آفتابنیوز : آفتاب: دکتر جعفریان اظهار کرده است: جامعه ما دیگر به سادگی ادعاهای پیشگویانه عجیب و غریب را قبول نمیکند و موضع میگیرد، در حالی که در دنیای قدیم و حتی الان در میان بخشی از تودهها این حرفها همچنان پذیرش دارد.
دکتر رسول جعفریان درباره "وضعیت فکری و موقعیت نخبگان در جامعه ایران در دهه هشتاد" سخن گفته است.
وی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به اعمال فشارهای اجتماعی و فرهنگی گوناگونی در دهه 80 نسبت به نخبگان فکری و فرهنگی و روشنفکران گفته است:
"البته این فشارها از گذشته هم به نوعی دیگر بوده اما حالا بیتوجهی بیشتر شده و تلاش برای جذب جز در یک فضاهای مجازی که آن هم معمولا تفسیر به بازیهای سیاسی میشود، کاری انجام نمیگیرد. در واقع این روشها یا به عبارتی تلاش در آن حوزههای خاص، اطمینان آور نیست."
جعفریان درباره اینکه چرا با وجود این فشارها و دوری روشنفکران، این گروه بر طبقه متوسط جامعه مستقیم و غیرمستقیم تاثیر داشته، اظهار کرده است: "یکی به دلیل گسترش دانشگاهها و رشد آموزش عالی در جامعه؛ و دیگری به دلیل رشد ارتباطات اجتماعی و وسائل ارتباط جمعی مدرن این تاثیر میسر شده است. امروز دیگر در عصر اینترنت مردم نمینشینند تا شما تکلیفشان را روشن کنید. اینترنت یعنی مشارکت بیشتر. ارتباطات وسیع شده و باید فعالانه حضور مشارکت خواه داشت و تاثیر گذار بود و تاثیر گرفت. هر چه وسائل ارتباط جمعی بیشتر شود، نیازمند مشارکت توده ای بیشتر خواهیم بود و چون نخبگان ابزار مهمی در این وسائل هستند و به علاوه قلم در درست دارند، تاثیرشان هم بیشتر خواهد بود. جامعه ما دیگر به سادگی ادعاهای پیشگویانه عجیب و غریب را قبول نمیکند و موضع میگیرد، در حالی که در دنیای قدیم و حتی الان در میان بخشی از تودهها این حرف ها همچنان پذیرش دارد."