کد خبر: ۱۳۰۴۷۲
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۶
برای تامین هزینه‌های زندگی؛

سفر به تهران برای گران فروختن کلیه

ورود دختران به بازار فروش کلیه
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رشد نگران کننده آمار بیماران دیالیزی در کشور و نیاز به پیوند کلیه باعث شده که موضوع اهدای کلیه از افراد زنده همچنان در اولویت برنامه‌های دستگاه‌های مربوطه قرار بگیرد. زیرا پیوند از بیمار مرگ مغزی آنطور که باید و شاید نتوانسته سهم زیادی از تعداد زیاد پیوندهای کلیه را به خود اختصاص دهد.

آمارها نشان می‌دهد در سال 89 تعداد دو هزار و 285 پیوند کلیه در کشور انجام شده است که هزار و 690 مورد آن از افراد داوطلب و 595 پیوند هم از بیماران مرگ مغزی بوده است.

دکتر ایرج نجفی، عضو انجمن نفرولوژی با اشاره به ابتلای 10 تا 15 میلیون ایرانی به بیماری کلیوی، عنوان داشته که این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند و این مسأله با توجه به عوارض ناگوار بیماری کلیوی، می‌تواند خطرناک باشد.

رشد بیماران کلیوی در کشور که به گفته رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی، به مرز 20 درصد رسیده است، باعث شده که تعداد بیماران دیالیزی و پیوند کلیه هم افزایش یابد. متاسفانه بیمارانی که دچار تخریب کلیه می‌شوند، بدن‌شان همیشه به دیالیز جواب نمی‌دهد و می‌بایست پیوند کلیه شوند. در چنین وضعیتی است که تقاضا برای پیوند کلیه بالا می‌رود و از سوی دیگر پیوند از بیمار مرگ مغزی در کشور به اندازه‌ای نیست که بتوان به تمامی درخواست‌ها پاسخ داد.

همین مسأله سبب شده که برخی برای تامین هزینه‌های مادی زندگی نسبت به فروش کلیه خود اقدام کنند. بطوریکه شنیده می‌شود قیمت کلیه در بازار غیررسمی فروش کلیه به مرز 10 میلیون هم می‌رسد.

این در حالی است که گفته می‌شود افرادی هم هستند که حاضرند برای داشتن کلیه سالم، مبالغ بیشتر از 10 میلیون را بدهند. به گفته یکی از مدیران انجمن‌های خیریه بیماران کلیوی، برخی از ایرانیان خارج از کشور که دچار نارسایی کلیوی هستند و می‌بایست پیوند شوند، حاضرند به متقاضیان فروش کلیه مبالغی در حد 50 تا 100 میلیون هم بدهند که البته این مبلغ را در قالب خرید خانه برای فروشنده کلیه پرداخت می‌کنند.

اما این تنها یک روی سکه خرید و فروش کلیه است بطوریکه در برخی استان‌ها، به گفته یکی از مدیران انجمن‌های خیریه حمایت از بیماران کلیوی، پای دختران جوان به بازار غیررسمی فروش کلیه باز شده و این افراد بنا به دلایل گوناگون که فقط مباحث مالی و اقتصادی است، متقاضی پرو پاقرص فروش کلیه هستند.

حسین بیگلری، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه اعلام کرد: متاسفانه کرمانشاه هنوز به عنوان یک شهر جنگ‌زده شناخته می‌شود و موقعیتی برای فعالیت اقتصادی جوانان در این استان وجود ندارد. همین مسأله باعث شده که برخی از این افراد برای تامین هزینه‌های زندگی مبادرت به فروش کلیه خود بکنند که البته کار درستی نیست.

وی با اعلام اینکه بیشترین مبلغی که از راه فروش کلیه به متقاضیان می‌رسد 6 میلیون تومان است، افزود: البته ما تلاش می‌کنیم که این افراد از فروش کلیه خود منصرف شوند اما به دلیل نیاز به پیوند، ناچاریم که آنها را در لیست فروش کلیه قرار دهیم.

مسئول بیماران خاص و صعب‌العلاج استان کرمانشاه با اشاره به سن جوان متقاضیان فروش کلیه که اغلب بین 20 تا 30 سال هستند، گفت: در این بین دختران جوانی هم به ما مراجعه می‌کنند و قصد فروش کلیه خود را دارند.

بیگلری با اشاره به بالا بودن تعداد متقاضیان فروش کلیه در کرمانشاه، افزود: بعضا از متقاضیان برای پیوند کلیه در استان‌های دیگر استفاده می‌شود. به نوعی استان کرمانشاه صادر کننده کلیه به سایر استان‌ها محسوب می‌شود.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه با عنوان این مطلب که از نظر اهدا کننده در استان هیچ مشکلی نداریم، ادامه داد: تقاضای ما از بانک‌ها این است که بودجه و اعتباری در اختیار انجمن قرار دهند تا بتوان با پرداخت وام به متقاضیان، آنها را از فروش کلیه منصرف ساخت.

بیگلری همچنین از مسافرت متقاضیان فروش کلیه به کلان‌شهرها به خصوص تهران خبر داد و گفت: این افراد با سفر به تهران سعی می‌کنند کلیه خود را با قیمت بیشتری بفروشند.

به گفته وی، هم اکنون 328 بیمار دیالیزی در استان کرمانشاه وجود دارد و تاکنون هزار و 250 مورد پوند کلیه نیز در این استان انجام شده است. 

گزارش از حبیب احسنی‌پور
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین