آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مردم قم گفت: «اکنون جریانهای انحرافی برای دست یافتن به مجلس نهم با پول و امکانات تلاش میکنند، کلیات کشور در بخش قوه مجریه در اختیار آنها است و برنامههای آنها از مدتها قبل در سال ۸۹ کلید خورده است، این جریان تعداد مشخصی هستند که آمارشان را داریم».
وی که به سؤالات هفتهنامه 19 دی قم پاسخ میگفت در بخش دیگری از سخان خود گفته است که: «در برخورد با بحث انتخابات تمام افراد باید با کرنش و فروتنی رفتار کنند چرا که انتخابات برای ملت است و باید زمانی که مردم پای صندوقهای رای حاضر میشوند، احساس کنند که نگاه طمعورزی به انتخابات وجود ندارد».
به گزارش آفتاب قسمتهای مهم این گفتگو به شرح زیر است:
- این جریانها [جریانهای انحرافی] بهصورت بالقوه وجود دارد و باید برخوردی هوشیارانه با آنها صورت گیرد. بحث خود نظارتی نمایندگان سال گذشته مطرح و کلیات آن تصویب شد. مبنای بحث تقوای جمعی بهعنوان یک روشنگری عالی است و در هر تشکیلاتی به تناسب اهمیت و کارکرد آن باید به این مسئله اهتمام داشت تا مورد غفلت قرار نگیرد. در این بین مجلس شورای اسلامی نیز باید در کنار دیگر قوا، دانشگاهها و اقشار مختلف متناسب با کار و شئون خود بحث تقوا را رعایت کند.
- در یک نظام مردمسالاری دینی نتیجه انتخابات به تقویت و کارآمدی بیشتر نظام جمهوری اسلامی میانجامد و با این حال انتخابات باید با صیانت و حفاظت همراه باشد تا به دلایل مختلف مصادره نشود.
- هرکس ممکن است با یک انگیزه به امر انتخابات ورود پیدا کند و در نهایت سبب مخدوش شدن انتخابات شده و احساس امنیت مردم از انتخابات را از بین ببرد. تاکید مقام معظم رهبری بر این محور بود که تمام دستگاهها و قوای جمهوری اسلامی به بحث انتخابات با وحدت و احترام نگاه کنند.
- در برخورد با بحث انتخابات تمام افراد باید با کرنش و فروتنی رفتار کنند چرا که انتخابات برای ملت است و باید زمانی که مردم پای صندوقهای رای حاضر میشوند، احساس کنند که نگاه طمعورزی به انتخابات وجود ندارد. در کشورهای دیگر احزاب گروه معرفی میکنند و وارد صحنه انتخابات میشوند، اما در کشور ما نظام پارلمانی و حزبی وجود ندارد بنابراین اشخاص و جریانات وارد صحنه میشوند و برای دست یافتن به کرسیهای مجلس تلاش میکنند.
- اکنون جریانهای انحرافی برای دست یافتن به مجلس نهم با پول و امکانات تلاش میکنند، کلیات کشور در بخش قوه مجریه در اختیار آنها است و برنامههای آنها از مدتها قبل در سال ۸۹ کلید خورده است، این جریان تعداد مشخصی هستند که آمارشان را داریم.
- این افراد پول و قدرت دارند و ممکن است به سراغ اشخاصی که از توجه لازم برخوردار نیستند، رفته و افراد را با ذائقههایی که خود میپسندند، انتخاب کنند اما این قصه نتیجه موفقی نخواهد داشت و هوشیاری ملت و تدابیر رهبری این حرکت را عقیم خواهد کرد.
- این جریان بالقوه وجود دارد و ممکن است از راههای مختلف اشخاصی را بهصورت گمنام به صحنه بفرستد و این افراد بلندگوی جریان مذکور شود.
در دیدار نمایندگان با مقام معظم رهبری چه مسائلی مطرح شد؟ - هشدار مقام معظم رهبری به تلاش صاحبان قدرت و ثروت برای نفوذ در انتخابات راه را برای فعالیتهای این جریان بست. این ملاقات بسیار خوب، شفاف و امید بخش بود، مقام معظم رهبری در این دیدار از مواضع کلی مجلس حمایت کردند و بر استمرار آن تاکید داشتند. مقام معظم رهبری بر استمرار مواضع ضداستکباری مجلس بهعنوان محور عمل تاکید داشتند، خوشبختانه نمایندگان مجلس با وجود درگیر بودن در جزر و مدهای داخلی مجلس، هیچگاه نگاهشان را از دشمن برنداشتند و بسیار شفاف در عرصه استکبار ستیزی وارد شدهاند و در واقع چون مجلس عصاره ملت است عملکرد آن نیز زبان حال ملت است.
- تعامل دولت و مجلس از دیگر محورهای مورد تاکید مقام معظم رهبری بود، ایشان تاکید داشتند مجلس باید بهگونهای قانونگذاری کند که بستر کار را برای مجری فراهم کند، همچنین ایشان از دولت هم خواستند که وقتی قانونی مصوب شد بدون بهانهگیری آن را اجرا کند و در واقع این مسئله توصیه متقابل به دولت و مجلس بود.
- تاکید بر بحث تقوای جمعی از دیگر مباحث مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری بود، نداشتن تقوای جمعی یک آسیب کلی است که باید در همه دستگاهها خصوصا مجلس مورد توجه قرار گیرد.
نظارت نمایندگان بر مجموعههایی که در خدمت مردم هستند و در راس آن طرح نظارت نمایندگان بر نمایندگان بسیار حائز اهمیت است و توقع ایشان این بود که این طرح سال گذشته در مجلس بررسی شود که انشاءالله بهزودی این طرح به صحن خواهد آمد.
- تاکید بر اهمیت انتخابات را از دیگر موارد مدنظر مقام معظم رهبری بود. مقام معظم رهبری برای انتخابات شان و جایگاه ویژهای قائل هستند و معتقدند که نباید به آن خدشهای وارد شود، چرا که انتخابات شاخص نظام است و حراست از رای مردم نیز بسیار حائز اهمیت است.
بر این اساس مقام معظم رهبری تاکید داشتند که نمایندگان مجلس باید مراقب باشند که در انتخابات آتی جذب صاحبان قدرت و ثروت نشوند، چراکه این طیف در تلاشند که مجلس را در اختیار بگیرند و کسی که وامدار فردی یا گروهی شود نمیتواند وظیفه خود را در مجلس انجام دهد.
- جریان انحرافی مقدماتی را برای نفوذ در انتخابات آینده آغاز کرده است، این جریان بهصورت پنهانی مشغول کادرسازی است و معتقدم هشدار روز گذشته مقام معظم رهبری در این ارتباط راه را برای این جریان بست.
- افتتاح طرح تامین آب شرب قم باعث عمران و آبادی قم خصوصا در بخش کشاورزی، صنعتی و بیابان زدایی خواهد شد. کشاورزان و صنعتگران ما از این به بعد با آرامش بیشتری کار خود را دنبال میکنند.
اساس پروژه قم از زمانی آغاز شده که فقهای شورای نگهبان حضرات آیات مومن قمی، یزدی، استادی و مرحوم آیتالله قدیری در نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب، مشکلات ناشی از آب شرب قم را مطرح کردند.
- رهبر معظم انقلاب نیز با دریافت این نامه، بعد از کار کارشناسی، آن را به رئیسجمهوری وقت آقای خاتمی ارجاع دادند، وی نیز به وزیر خود دستور اقدام را داده بودند و هر سال کار تا حدودی پیش میرفت ولی پیشرفت چندانی نداشت.
- اعتبارات این طرح مهم چه در دولت آقای خاتمی و چه در دولت دکتر احمدینژاد، بر اثر فراز و فرودهایی، کم و زیاد میشد و اگر بهصورت عادی پیش میرفت ممکن بود طرح تا چند سال دیگر طول بکشد. رهبر معظم انقلاب با تاکیدات مکرر پیگیر کار شده بودند بگونهای که هر گاه مسئولان ارشد نظام و یا وزیر نیرو خدمت ایشان میرسیدند سؤال میکرد که طرح آب قم چه شد و تا کجا پیش رفت.
- پیگیریها و تاکیدات رهبر معظم انقلاب باعث شده که طرح آب رسانی به قم بهصورت ضربتی دنبال شود و دولت و مجلس نیز در این زمینه نقش بسیار مهمی را ایفا کردند.
- در سفر دوم ریاستجمهوری به قم، بحث کمبود اعتبارات این طرح مطرح بود، بنابراین دکتر لاریجانی پیشنهادی را نزد رهبر معظم انقلاب بردند که از صندوق ذخیره ارزی اجازه تامین برخی اعتبارات به این پروژه داده شود. خوشبختانه این نامه نوشته شده و تقدیم رهبر معظم انقلاب شد، معظم له نیز بعد از کارشناسیهای فراوان، دستور دادند اعتبار ۲۲۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای این طرح پرداخت شود.
چرا سفر رئیسجمهور به قم کوتاه بود؟
- این سفر باید طبق قرار در دهه سوم فروردین انجام میشد اما به برخی دلایل این سفر به تعویق افتاد. اما آب قم در موعد مقرر شیرین شد و مردم از آب شیرین بهرهمند شدند.
- برخلاف برخی تصورات این سفر قطعا سفر سوم هیأت دولت به قم نیست و تنها سفری چند ساعته برای افتتاح چند پروژه بوده است مقدمات و مصوبات سفر هیأت دولت از سال ۸۹ پیشبینی شد اما با نیامدن هیأت دولت تعهداتی که دولت نسبت به قم دارد اصلا مطرح نشد بنابراین هیچیک از مسئولان قم این سفر را بهعنوان سفر استانی نخواهند پذیرفت و دور از عدالت نیز هست چون در سفرهای استانی مصوبات و اعتباراتی برای عمران و آبادانی آن شهر تخصیص مییابد اما قم از آن محروم ماند. هر چند شاید در لفظ گفته شود ولی درعمل هیچ اعتباری تخصیص نیافته است.
آیا اعتبارات سفر رهبر انقلاب به قم در بودجه سال ۹۰ تخصیص یافت؟
- در سفر رهبر معظم انقلاب به قم ۱۴۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت که اگر طی ۳ سال این بودجه تأمین شود باید سالانه ۳۹۰ میلیارد تومان اختصاص یابد اما برای سال ۹۰ چه مقدار بودجه اختصاص یافته است؟ حداقل ۱۹ مورد نیاز ماده ۳۲ بود که بنده از معاون راهبردی رئیسجمهور مجوز آن را گرفتم ولی تنها ۲ مورد اعمال شده است و بقیه موارد قطعا اعمال نشده و این نشان میدهد اعتبارات سفر رهبری تخصیص نیافته است.
ما فقط سال ۹۱ و ۹۲ را فرصت برای اخذ این اعتبارات داریم و آیا دولت در این ۲ سال ۱۴۰۰ میلیارد به استان قم اختصاص میدهد. آنچه مسلم است بهعلت عدماختصاص بودجه سفر مقام معظم رهبری در حق مردم قم اجحاف شده است.