آفتاب: بزرگترین فسیل عنکبوت در جهان در شمال کشور چین کشف شد؛ عنکبوتی متعلق به 165 میلیون سال پیش که از اجداد عنکبوتهای امروزی به شمار میرود.
فسیل این عنکبوت طولی برابر 5 سانتیمتر داشته و توسط کشاورزان در منطقه ای در مغولستان، منطقهای که میتوان در آن فسیلهای مرتبط با ژوراسیک میانی را یافت، کشف شده است.
به گفته محققان این فسیل در مقایسه با تمامی فسیلهایی که تا کنون از عنکبوتها کشف شده بسیار بزرگ بوده و به دلیل ابعاد بزرگ و سالم باقی ماندن فسیل پس از اینهمه سال، از اهمیت بالایی برخوردار است. خاکسترهای آتشفشانی ظریفترین جزئیات بدن این جاندار را سالم نگاه داشتهاند، ساختارهایی از قبیل دهان و ساختارهای تار مانندی که پاهای حشره را پوشاندهاند.
محققان این حشره را در خانواده "نفیلا ژوراسیکا" دستهبندی کردند، گونهای جدید در خانواده عنکبوتهای نفیلا که میتوانند تارهایی مقاوم به طول 1.5 متر را در هم ببافند. در میان بزرگترین عنکبوتهای مدرن تار بافنده، قد این گونه از عنکبوتها میتواند به 5 سانتیمتر نیز برسد.
این فسیل عنکبوتی نشان میدهد گونه نفیلا در میان عنکبوتها یکی از قدیمیترین گونهها است و میتواند تاریخ شکلگیری منشا این گونه را در حدود 130 میلیون سال به عقب ببرد. همچنین به دلیل اینکه این گونه از عنکبوتها ساکن مناطق گرمسیری بودهاند، کشف این فسیل در مناطق شمالی چین نشان میدهد این کشور طی دوران ژوراسیک گرمتر و مرطوبتر بوده است.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، محققان همچنین باور دارند این حشره در روند تکامل دیگر حشرات نیز موثر بوده است زیرا حشرات باید میآموختند که برای بقا راهی را برای جلوگیری از به دام افتادن در تارهای این عنکبوت بیابند.