کد خبر: ۱۳۱۳۶۰
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۶

سمینار "پزشکان و آموزه‌های اخلاقی در پژوهش‌های پزشکی قانونی" برگزار می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: سمینار پزشکان و آموزه‌های اخلاقی در پژوهش‌های پزشکی قانونی، با حضور دبیران کمیته‌های پژوهشی مراکز پزشکی قانونی استان‌ها، پنجم مردادماه در شهر زنجان برگزار می‌شود.

به گزارش آفتاب، مدیرکل پژوهشی سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام این خبر افزود: در این سمینار یک روزه "تبیین مبانی و ضرورت‌های تدوین کدهای اخلاقی در سازمان"، "مبانی علم اخلاق در اسلام و مکاتب غربی"، "اخلاق حرفه ای و اخلاق پزشکی در یک نگاه"، "الزامات فقهی و قانونی در پژوهش‌های پزشکی قانونی" و "روش شناسی تدوین کدهای اخلاقی در پژوهش‌های پزشکی قانونی" در قالب سخنرانی ارائه می‌شوند. سپس در کارگاه با تکمیل کاربرگ‌های مرتبط توسط شرکت کنندگان، آرا و نظرات همکاران تجمیع می‌شود.

دکتر کاظمیان با اشاره با تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده در پزشکی قانونی گفت: سازمان پزشکی قانونی کشور بعنوان یک سازمان تخصصی در راستای شرح وظایف تکلیفی در قانون تشکیل آن، انجام فعالیت‌های پژوهشی را در سرلوحه کار خود قرار داده است.

این مسئول سازمان پزشکی قانونی با اشاره به رشد طرح‌های پژوهشی در حوزه پزشکی قانونی گفت: حوزه پژوهش سازمان با تعیین اولویت های تحقیقاتی در سال 1387 و معرفی آن به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور آمادگی خود را برای اجرای طرح های پژوهشی مرتبط با پزشکی قانونی، اعلام کرد و بدین لحاظ شاهد رشد قابل ملاحظه در ارائه ایده‌ها، طرح ها و پژوهش‌های کاربردی در طی چند سال اخیر بوده‌ایم.

مدیرکل پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به حوزه تخصصی و منحصر به فرد موضوعاتی که در مراکز پزشکی قانونی به آن‌ها پرداخته می‌شود گفت: بررسی صحنه جرم، معاینات اجساد قربانیان حوادث ترافیکی، حوادث حین کار، خودکشی‌ها و دیگر مرگ‌های غیرطبیعی و ... و نیز انجام آزمایش‌های ژنتیکی، سم شناسی، آسیب شناسی، سرولوژی و ...، حیطه خاصی را برای علاقمندان به انجام تحقیقات فراهم می‌آورد و بدین لحاظ تعریف و تعیین اصول اخلاقی، برای ورود به این حوزه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود.

کاظمیان رعایت همه‌جانبه محرمانه بودن اطلاعات، جنبه‌های قضایی جایگاه مراجعین به سازمان و رعایت حقوق طرفین دعوی، جنبه‌های فقهی و شرعی قوانین ناظر بر نظریات پزشکان قانونی را موجب پیدایش پیچیدگی و ملاحضات خاصی دانست که ضرورت "تعیین کدهای اخلاقی در پژوهش‌های پزشکی قانونی" را به وجود آورده است.

مدیرکل پژوهشی سازمان در خصوص شروع فعالیت‌های مرتبط با تدوین کدهای اخلاقی در پژوهش های پزشکی قانونی گفت: مطالعات لازم در جهت جمع‌آوری مبانی حقوقی، فقهی و اخلاقی از مهرماه سال 1389 آغاز و با برگزاری نشست های تخصصی متعدد و نظرسنجی از کارشناسان موضوع پیگیری شد.

دکتر کاظمیان با تأکید بر اهمیت تدوین کدهای اخلاق در پژوهش گفت: با تدوین کدهای اخلاق در پژوهش که همواره چراغی روشن در کنار کمیته‌های پژوهشی مراکز پزشکی قانونی کشور برای رصد کردن رعایت اصول اخلاقی در انجام پژوهش‌ها و تحقیقات است، امیدواریم نتیجه آن حل مشکلات و پاسخ‌گویی به نیازهای علمی و اجرایی به صورت کاربردی باشد.

وی افزود: بدیهی است با توجه به تبیین اهداف استراتژیک سازمان و قرار گرفتن دو هدف «ارتقای سطح علمی و پژوهشی سازمان» و «ارتقای تحقیقات، برنامه‌ریزی و آموزش برای پیشگیری و کاهش جرائم و تخلفات و آسیب‌های اجتماعی» در دستور کار معاونت آموزشی و پژوهشی، تدوین این کدها، تأثیر مثبتی بر اجرای برنامه‌ها و نیل به این اهداف خواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین