آفتابنیوز : آفتاب: حنا قذافی نه تنها نمرده بلكه روزهای نوجوانی را در لندن گذرانده است.
به گزارش تایم، پس از آنكه هواپیماهای امریكایی در چهاردهمین روز از ماه آوریل سال 1986 طرابلس را بمباران كردند، وزارت اطلاعات لیبی اعلام كرد كه دخترخوانده قذافی كه كمتر از یک سال سن داشته در این حادثه كشته شده است. نام این دختر از سوی مقام های لیبی "حنا" اعلام شد. این خبر را رادیو و تلویزیون لیبی و البته تمامی جراید مكتوب با آب و تاب فراوان پوشش دادند. تا آن زمان هیچكس حتی نامی هم از حنا نشنیده و همگان گمان میكردند كه عایشه كه در سال 1977 متولد شد تنها دختر سرهنگ باشد.
این داستان دهانبهدهان گشت تا چندی پیش كه برخی نزدیكان به خانواده قذافی مسأله وجود حنا را زیر سوال بردند و یا تاكید كردند كه اگر حنایی هم وجود داشته در عملیات نظامی فوق توسط امریكاییها كشته نشده است. در همان زمان به یم خبرنگار آمریكایی جنازه دختربچهای زیر یک سال را نشان دادند و تاكید كردند كه وی دخترخوانده قذافی است. اما همواره این سوال وجود داشت كه آیا آن جسد واقعاً متعلق به حنا مورد ادعای خانواده قذافی بود و یا تنها بدن دختری مرده بود كه از آن برای بهراهانداختن هیاهوی تبلیغاتی استفاده شد.
با این همه ماشین تبلیغاتی دولت در لیبی به جریان و داستانسازیهای خود ادامه داد و در بیستمین سالگرد این حمله بود كه دولت لیبی فستیوال آزادی و صلح حنا را به یاد وی به راه انداخت.
در نهایت در فوریه سال 2011 میلادی بود كه دولت سوئیس از روی یک سند محرمانه لیست اعضای خانواده قذافی را برای بلوكه كردن اموال درآورد. نكته تعجبآور ماجرا اینجا بود كه هفتمین نام از این لیست 23 نفره نام حنا قذافی بود. یک مقام رسمی دولت سوئیس این پرسش را مطرح میكند كه اگر حنا قذافی در آن حادثه كشته شده چه دلیلی برای ذكر نام وی در طبقهبندی خانوادگی قذافی وجود دارد؟ در این لیست تاریخ تولد حنا یازدهم نوامبر 1985 اعلام شده است. بر این اساس وی باید زمان حمله ایالات متحده به طرابلس تنها شش ماه میداشته است.
برخی سرنخهای دیگر نیز در این خصوص وجود دارد. در ششمین روز از ژوئن 1999 خبرگزاری چینی شینهوا اعلام كرد كه همسر قذافی و دخترانش عایشه و حنا با رئیسجمهوری افریقا نلسون ماندلا ناهار را صرف كردهاند. در عكسی كه از ین دیدار منتشر شد هم تصویر دختری جوان دوشادوش عایشه و مادرش دیده میشود.
تازهترین اطلاعات نیز حاكی از این است كه حنا قذافی زنده است و بسیاری از روزهای نوجوانی خود را در لندن گذرانده و به زبان انگلیسی كاملاً تسلط دارد. با این همه دولت بریتانیا اعلام كرده كه در حال حاضر دلیلی برای افشای شجرهنامه خاندان قذافی در رسانههای عمومی ندارد!
در لیبی این شایعه مطرح است كه حنا تحصیلات خود را در رشته پزشكی به پایان رسانده است و البته در تمامی محافل هم با محافظان شخصی حاضر میشود. مردی كه همسن و سال حنا قذافی است در گفتوگویی ادعا میكند كه با حنا در كلاسهای پزشكی در دانشكده همكلاس بوده و یک بار كه از یكی از محافظان وی هویت او را پرسیده وی پاسخ داده است كه او حنا قذافی دخترخوانده سرهنگ است كه گفته شده بود در بمبارانهای امریكا كشته شده است.
منابع نزدیک به دولت در لیبی هم ادعا میكنند كه حنا زنده است و دارای منصبی مهم در وزارت بهداشت كشورش است. با بالا گرفتن ناآرامیها در لیبی و از مشروعیت و مقبولیت افتادن دولت قذافی اكنون مشخص شده است كه قذافی از تظاهر به كشته شدن اعضای خانواده خود برای جلب محبت و توجه بینالمللی و هموطنان خود هم اندک ابایی ندارد.
اكنون سوالی كه مطرح است این است كه شاید خاندان قذافی به دروغ اخیرا خبر كشته شدن فرزندان معمر در حملات ناتو را مطرح میكنند. در ماه می وزارت اطلاعات لیبی اعلام كرد كه سیف العرب قذافی 29 ساله فرزند سرهنگ به همراه سه نوه وی كشته شدهاند. مراسم تشییع جنازه آنها نیز چند روز پس از اعلام این خبر برگزار شد و رژیم قذافی اعلام كرد كه یک پزشک فرانسوی هویت انها را تایید كرده است. با این همه نخستوزیر ایتالیا سیلویو برلوسكونی در برنامهای در تلویزیون این كشور، صحت این خبر و كشته شدن فرزندان قذافی را زیر سوال برد. وی تاكید كرد كه بر اساس اطلاعات موثق به دست آمده سیفالعرب در زمان این حملات در داخلی لیبی نبوده است.