آفتابنیوز : آفتاب: رضا تقیپور اخبار منتشر شده درباره ویروس جاسوسی استارس را ایجاد جو روانی دانست و گفت: آنچه که تاکنون مشخص شده است از ایجاد جو روانی علیه کشور حکایت دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وجود ویروس استارس را در سیستمهای رایانهای کشور تایید میکند یا خیر؟، گفت: در این زمینه بررسیهایی در جریان است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اعلام کشف ویروس "استارس" به عنوان دومین ویروس جاسوسی در کشور و شباهتهای آن با ویروس استاکسنت که برای اولین بار از سوی سازمان پدافند غیرعامل مطرح شده است، گفت: سازمانهای مختلف دارای فایروالهای مختلفی هستند که ممکن است این بدافزار از طریق تجهیزات این سازمان شناسایی شده باشد. اما در حال حاضر جستجو در مراکز امنیتی ما که وظیفه مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای را به عهده دارند ادامه دارد.
اوایل ماه جاری رئیس سازمان پدافند غیرعامل از شناسایی دومین بدافزار جاسوسی با نام "استارس" توسط دانشمندان ایرانی خبرداد و گفت: خوشبختانه دانشمندان جوان ما موفق شدند که این ویروس را کشف کنند و هم اکنون ویروس "استارس" به آزمایشگاه ارائه شده است اما هنوز بررسیها بر روی آن ادامه دارد و نتایج نهایی و قطعی در این رابطه بدست نیامده است.
غلامرضا جلالی با تاکید بر لزوم پیگیری حقوقی وزارت خارجه برای تهاجم سایبری علیه کشور، در بیان علت تاخیر در شناسایی کامل بدافزار "استارس" گفت: ویژگیهای خاصی را در مورد ویروس "استارس" شناسایی کردهاند بطوریکه مشخص شده است که این ویروس هماهنگ و همساز با سیستم بوده، تخریب آن در مرحله اول بسیار کم است به شکلی که ممکن است بعضا با فایلهای اجرایی دستگاههای دولتی اشتباه گرفته شود، بنابراین باید متخصصان ما ابعاد مختلف این ویروس را مورد ارزیابی قرار دهند تا همه ابهامات و اشکالات ما نسبت به آن برطرف شود و سپس اقدام لازم برای مقابله با آن انجام شود.
وی در خصوص مقابله با بدافزار "استاکسنت" گفت: باید به این موضوع توجه داشت که مقابله با ویروس استاکسنت به این معنی نیست که این تهدید بطور کامل برطرف شده است چون ویروسها یک طول عمر مشخصی دارند و ممکن است به شکل دیگری فعالیت خود را ادامه دهند. بنابراین کشور باید خود را برای مقابله با ویروسهای بعدی آماده کند، زیرا امکان دارد که ویروسهای جدید وقتی وارد سیستم ما شوند به مراتب از ویروس اولی خطرناکتر باشند.