کد خبر: ۱۲۶۶۴۰
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۹

روایت 3 گروه درباره جریان شهادت فاطمه (س)

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: درباره شهادت حضرت فاطمه امروزه بین پیروان مذاهب سخن فراوان گفته و نوشته شده و می‌شود، و گاه از آثار و پیامدهای آن نیز سخن به میان می‌آید. 

اخیرا در جمعی از علمای اهل سنت كه در مجمع‌التقریب حضور داشتند و مساله شهادت را پرسیدند، پاسخ داده شد كه جریان شهادت حضرت زهرا(س) مانند سایر مسایل دیگر یک بحث علمی و تاریخی است. اثبات و نفی آن نیاز به بررسی و تحقیق بدون تعصب دارد اگر در پی تحقیق به این نتیجه رسیدیم كه چنین حادثه ای واقع شده است.

نتیجه آن روشن است و اگر به این نتیجه رسیدیم كه جریان شهادت و حوادث پس از رحلت پیامبر(ص) یک واقعیت است پذیرش آن قهری است و لیكن باید هر شخص و یا گروهی به نتیجه تحقیق گروه دیگر احترام بگذارد و علیه نظریه مقابل هجمه‌ای نداشته باشد و نباید بیان واقعیت‌ها را به معنای اهانت بدانیم.

برای بررسی جریان حوادث پس از رحلت پیامبر(ص) یا به منابع شیعه و یا منابع اهل سنت مراجعه می‌كنیم، در روایات شیعه جریان شهادت به صورت شفاف بیان شده است، و در منابع روایی و تاریخی اهل سنت به چند صورت بیان شده است:

الف)گروهی مثل ابن ابی شیبه جریان پس از پیامبر را به طور مفصل در المصنف نقل می‌كند و در این روایت مسأله تهدید از سوی عمربن خطاب به صراحت ذكر شده است كه این روایت در منابع حدیثی و تاریخی دیگر نیز آمده است.

ب) گروهی به غضب و ناراحتی حضرت زهرا نسبت به خلفا و به اختصار به آن پرداخته‌اند. نظیر: بخاری، وی به صراحت نقل می‌كند حضرت زهرا(س) از خلیفه ناراحت بود و بر او غضب كرد به گونه‌ای كه هرگز با او سخن نگفت و وصیت فرمود كه در شب جنازه آن حضرت دفن شود و كسانی كه به آن حضرت ظلم كردند در تشییع جنازه شركت نكنند. این روایت مطابق روایات شیعه است.

نمونه دیگر از بلاذری است كه از قول خلیفه اول نقل می‌كند در هنگام مرگ آرزو می‌كرد: ای كاش به خانه حضرت زهرا حمله نمی‌كرد هر چند برای جنگ بسته شده بود.

ج) گروهی مثل جوینی به شهادت و حتی سقط جنین تصریح كرده است.

انكار اصل این حادثه انكار یكی از بدیهیات تاریخ است. از این رو برخی از نویسندگانی كه مخالف جریان شهادتند می‌گویند: این هجمه به خانه حضرت زهرا(س) محقق شده اما برای حفظ خلافت و بیعت بوده است و بدین جهت توجیه می‌كنند. از این رو كسانی كه با طرح مسأله غیرت و شجاعت حضرت علی می‌خواهند در جریان حوادث پس از رحلت تردید ایجاد كنند، صحیح نیست زیرا این حادثه همان‌گونه كه گفته شد سند تاریخی و روایی قوی در بین شیعه و اهل سنت دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۷
0
0
خجالت نمیکشید این همه دروغ به خورد مردم میدهید
دوستان برون بدون تعصب در این مورد تحقیق کند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین