آفتابنیوز : آفتاب: یک افسر ارشد پلیس لندن در ادامه جنجالها بر سر شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا از سمت خود کنارهگیری کرده است.
جان ییتس، امروز استعفای خود را اعلام کرد و این استعفا از سوی مقامهای بالاتر پذیرفته شده است.
از عملکرد آقای ییتس در جریان رسیدگی به تحقیقات مربوط به شنود غیرقانونی در سال ۲۰۰۹ انتقاد شده است.
سر پل استیونسون، رییس پلیس لندن روز گذشته بر سر همین موضوع استعفا داد.
آقای استیونسون به علت استخدام نیل والیس، از مدیران سابق هفتهنامه "نیوز آو د ورلد" به عنوان مشاور روابط عمومی پلیس مورد انتقاد قرار گرفته بود.
رییس پلیس لندن دیروز گفت که دلیل استعفای او اتهاماتی درباره ارتباط پلیس و شرکت نیوز اینترنشنال است.
او گفته است که اطلاعی از وسعت شنود مکالمات تلفنی نداشته است.
آقای والیس که از معاونان سابق سردبیر این هفتهنامه بود، روز پنجشنبه بازداشت و سپس به قید وثیقه آزاد شد.
ییتس صلاحیت آقای والیس پیش از استخدام در پلیس لندن را بررسی کرده بود.
ییتس زمانی از سمت خود کنارهگیری کرد که به او خبر داده شد که به دلیل انجام تحقیقات در مورد ارتباطاتش با آقای والیس از کار خود معلق خواهد شد.
سخنگوی بوریس جانسون، شهردار لندن، تصمیم آقای ییتس به استعفا را "مایه تاسف اما اقدامی درست" خوانده است.
افزایش فشارها در همین حال، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و روپرت مرداک، مالک شرکت رسانهای "نیوز کورپوریشن" به دلیل رسوایی شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا تحت فشارهای فزایندهای قرار گرفتهاند.
جنجال بر سر شنود پیامهای تلفنی توسط شرکت رسانهای روپرت مرداک اکنون به سایر کشورها نیز کشیده شده است.
بی بی سی دریافته که بازرسان فدرال آمریکا با پلیس بریتانیا تماس گرفته و موضوع اتهامهای مطرح شده علیه خبرنگاران هفتهنامه تعطیل شده نیوز آو د ورلد را بررسی کردهاند.
برخی از این خبرنگاران متهم شده اند که به پلیس در ازای دریافت اطلاعات، پول پرداخت کردهاند.
در استرالیا، ارزش سهام شرکت نیوز کورپوریشن با شش درصد کاهش به پائینترین حد خود در دو سال گذشته رسیده است
شرکت نیوز کورپوریشن آقای مرداک در آمریکا مستقر است و در این کشور قوانین سفت و سختی در باره دادن رشوه به مقامات خارجی وجود دارد. در صورت تائید این نوع پرداختها، جریمههای سنگینی در انتظار این شرکت خواهد بود.
در استرالیا، ارزش سهام شرکت نیوز کورپوریشن با شش درصد کاهش به پائین ترین حد خود در دو سال گذشته رسیده است.
سیل سئوالات
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که به آفریقای جنوبی سفر کرده، در نشست مطبوعاتی خود با جیکوب زوما، رئیسجمهور آفریقای جنوبی، با سیلی از سئوالات در باره این جنجال روبهرو شد.
خبرنگاران از آقای کامرون درباره دلیل استخدام اندی کلسون، مسئول مستعفی امور ارتباطات و رسانههای او و سردبیر سابق هفتهنامه نیوز آو د ورلد سئوال کردند.
آقای کلسون هفته پیش در ارتباط با ماجرای شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا و اتهام ارتشا برای ساعاتی بازداشت و سپس با قید وثیقه شد.
اد میلیبند، رهبر حزب کارگر بریتانیا خواهان آن شده که مجلس عوام این کشور، پیش از تعطیلات تابستانی، به بررسی رسوایی شنود غیرقانونی روزنامهنگاران در استخدام هفته نامه نیوز آو د ورلد بپردازد.
سهشنبه این هفته قرار بود آخرین نشست مجلس عوام پیش از تعطیلات تابستانی برگزار شود اما دفتر نخستوزیری گفته است که روز چهارشنبه، نشستی برای بررسی رویدادهای اخیر با حضور دیوید کامرون برگزار خواهد شد.
تصمیم برای برپایی این نشست با رئیس مجلس عوام خواهد بود.
میلیبند گفت که دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا باید به سئوالات زیادی پاسخ دهد.
میلیبند روز گذشته خواهان وضع قوانین جدیدی شد تا تمرکز "خطرناک" قدرت در دست روپرت مرداک، محدود شود.
رهبر حزب مخالف دولت در بریتانیا به هفتهنامه بریتانیایی "آبزرور" گفت که سهم "بیش از اندازهای" از رسانهها در دست آقای مرداک بوده و همین موضوع منجر به "سوء استفاده" او از قدرت شده است.
در همین حال اعلام شده که ربکا بروکس، مدیر عامل سابق شرکت نیوز اینترنشنال که به اتهام شنود غیرقانونی تلفنی و فساد برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شد، روز سه شنبه در جلسه کمیته پارلمانی مجلس عوام حاضر خواهد شد. او قرار است همراه با روپرت مرداک و پسرش جیمز، به سئوالهای نمایندگان پاسخ دهد.