آفتابنیوز : آفتاب: عماد افروغ در مورد عملکرد دولت دهم، گفت: با توجه به اینکه همیشه یک روششناسی گفتمانی و کلگرا در ارزیابی دولتهای مختلف داشتهام، معتقدم که این دولت به لحاظ گفتمانی توفیق چندانی نداشته است.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه دولت تنها توانسته در احیای شعارها و آرمانها موفق عمل کند، تاکید کرد: به دلیل اینکه رفتارها، منطبق با آرمانها نبوده خطر رویگردانی مردم از اصل شعارها و آرمانها ما را تهدید میکند.
وی افزود: عدهای از روشنفکران متعهد ما به محض مشاهده فاصله دولت با شعارها، این توجه را دادند که بین سیاستهاو رفتارها و آن آرمانها هیچ سازگاری و انطباقی وجود ندارد.
افروغ تاکید کرد: روشنفکران با این نقدها کوشیدند گفتمان اصیل انقلابی و شعارهای عدالت خواهی را نجات بدهند و این توفیقی است که با مفهوم نقد درونگفتمانی خود، باعث نجات گفتمان انقلاب اسلامی شدند.
وی با اشاره به اینکه کار ما به مراتب سختتر از دورههای پیشین است، تصریح کرد: در دورههای گذشته اگر نقدی متوجه دولتها بود از این بابت بود که چرا به گفتمان انقلاب اسلامی توجه نمیکنند و چرا الگوی توسعه اقتصادی و سیاسی آنها متاثر از انقلاب اسلامی نیست.
افروغ افزود: اما در دوره جدید شاهد این هستیم که به اسم انقلاب اسلامی، سیاستها و رفتارهایی دنبال میشود که در عمل هیچ نسبی با انقلاب و آرمانهای عدالت خواهانه انقلاب ندارد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه اگر شعارهایی بدهیم و رفتارهایمان به نوع دیگری باشد، یک منش ضدانقلابی را دنبال میکنیم، افزود: جوهره انقلاب اسلامیهیچ نسبتی با ماکیاولیسم ندارد.
وی تاکید کرد: همین که فردی هر عملی را مباح بداند و برای رسیدن به قدرت هرعملی را که بخواهد انجام دهد، عملی نکوهیده است که در دولت فعلی شاهد این مسأله هستیم.
افروغ در ادامه افزود: در دولت فعلی شاهد نوعی فرصتطلبی بودیم، اینکه از هر چیزی به مصابه فرصت استفاده شود، و از ارزشهای دینی، ارزشهای انقلابی و شخصیتهای حقیقی و حقوقی به گونهای بهرهبرداری شد.
وی با اشاره به اینکه در عرصه فرهنگ، سیاست، اقتصاد و اجتماع نمره قابل قبولی به دولت نمیدهم، تاکید کرد: حتی در خصوص شعار عدالت اقتصادی نیز ما شاهد عدالت اقتصادی با برنامه و عمیق نیستیم و دولت کارنامه موفقی از خود به جای نگذاشته است.
افروغ با اشاره به اینکه برخی با جزئی نگری عملکرد دولت را مثبت میبینند، افزود: در دولتهای گذشته، سیاستهای اقتصادی و اجتماعی آنها شتابان بود و بی توجهی به فرهنگ مشاهده میشد، در دولت فعلی هم شاهد این مشکلات هستیم.
وی افزود: تنها فرق دولت فعلی با دولتهای گذشته این بود، که شعارهای انقلابی داده شد اما شاهد رفتارهای غیرانقلابی بودیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نکته که در این دولت شاهد این هستیم که اصل طلایی اخلاق نادیده گرفته میشود، تصریح کرد: اصل طلایی اخلاق میگوید آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگری هم نپسند، ما شاهد این هستیم که چیزهایی برای دولتهای گذشته مذموم و نکوهیده بود اما برای دولت فعلی پسندیده است.
افروغ با اشاره به اینکه یکی از تجلیهای عدالت بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی است، گفت: شاهد این هستیم که اشخاصی از چهرههای کلیدی دولتی مورد اتهام هستند اما هیچ رسیدگی به پرونده آنها مشاهده نمیشود.
افروغ در ادامه در بهترین حالت دولت را دولتی بدون برنامه عنوان کرد و افزود: دولت فعلی شخص محور است و ماهیات دولت ندارد، رییس دولت داریم و همه فعالیتهای دولت حول یک شخص برنامهریزی میشد.
وی افزود: کسانی که بهگونهای در دولت هستند با ادبیاتی متملقانه و چاپلوسانه به این شخص گرایی میدمند.
این نماینده مجلس هفتم با تاکید بر اینکه شاهد یک خرد جمعی یا یک استراتژی جمعی نیستیم، بیان کرد: عامل اصلی عدم موفقیت دولت بیبرنامه و شخص محور بودن دولت است.
عدم استفاده از تمام ظرفیتهای نخبگی در عرصه مدنی و عدم نظرخواهی و مشورت از دیگر عواملی است، که افروغ به عنوان نقاط منفی در دولت فعلی از آنها یاد کرد و افزود: داشتن تفکراتی منشیمدارانه که قائم به شخص رییس دولت است مانع دستیابی دولت به اهداف خود شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت موفقیت خود را در پول و سرعت در تصمیمگیری میدیده است، افزود: در ارتباط با مشکلات با اتخاذ همین سیاست امروز نباید چشم خود را به بازتاب و پیامدهای ناموجه این نوع نگرش ببندیم.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه وقتی نگاه شخصی حاکم میشود باید شاهد چاپلوسی، تملق، ریا و دورویی باشیم، افزود: اولین عاملی که منجر به این نوع رفتارهای می شود این است که تبیین صحیحی از انقلاب اسلامی موجود نیست و به لحاظ تئوریک فهم صحیحی از انقلاب مطرح نکردهایم.
افروغ عامل دیگر را عدم وجود الگوی عملی و تمام عیار در قالب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دانست و افزود: فقدان یک تئوری صحیح و الگوی تمام عیار میتواند قدرت شعار گونه افراد را افزایش دهد.
افروغ نوع فرهنگ سیاسی مردم را مشکل دیگر عنوان کرد و گفت: فرهنگ سیاسی احساسی و شتاب زدهای داریم، وقتی از چیزی فرار میکنیم عقلانی عمل میکنیم اما وقتی به سمت چیزی گرایش پیدا میکنیم احساسی عمل میکنیم.
وی تاکید کرد: در این میان نقش عالمان، اشخاص واسط و روشن فکران باید پررنگتر شده تا با آگاهی بخشی و دادن آگاهی به مردم، جلوی انتخابات احساسی و شتاب زده را بگیرند.
افروغ درپایان با تاکید بر اینکه مردم کشور ما پایبند به گرایشهای دینی و اعتقادی هستند، افزود: بحث انتخاب صحیح بحث یک مصداق است و عدم آگاهی منجر به انتخاب نادرست میشود.