آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان دانشگاه مینهسوتا موفق به شناسایی یک ماده طبیعی نگهدارنده شدهاند که میتواند زمان سالم ماندن مواد غذایی را طولانیتر کند.
آنها توانستهاند مادهای را شناسایی کنند که باکتری موثر در تجزیه گوشت، ماهی، تخممرغ و محصولات لبنی را از بین میبرد.
این ماده نگهدارنده که «بیسین» (bisin) نام دارد میتواند عمر ماده غذایی را برای چندین سال افزایش داده و حتی برای سالادها و نوشیدنیها نیز کاربرد دارد.
این اکتشاف میتواند شیوه خرید انسان را تغییر داده و صدها میلیون تن ضایعات غذایی در جهان را کاهش دهد.
بیسین که به طور طبیعی در برخی باکتریهای بیزیان ایجاد میشود از رشد باکتریهای کشنده از جمله ایکولای، سالمونلا و لیستریا جلوگیری میکند.
این ماده همچنین میتواند عمر بسیاری از مواد غذایی روزانه انسان مانند غذاهای دریایی، پنیر و غذاهای کنسروی را که از قواعد مصرفی روزانه خاصی برخوردارند، افزایش دهد.
در برخی موارد این غذاها میتوانند تا سالها دوام داشته و حتی احتیاجی به نگهداری از آنها در یخچال نیست.
دانشمندان مخترع این ماده در حال گفتوگو با برخی تولیدکنندگان محصولات غذایی هستند.
انتظار میرود اولین محصول حاوی بیسین در سه سال آینده وارد بازار شود.
دکتر دان او سولسوان، میکروبشناس ایرلندی که در دانشگاه مینهسوتا کار میکند به طور تصادفی در زمان آزمایش یک کاشت باکتریایی موجود در روده انسان توانست این ماده را شناسایی کند.
بیسین اما نمیتواند میوهها و سبزیجات را از فساد نجات دهد چرا که شیوه تجزیه شدن آنها متفاوت است.
امروزه غذاهای سریع و انواع ساندویچ به رژیم غذایی بسیاری از انسانها اضافه شده که خطر مسمویت غذایی را نیز افرایش داده است. از جمله عاملان عمده مسمومیتها میتوان به باکتری سالمونلا اشاره کرد که نقش مهمی در مسمویتهای غذایی دارد.
بیسین از لحاظ شیمیایی به نیسین ارتباط دارد که در حال حاضر برای استریل و نگهداشتن پنیر فرآوری شده برای دههها استفاده میشود؛ از این رو احتیاجی به آزمایشهای دارویی ندارد.