کد خبر: ۱۳۰۷۴
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۶:۳۹

مشرف در برابر یهودیان

آفتاب‌‌نیوز : اظهارات ژنرال پرويز مشرف، رييس جمهور پاكستان كه پژواكي از گفته‌هاي وي در ماه گذشته در ميان خبرنگاران ژاپني بود، در يك گفت‌وگو و در آستانه‌ي آغاز مذاكرات هسته‌يي كره‌ي شمالي در پكن، بيان شده است. 

اظهارات اين رهبر پاكستاني درباره‌ي نتايج بازجويي از عبدالقديرخان، يك كارشناس هسته‌يي و قهرماني ملي كه در حبس خانگي در اسلام‌آباد به سر مي‌برد، بسيار قابل توجه است؛ چرا كه اتهامات منابع اطلاعاتي آمريكا عليه كره‌ي شمالي در سال 2002 را تاييد مي‌كند.

در آن زمان، مقامات كره‌ي شمالي ظاهرا تاييد كردند كه به صورت مخفيانه برنامه‌ي هسته‌يي دومي را براي ساخت سلاح‌هاي هسته‌يي آغاز كرده‌اند كه از فن‌آوري اورانيوم به دست آمده از شبكه‌ي خان و به جاي يك برنامه‌ي پلوتونيمي استفاده مي‌كند كه به دليل توافق سال 1994 با آمريكا به حال تعليق در آمده بود؛ اما از آن زمان كره‌ي شمالي تكذيب كرده است كه برنامه‌ي ثانوي مخفي براي توليد سلاح هسته‌يي وجود داشته است. 

ده‌ها سانتريفوژ نمي‌تواند براي توليد ميزان قابل توجه اورانيوم قابل استفاده در سلاح هسته‌يي كافي باشد، اما مقامات آمريكايي مي‌گويند كه اين‌ها كره‌ي شمالي را قادر به تكثير طرح و ساخت مستقل اين تجهيزات مي‌كند. 

دولت بوش تاكيد كرده است، تا زماني كه كره‌ي شمالي با دست كشيدن از هر دو برنامه‌اش موافقت نكند (و با يك برنامه‌ي گسترده‌ي بازرسي موافقت نكند) هيچ معامله‌ي جامعي قابل دستيابي نيست. كره‌ي شمالي پيشنهاد كرده كه ممكن است تمايل داشته باشد از برنامه‌ي قديمي‌ پلوتونيوم‌اش كه در يك مجتمع عظيم هسته‌يي در يونگ‌بيون مستقر شده، دست بكشد؛ اما بر تكذيب اين كه سانتريفوژهايي براي ساخت اورانيوم قابل استفاده در سلاح‌هاي هسته‌يي داشته، تاكيد كرده است.

ژنرال مشرف در گفت‌وگويي مفصل در نيويورك با سه تن از خبرنگاران روزنامه‌ي نيويورك ‌تايمز هم‌چنين درباره‌ي آغاز روابط ميان اسلام‌آباد و تل‌آويو و هم‌چنين تلاش‌هاي پاكستان براي دستگيري رهبران القاعده نظراتش را بيان كرده است. وي گفت كه پيشرفت روابط با اسراييل "در صورتي مي‌تواند ايجاد شود كه به حركتي رو به جلو در مذاكرات ميان اسراييل و فلسطيني‌ها" باشد، اما اين "به هيچ وجه به معناي به رسميت شناختن اسراييل نيست".

با وجود تظاهرات در پاكستان بر سر اين اقدام غيرقابل توجيه مقامات اسلام‌آباد، وي گفت كه حركت وي با مخالفت كمي بين مسلمانان پاكستان مواجه بوده و او براي اولين بار قصد دارد براي يك گروه يهودي در آمريكا به سخنراني بپردازد.

وي گفت: چه اشكالي دارد اگر من با توجه به نفوذ كنگره‌ي يهوديان در اينجا با آنها تعامل داشته باشم؟

اين روزنامه نوشت، وي گفت كه ممكن است اسامه بن لادن، رهبر القاعده پس از گذشت چهار سال از حادثه‌ي 11 سپتامبر هم‌چنان در بخش‌هاي غيرقابل دسترس در مرزهاي پاكستان و افغانستان در حال تردد باشد.

مشرف اظهار داشت: من اين را به طور كامل نفي نمي‌كنم كه او آنجا نيست. اما من هيچگاه قبول نكرده‌ام كه كسي با اطمينان بگويد او آنجاست. آيا شما اطلاعاتي داريد، چيزي از او شنيده‌ايد؟

اين روزنامه ادامه داد، محل اختفاي بن‌لادن موضوعي حساس براي ژنرال مشرف است؛ چرا كه پاكستان از سوي برخي مقامات اطلاعاتي متهم به انجام اقداماتي غيرشفاف در پيگرد مظنونان القاعده است، مبني بر آن كه آنها زماني كه در راستاي منافع پاكستان باشد بر آنها سختگيري مي‌كنند و در اوقات ديگر فشار را كاهش مي‌دهد.

مشرف اين اتهام را رد كرد و گفت كه "قدرت بن‌لادن كاسته شده و مهم نيست كه او كجا باشد".

مشرف ادامه داد: فكر نمي‌كنم او بتواند اعمال نفوذ كند، چون در حال فرار و مخفي شدن است. اگر بن‌لادن در مرز پاكستان - افغانستان باشد، مخفي‌گاه‌هايش را در هر كجا كه احساس خطر كند،‌ عوض مي‌كند.

وي اظهاراتي مبني بر اين كه پاكستان با نيت كامل براي ريشه‌كن كردن القاعده و بازمانده‌هاي طالبان برخورد نمي‌كند، گفت: ما تقريبا آنها را در شهرهاي‌مان حذف كرده‌ايم. ما 700 تن از آنها را دستگير كرديم و پايگاه‌هاي‌شان را در كوه‌ها از بين برده‌ايم. اين گروه‌ها هيچ عمليات ديگري در دره‌هاي مرزي افغانستان انجام نمي‌دهند؛ چرا كه ما آنها را تسخير كرده‌ايم.

كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا نيز در گفت‌وگو با خبرنگاران در نيويورك، از كار مشرف در سه زمينه تقدير كرد و گفت: آمريكا در اين زمينه‌ها يعني كمك به پيگرد اعضاي القاعده، ايجاد فضاي ديپلماتيك براي فعاليت با هند و اسراييل و همكاري براي ارتقاي آموزش و اقتصاد به منظور دلسرد كردن نظامي‌گري، نقشي حمايت‌آميز خواهد داشت.

وي گفت: بخش‌هايي در پاكستان وجود دارد كه بي‌نهايت فقيرند كه زمينه‌اي براي افراطي‌گري را فراهم مي‌كند و آمريكا به آنها براي حل اين مساله كمك خواهد كرد.

اين گزارش هم‌چنين به نقل از مشرف ادامه داد كه در جلسه‌ي او با رايس، وي از وزير خارجه‌ي آمريكا خواسته است تا به سوي يك توافق تجارت آزاد با پاكستان پيش برود. اين ممكن است با مقاومت‌هايي در كنگره مواجه شود.

اما وي گفت كه هيچ درخواستي براي توافقي كه مانند پيشنهاد دولت بوش به هند براي توسعه‌ي برنامه‌ي هسته‌يي غيرنظامي‌اش باشد، ندارد. هند و پاكستان از جمله كشورهايي هستند كه نپذيرفته‌اند به پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌يي بپيوندند و اين باعث ايجاد مانع در همكاري هسته‌يي با اين كشورهاي مي‌شود.

وي در پايان درباره‌ي فعاليت‌هاي غيرقانوني هسته‌يي خان گفت: من نمي‌دانم كه آيا او طرح ساخت بمب را به كشورهاي ديگري داده است يا نه... هيچ مدركي در اين باره وجود ندارد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین