کد خبر: ۱۳۰۷۲۸
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۰ - ۲۲:۴۱
دبير انجمن صنفی كارخانه‌های قند و شكر:

توليد‌كنندگان شكر در انتظار فاجعه ديگری باشند

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران گفت: دولت در یک تصمیم غیرمنتظره، تعرفه واردات شکر خام را از 16 درصد به صفر رساند که موجب نگرانی تولید‌کنندگان شکرشده است

بهمن دانایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کاهش تعرفه واردات شکر در بدترین زمان انجام شده است، افزود: ارقام و آمارهای در دسترس و همچنین خبر اعلام شده از طرف مدیر کل تأمین توزیع معاونت توسعه وزارت بازرگانی حاکی از آن است که 500 هزار تن شکر در انبارهای دولت وجود دارد که به اندازه مصرف ماه‌های آینده کشور است. همچنین اطلاع داریم که 8-7 کشتی حامل شکر وارداتی در بنادر ایران تخلیه شده و یا در حال تخلیه است که می‌تواند نیاز به شکر را تا زمان بهره‌برداری جدید کارخانه‌ها بر طرف کند.

به گفته وی میانگین مصرف شکر در ایران را ماهانه 180 هزار تن است که با شکر موجود در انبارها‌ی دولتی نیاز به واردات فوری نیست.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ادامه داد‌:‌ تا زمانی که شکر تولید داخل به بازار عرضه می‌شد قیمت هر کیلو شکر کمتر از 1200 تومان بود و با تمام شدن موجودی انبار کارخانه‌ها‌، دلالان بازار را در اختیار گرفته و به افزایش قیمت شکر دامن زده و می‌زنند.

دانایی تأکید کرد‌: این اتفاقی است که متأسفانه هر سال در همین ایام رخ می‌دهد و کاهش تعرفه زمانی انجام می‌شود که شکر وارداتی با قیمت‌های پایین با عرضه شکر داخلی همزمان خواهد شد‌. این اتفاق در سال 1385 رخ داد و شکر تولید داخل به کمترین میزان رسید و نباید این حادثه دوباره تکرار شود‌. ما به دولت هشدار دادیم که در فاصله زمانی که عرضه شکر کارخانه‌های داخلی تمام می‌شود و تا زمان بهره‌برداری سال جدید شکری که تحت عنوان ذخیره احتیاطی در انبار دارد را برای جلوگیری از افزایش قیمت شکر عرضه کند.

دانایی گفت: بحث ما این است که با کاهش تعرفه واردات شکر‌، نمی‌توان کمتر از 3 ماه دیگر شکر را وارد کرد زیرا مراحل ثبت واردات‌، گشایش ارزی‌، حمل و نقل شکر به بنادر ایران دست کم 90 روز زمان نیاز دارد و برای حل مشکل فعلی به کار نمی‌آید.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر به اتفاق 1385 اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 85 در حالی می‌توانستیم با تولید 7 / 1 میلیون تن شکر در داخل‌، به خود کفایی نسبی بالایی دست یابیم و از وابستگی محض به واردات رها شویم‌، اما این مسأله مورد توجه قرار نگرفت‌. تصمیمی که اتخاذ شده چند پیامد منفی از جمله عدم فروش شکر داخلی‌، انباشت بدهی کارخانه‌ها به کشاورزان و کاهش تولید در سال بعد دارد که می‌توان از آن اجتناب کرد.

دانایی تصریح کرد: در بهمن ماه پارسال، کارخانه‌ها با دولت همراهی خوبی کرده و با عرضه شکر به قیمت هر کیلو گرم 875 تومان مانع از افزایش قیمت‌ها شدند و انتظار داشتند که دولت به پاس این همکاری‌، از تولید داخلی حمایت کند‌.

وی یادآور شد: در سال 1389 و در شرایطی که کارخانه‌ها هر کیلو گرم شکر را 875 تومان عرضه کردند گروهی از دلالان شکر را از کارخانه‌ها خریداری و با قیمت‌های بسیار بالاتر صادر کردند و ما به دولت هشدار دادیم که این کار احتمالاً با هدف کاهش شکر در بازار در تابستان انجام می‌شود که متأسفانه این هشدار نادیده گرفته شد.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر تأکید کرد: برای تأمین و توزیع شکر در بازار می‌توان بخشی از شکر خریداری شده دولت را به بازار عرضه کرد و به نظر ما، شکری که در روزهای اخیر در بنادر تخلیه شده و یا در حال تخلیه است نیز می‌تواند به تعدیل قیمت شکر کمک کند‌.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین