کد خبر: ۱۳۳۳۵۲
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۸

محدودیت‌های نانوشته گودر!

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: تقریبا همه كسانی كه اهل دنبال كردن مطالب سایت‌ها و وبلاگ‌ها از طریق خوراک (RSS) آن هستند با گوگل ریدر آشنایی دارند.

گوگل ریدر یک فیدخوان تحت وب است كه به صورت آنلاین و آفلاین قابلیت خواندن فید را دارد و در ۷ اكتبر ۲۰۰۵ توسط آزمایشگاه گوگل منتشر شد و در ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۷ از حالت بتا خارج شد.

اما آیا تا به حال چیزی در مورد محدودیت‌های گوگل ریدر شنیده‌اید‌؟

شاهوار نوشت: چند وقت پیش به دلیل عدم دسترسی به اینترنت مدتی نتوانستم به گوگل ریدر سر بزنم و خوراک‌های مورد علاقه‌ام را دنبال كنم.

اما بعد از مدتی متوجه یک چیز عجیب و غریب در حساب گوگل ریدر خودم شدم‌. اینكه مثلا تعداد آیتم‌های خوانده نشده پس از مدتی از 700 عدد به 500 عدد تغییر پیدا كرده بود. در واقع به ناگهان حدود 200 آیتم خوانده نشده در بخش آیتم‌های خوانده شده قرار گرفته بود. در حالی كه در این مدت به گوگل ریدر مراجعه نكرده بودم …

برای اطمینان از موضوع، این مورد را در یک حساب كاربری دیگر از گوگل ریدر نیز مورد بررسی قرار دادم.

پس از مدتی تحقیق و جستجو به كشف یک‌سری محدودیت‌های سرویس گوگل ریدر برخورد كردم.

جالب اینجاست كه این محدودیت‌ها در هیچ‌كدام از صفحات و توضیحات گوگل ریدر ذكر نشده است‌!

در حال حاضر در گوگل ریدر سه محدودیت وجود دارد:

1- آیتم‌های خوانده نشده پس از 30 روز به صورت اتوماتیک به وضعیت خوانده شده تغییر می‌یابند.

2- آیتم‌های قدیمی‌تر از 10.000 آیتم اخیر به صورت اتوماتیک به وضعیت خوانده شده تغییر می‌یابند.

3- شما نمی‌توانید مشترک بیش از 2000 خوراک سایت و وبلاگ‌های مختلف در هر حساب كاربری شوید.

بنابراین اگر شما به مسافرت بروید و یا مثل من مدتی دسترسی به اینترنت یا گوگل ریدر نداشته باشید. بعد از مدتی به این امید كه گوگل ریدرتان دست نخورده باقی مانده و می‌توانید به راحتی فیدهای خوانده نشده را مشاهده كنید … سخت در اشتباهید … چرا كه گوگل ریدر در این مورد شما را ناامید خواهد كرد.

البته هیچ‌كدام مطالب فیدها حذف نخواهند شد و همچنان آرشیو می‌شوند و می‌توانید با جستجو در فیدها و یا كلیک بر روی خوراک همان سایت یا وبلاگ مطالب آن را مشاهده كنید. اما وضعیت آنها از حالت خوانده نشده در به حالت خوانده شده تغییر پیدا كرده است.

نكته جالب توجه آن است كه در هیچ‌كدام از صفحات پشتیبانی و راهنماهای گوگل ریدر به این محدودیت‌ها اشاره‌ای نشده است. این موارد به مرور و از طریق كاربران آزرده‌خاطر كه گرفتار این محدودیت‌ها شده‌اند كشف و گزارش شده و كارمندان گوگل نیز وجود این محدودیت‌ها را تایید كرده‌اند.

به گفته‌ی یكی از كارمندان گوگل‌، محاسبه تعداد فیدهای خوانده نشده و نگه داشتن آنها محاسباتی گران قیمت برای گوگل هستند و لذا اعمال این محدودیت‌ها ضروری است. وی پیشنهاد كرد كه برای مشاهده همه فیدها بر روی گزینه All data-x-Items در گوگل ریدر كلیک كنید‌، چرا كه با استفاده از این روش فیدها به ترتیب تاریخ و از جدیدترین به قدیمی‌ترین مطلب مرتب می‌شوند‌.

اگر مشترک خوراک‌های زیادی در حساب كاربری خود در گوگل ریدر هستید و قصد دارید تا حد امكان از این محدودیت‌ها جلوگیری كنید می‌توانید از یكی از راه‌های پیشنهادی زیر استفاده كنید:

1- اجتناب از عضویت خوراک‌سایت‌هایی كه روزانه خروجی مطلب زیادی دارند‌. به عنوان مثال: خوراک اكانتهای توییتر و فرندفید دوستان‌تان یكی از این موارد است، بهتر است اینگونه شبكه‌های اجتماعی را مستقیماً دنبال كنید تا از روی فید آنها‌. چرا كه تعداد بالای مطالب تولید شده در خوراک این گونه سایت‌ها شما را به سرعت به محدودیت‌های موجود در گوگل ریدر نزدیک می‌كند‌.

2-اگر همچنان ترجیح می‌دهید سایت‌هایی كه روزانه تعداد مطالب زیادی را در فید خود تولید می‌كنند (مثل توییتر و …) را از طریق گوگل‌ریدر دنبال كنید‌‌، پیشنهاد می‌شود تا برای این گونه خوراک‌ها از یک حساب كاربری مجزا در گوگل ریدر استفاده كنید‌. تنها كافی است یک آدرس ایمیل دیگر در جی‌میل بسازید تا یک اكانت دیگر در گوگل ریدر داشته باشید.

3- اگر مشترک تعداد زیادی از خوراک‌های سایتهای مختلف هستید برای جلوگیری از محدودیت 2000 تایی اشتراک خوراک‌های مختلف می‌توانید‌، چند فید مختلف و مشابه سایت‌های متفاوت را با استفاده از سرویس Yahoo Pipes به یک فید مجزا تبدیل كنید و سپس آن فید را در گوگل ریدر خود دنبال كنید.

4-خوراک سایت‌هایی كه به ندرت به آنها سر می‌زنید را از گوگل ریدر خود حذف كنید و از اشتراک خوراک آنها صرف‌نظر كنید.

در پایان سوال اینجاست كه آیا گوگل در آینده از این محدودیت‌ها چشم پوشی می‌كند و یا اینكه ممكن است محدودیت‌های بیشتری را برای این سرویس رایگان و پرطرفدار اعمال كند‌؟

بی‌شک اگر كاربران زیادی اعتراضی به این محدودیت‌ها نداشته باشند و آن را به گوگل گزارش نكنند‌؛ نباید انتظار حذف این محدودیت‌ها را داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین