کد خبر: ۱۳۰۶۳۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۸

113 روز از سال 90 گذشت؛ اعتبارات عمرانی استان‌ها توزیع نشد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تاخیر دولت در ارائه بودجه سال 90 کشور به مجلس شورای اسلامی باعث شد که در حالیکه نزدیک به چهار ماه از این سال می‌گذرد ولی همچنان خبری از توزیع اعتبارات عمرانی بودجه در استان‌ها در میان نباشد که البته ادامه این روند در استان‌های سردسیری همچون کردستان عواقب نگران‌کننده‌ای به دنبال خواهد داشت.

بر اساس قانون دولت حداکثر در آبان یا آذر باید بودجه سال آینده کشور را به مجلس ارائه می‌داد تا بودجه در کمیسیون تخصصی مجلس و صحن مورد بررسی قرار گرفته و تصویب می‌شد ولی متاسفانه در سال جاری این رویه قانونی نادیده گرفته شد و بودجه سال 90 کشور در اردیبهشت ماه از سوی مجلس تصویب شد.

روند طولانی ارائه بودجه به مجلس، تصویب آن توسط نمایندگان، ارسال به شورای نگهبان و تائید آن و ابلاغ بودجه از سوی دولت به استان‌ها باعث شده است تا در حالی امروز 20 تیرماه پشت سر گذاشته می‌شود که هنوز خبری از توزیع اعتبارات در استان‌ها نباشد هرچند که این داستان برای پروژه‌‌های ملی نیز وجود دارد.

در استان‌های همچون کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و غربی و حتی همدان و زنجان که دارای شرایط آب و هوایی مشترک و تقریبا یکسانی هستند فصل کارهای عمرانی کوتاه‌تر از سایر نقاط کشور است و بهترین زمان برای انجام کارهای عمرانی در این استان‌ها و بخش‌های دیگری از کشور شش تا نهایتا هفت ماه است.

در حالی که امروز 20 تیرماه هم پشت سر گذاشته می‌شود ولی متاسفانه هنوز اعتبارات عمرانی در استان‌ها توزیع نشده و تازه روند طولانی توزیع اعتبارات در استانها، مبادله موافقت‌نامه و اصلاح آنها، واریز اعتبار به خزانه، برداشت آن و پرداخت به پیمانکار نیز باقی است و ادامه این روند نگرانی جدی را برای تسریع در ساخت و بهره‌برداری از پروژه‌های مختلف عمرانی به دنبال دارد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تاخیر در ارائه لایحه بودجه از جمله مشکلاتی است که بیشتر در استانهای همچون کردستان به وجود می آید و متاسفانه تلاش نمایندگان نیز در تسریع در تصویب بودجه هم مثمرثمر واقع نشد و این روند در درازمدت کشور را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

اقبال محمدی بیان کرد: تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه غیرقابل توجیه بود ولی به نظر می‌رسد امروز مهمترین کار در استانها لزوم تسریع در توزیع استانی و شهرستانی بودجه است تا پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی با مشکلات بیشتری نیز مواجه نشوند و از سه تا چهار ماه باقی مانده کارهای عمرانی با جدیت بیشتری دنبال شوند.

وی افزود: توزیع دیرهنگام اعتبارات عمرانی در استانها باعث می‌شود که فصل کارهای عمرانی به اتمام برسد و نه تنها زمان اجرایی پروژه‌های عمرانی افزایش یابد بلکه فرصت لازم برای جذب تمام اعتبارات در تمام حوزه ها فراهم نشود و داستان برگشت اعتبار به تهران مطرح شود.

نماینده شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: بخش زیادی از اعتبارات عمرانی در استان کردستان مربوط به جاده‌سازی و تقویت زیرساخت‌های بخش حمل و نقل است که عملا نمی‌توان در نیمه دوم سال کارهای مناسبی در این بخش انجام داد و به همین دلیل می‌طلبد که دولت دقت بیشتری را در توزیع اعتبارات استانی انجام دهد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز یادآور شد: متاسفانه بودجه سال 90 کشور خیلی دیر به مجلس ارائه شد و این دیر ارائه شدن باعث شد که امروز همچنان استان‌ها در انتظار توزیع اعتبارات عمرانی باشند و این رویه در مسیر توسعه کشور تاثیر منفی بر جای خواهد گذاشت.

امین شعبانی بیان کرد: در حال حاضر وضعیت پروژه‌های عمرانی در استان‌های مختلف کشور با کندی دنبال می‌شود و در بعضی از موارد نیز کارهای عمرانی تعطیل شده است و اگر هم تعطیل نباشد تنها هدف بازبودن کارگاه است و عملا فعالیت چندانی انجام نمی‌شود.

هرچند که معاون وزیر راه و ترابری چندی قبل در سفر به استان کردستان اعلام کرد که با استفاده از تنخواه دریافت شده تمام پروژه‌های راهسازی در سراسر کشور فعال است ولی این گفته صادقی در کردستان تا حدودی صحت ندارد چرا که هم اکنون شماری از پروژه‌های ملی راهسازی در کردستان به دلیل کمبود اعتبار با مشکل مواجه شده‌اند.

تاخیر در ارائه بودجه به مجلس از سوی دولت پدیده‌ای است نادر که در سال جاری در کشور روی داد هر چند که برای استان‌های مرکزی کشور که دارای شرایط آب و هوایی مساعدی هستند و امکان کارهای عمرانی در طول سال وجود دارد شاید تاثیر چندانی نداشته باشد ولی در استانه‌ای همچون کردستان این امکان عملا وجود ندارد و ضرر و زیان اصلی این کار نیز به مردم باز می‌گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین