کد خبر: ۱۲۵۶
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۱:۴۷
كنفرانس مونيخ آغاز شد

اروپا و آينده سياست امنيتي خاورميانه

آفتاب‌‌نیوز : بيشتر مطبوعات آلمان و اروپا صفحه اول خود را به ازدواج دوباره پرنس چارلز انگليسي اختصاص داده اند و شهر كمتر شاهد ديالوگ سياسي است اما كنفرانس مونيخ در تدابير امنيتي شديد شروع مي شود و هتل مجلل و اشرافي «بيريشرهوف» محل اقامت ميهمانان و برگزاري كنفرانس در محاصره كامل نيروهاي امنيتي است.

دونالد رامسفلد،وزیر دفاع آمریکا برای شرکت در این کنفرانس وارد مونیخ شده است.وی در گفت و گوی کوتاه با خبرنگار آفتاب گفت:«در این کنفرانس مسئله جنگ با ایران را مطرح نخواهد کرد».

به نظر تحليلگران و صاحب نظران اروپا، جنگ عراق و شكافي كه بين سياست آمريكا و اروپا ايجاد شده هنوز نتوانسته ترميم نهايي را به خود ببيند و حتي با حضور كاندوليزا رايس در اروپا هنوز اختلاف نظرها به قوت خود باقي است. از همين رو است كه حاضرين در كنفرانس معتقدند اروپا سعي مي كند هرچه بيشتر در حل ديپلماتيك پرونده هسته اي ايران تلاش كند تا مگر اين بار اعتبار خدشه دار شده اروپا در مخالفت با آمريكا را نه تنها بازسازي كرده بلكه به آن قدرت بيشتري دهد.

چهره هاي سرشناس سياسي در مونيخ حاضر شده اند تا درخصوص امنيت منطقه و نقش سازمان ملل صحبت كنند و به گفت و گو بنشينند. پس از مراسم شام رسمي كه شب گذشته و با سخنراني «هورست كهلر» رئيس جمهوري آلمان فدرال آغاز شد امروز گرهارد شرودر در محل كنفرانس حاضر مي شود تا درباره امنيت و سياست خارجي آلمان سخنراني كند. ضمن اين كه سناتور جوزف ليبرمن نيز درخصوص سياست امنيتي و روابط اختصاصي سخنراني مي كند.

طبق برنامه اعلام شده شخصيت هايي چون خاوير سولانا (مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا)، سرگئي ايوانف (وزير دفاع روسيه)، احمد ابوالغيث (وزير خارجه مصر) و غلامعلي خوشرو (معاون روابط بين الملل وزارت خارجه ايران) نيز به ايراد سخنراني خواهند پرداخت.

تحليلگران سياسي معتقدند: كنفرانس مونيخ سعي مي كند جايگاه قدرت بيشتري پيدا كند تا نشان دهد با تفاهم بهتر مي توان به نتيجه نهايي رسيد، نظر اروپايي ها زماني رو به تضعيف رفت كه كره شمالي اعلام كرد حاضر نيست در گفت و گوها شركت كند. به نظر مقامات كره شمالي، سخنراني بوش در كنگره نشان داده كه آمريكا حسن نيت لازم در گفت و گوها را دنبال نمي كند و از اين رو كره شمالي ديگر حاضر به گفت و گو نيست. هرالد تريبيون با چاپ عكسي از مراسم راهپيمايي 22 بهمن در تهران بار ديگر تحليل كرد كه ايران منسجم تر از آن است كه آمريكايي ها فكر مي كنند بهتر است آمريكا به شكل ديگري به پرونده هسته اي ايران نگاه كند. شبكه هاي تلويزيوني سخنان رئيس جمهور خاتمي را نقل كرده و تأكيد مي كنند كه ايران در دستيابي به فناوري هسته اي سرسخت است و بهتر است با تفاهم به راهي رسيد كه صلح آميز بودن اين برنامه ثابت شده و صلح آميز بودن آن نيز حفظ شود.

در كنفرانس مونيخ همچنين بخش ويژه اي در نظر گرفته شده تا در آن جايزه اي به كوفي عنان دبيركل سازمان ملل اعطا شود و علاوه بر آن محوري ترين موضوع اين كنفرانس نقش سازمان ملل در حفظ سياست هاي امنيتي منطقه است. از آنجا كه يكي از محورهاي اين كنفرانس بحث آمريكا و خاورميانه بزرگ است، تحليلگران اروپايي خود را آماده مي كنند تا يك برژن سياسي- امنيتي اروپايي درخصوص خاورميانه بزرگ ارائه دهند. اروپا بر اين باور است كه خاورميانه بزرگ مي تواند به بهتر شدن اوضاع امنيتي منطقه كمك كند اما مهم اين است كه راه مناسب آن انتخاب شود كه راه آمريكايي آن در بطن خود خشونت دارد و راه اروپايي آن بر تفاهم دو طرفه متمركز شده است.

در عين حال، تمامي خبرنگاران چشم به ژنو دوخته اند تا از نتيجه مذاكرات ايران و اروپا در پرونده هسته اي خبردار شوند. بسياري از سياستمداران موجود در اين كنفرانس دستياران خود را مأمور كرده اند كه آخرين اخبار مذاكرات اروپا و ايران در ژنو را به آنها اعلام كنند تا شايد در اين كنفرانس اين موضوع نيز به بحث گذاشته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین