آفتابنیوز : آفتاب: محققان در فنلاند میگویند که "موسیقیدرمانی" میتواند برای درمان افسردگی، حداقل در کوتاه مدت، به کار گرفته شود.
در این تکنیک از ارتباط غیرکلامی برای کمک به بیان احساسات بیماران استفاده شد.
این مطالعه بر ۷۹ نفر، که نتایج آن در نشریه بریتانیایی "روانپزشکی" منتشر شد، نشان دهنده بهبود بیشتر نسبت به بیمارانی بود که با شیوههای رایج درمان شدند.
کارشناسان بریتانیایی گفتند که موسیقی میتواند انسان را طوری از لحاظ ذهنی درگیر کند که کلمات نمیتوانند.
پزشکان از جمله در نظام بهداشت درمانی بریتانیا از موسیقی درمانی برای کمک به کودکانی که در برقرار کردن ارتباط مشکل دارند استفاده میکنند.
تصور میشود که نواختن ساز و خواندن آواز با یک متخصص موسیقیدرمانی به کودکان کمک میکند احساساتشان را بیان کنند.
بهبود اولیه در این مطالعه همه بیماران مبتلا به افسردگی به شیوه استاندارد مشاوره و تجویز داروی مناسب درمان شدند. ۳۳ نفر آنها همچنین در ۲۰ جلسه با یک متخصص موسیقی درمانی شرکت کردند که با نواختن بعضی سازها همراه بود.
بعد از سه ماه، بیمارانی که تحت موسیقی درمانی قرار گرفتند در شماری از تستها مانند اضطراب و افسردگی بهبود بیشتری نسبت به سایر بیماران نشان دادند.
با این حال بعد از شش ماه هیچ بهبود آماری مشاهده نمیشد.
کریستیان گلد استاد دانشگاه ییواسکایلا گفت: "مطالعه ما نشان داد که موسیقیدرمانی، وقتی همراه با مراقبتهای استاندارد انجام شود، در بهبود افسردگی و اضطراب به افراد کمک میکند."
او افزود: "موسیقی درمانی دارای وجوه مشخصی است که به افراد اجازه میدهد خود را بیان کنند و به شکلی غیرکلامی با هم تعامل داشته باشند - حتی در موقعیتهایی که نمیتوانند کلمات مناسب را برای بیان تجربه های درونی پیدا کنند."
دکتر مایک کرافورد، که در زمینه خدمات بهداشت روانی تخصص دارد، در سرمقاله این نشریه نوشت: "نتایج حاکیست که این شیوه میتواند حال و وضعیت کلی افراد مبتلا به افسردگی را بهبود بخشد."
او افزود: "نواختن و آهنگ ساختن یک کار اجتماعی، لذت بخش و معنیدار است. استدلال شده است که این کار افراد را طوری درگیر میکند که شاید کلمات توانایی آن را نداشته باشند."
موسیقی برای انسان مضره