آفتابنیوز : آفتاب: رامشیر یكی از شهرهای استان خوزستان است كه از شمال با اهواز و از جنوب با امیدیه مجاورت دارد. این شهر در ۳۵ كیلومتری ماهشهر است و كار بیشتر مردم آن كشاورزی به شمار میرود.
این شهر كه در ابتدا نام آن به نام موسسش یعنی سید خلف مشعشعی كه یكی از دانشمندان بزرگ حكومت مشعشعیان در خوزستان به شمار میرفت «خلف آباد» نامگذاری شده است در حال حاضر نقش غیرقابل انكاری در تولید و صادرات نفت ایران ایفا میكند.
بخشی از این شهر در حوزه شركت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری و بخشی دیگر آن در حوزه مسئولیت شركت بهرهبرداری نفت و گار مارون است كه این دو شركت بزرگ نفتی زیر مجموعه شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب به شمار میروند.
فرماندار سابق شهرستان رامشیر در معرفی این شهر میگوید: رامشیر در حال حاضر 62 هزار نفر جمعیت دارد كه بیش از 70 درصد جمعیت آن را مردم عرب تشكیل میدهند.
عبدالرضا احسانی نیا اظهار داشت: در حال حاضر علاوه بر مشكل بیكاری و نبود نمایندگی برخی دستگاههای دولتی در رامشیر، این شهر از مشكلی به نام وقف به شدت رنج میبرد.
وی افزود: این شهر 75 سال پیش توسط شیخ خزعل حاكم وقت خوزستان به یكی از هسمرانش نام نظامالسلطنه مافی به عنوان مهریه بخشیده شد و این خانم نیز این شهر را به طور كامل وقف كرد.
احسانینیا عنوان كرد: این خانم درآمد حاصل از این وقف را به مداوای بیماران، كمك به ایتام و تحصیل دانش آموزان بیبضاعت اختصاص داد. به همین دلیل اكنون تمام زمینهای شهرستان رامشیر كاملا وقف شده است و هیچكس در این شهر سند ششدانگ ندارد. حتی نیمی از ساختمان فرمانداری رامشیر نیز وقف و مالک آن اوقاف است.
وی عنوان كرد: با وجود استخراج 700 هزار بشكه نفت در روز از چاههای فعال در این شهرستان، وجود 21 كارخانه سنگ شكن و ماسه، زمینهای كشاورزی فراوان و منابع طبیعی خدادادی به علت اینكه كل زمین های شهر در وقف است این شهر به پیشرفت قابل اعتنایی در سالهای اخیر دست پیدا نكرده است.
احسانی نیا گفت: در سفر اول هیأت دولت به استان خوزستان حل این مشكل مورد تاكید قرار گرفت ولی تا به امروز این مشكل به قوت خود پابرجا است. البته در زمانی كه حیدر مصلحی وزیر اطلاعات فعلی، رئیس سازمان اوقاف بود پیگیری فراوانی برای حل مشكل وقف این شهرستان از خود نشان داد و حتی در این خصوص از مقام معظم رهبری هم استفتا شد و ایشان فتوا دادند كه می توان با دریافت مبلغی از مردم زمینها و ساختمان را در یک فرآیند قانونی و شرعی به مردم واگذار كرد.
فرماندار سابق شهرستان رامشیر اظهار داشت: ما بر همین اساس با مردم و معتمدین آنها گفتوگو كردم كه اگر سهم اوقاف را بدهند می توان مشكل واگذاری خانهها و زمینها به آنها را حل كرد و آنها نیز قبول كردند ولی با تغییر حیدر مصلحی و آمدن فرد جدید در سازمان اوقاف این كار متوقف شد این در حالی است كه اگر مصلحی در سازمان اوقاف میماند فكر میكنم اكنون این مشكل حل شده بود.
احسانینیا تصریح كرد: قرار بود مردم یك چهارم قیمت كارشناسی خانهها را بپردازند و صاحب ملك شوند؛ موضوعی كه در فتوای مقام معظم رهبری هم مورد موافقت ایشان قرار گرفته بود. این موضوع بارقههای امید را برای احیای شهر و خروج مردم از بلاتكلیفی چند ساله را روشن كرده بود.
وی افزود: تا شش ماه قبل ما مردم را راضی كردیم كه شهادت بدهند كه این شهر از 75 سال پیش توسط خانم نظامالسلطنه وقف شده و مردم هم چنین كاری كردند ولی اكنون سازمان اوقاف روی این موضوع دست گذاشته كه این شهر وقف است و نمیتوان كاری در آن انجام داد.
احسانینیا تصریح كرد: در این شهر شش هزار خانه وجود دارد كه كلیه آنها در وقف هستند در حالی كه با توافقات صورت گرفته با اوقاف قرار بود مردم یک چهارم قیمت كارشناسی خانهها را پرداخت كنند و كلیه درآمدهای حاصل از این كار صرف عمران و آبادی و ایجاد اشتغال در این شهر شود.
وی اضافه كرد: به همین دلیل این كار از چند جهت برای مردم و شهرستان رامشیر توام با منفعت است. اول اینكه مردم از بلاتكلیفی رها میشوند و دوم اینكه با این پولها شهرستان رامشیر به یک اعتبارات فراوان برای عمران و آبادی دست پیدا میكنند كه میتوان توسعه و آینده این شهر را دگرگون كند.
وی در پایان تاكید كرد: انتظار ما از مسئولین اوقاف این است كه هر چه سریعتر تكلیف وقف در این شهرستان را روشن كنند تا مردم از بلاتكلیفی خارج شوند و برخی شركتها نیز كه علاقه به سرمایهگذاری در این شهرستان دارد مجوز فعالیت به دست آورند.