آفتابنیوز : آفتاب: نماینده لنگرود در مجلس با انتقاد از فقدان سیاستگذاری مناسب برای کنترل واردات و خودکفایی در تولید برنج، از انباشته بودن انبارها به علت تداوم واردات برنج خبر داد و گفت: هرچند اکنون فصل برداشت برنج و واردات آن ممنوع است، اما حجم بالای واردات آن در سالهای گذشته، کشور را تا چند سال از واردات این محصول بینیاز میکند.
“مهرداد بائوجلاهوتی” از فقدان برنامهریزی مناسب برای مدیریت واردات برنج به کشور و سستی وزارت جهاد کشاورزی در تلاش برای حرکت به سمت خودکفایی در تولید این محصول انتقاد کرد و گفت: متأسفانه سیاستگذاریها در باره واردات برنج به گونهای است که به جای مد نظر قرار دادن مصالح کشاورزان بیشتر به سمت حفظ منافع عده خاصی از واردکنندگان سوق دارد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: نیاز کشور به برنج در حدود ۲.۸ میلیون تن است که از این مقدار دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن در کشور تولید میشود و تنها به واردات سالانه ۵۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم، اما همه به خاطر دارند که تنها در سال ۸۷ به بهانه خشکسالی حدود ۶ میلیون تن برنج به کشور وارد شد که این مقدار برای تأمین نیاز ۱۲ سال کشور به واردات است.
وی همچنین افزود: بحران برنج در سالهای ۸۸ و ۸۹ تداوم خسارتی بود که شالیکاران به علت واردات بیرویه برنج در سال ۸۷ متحمل شدند.
واردات برنج در سال ۸۷، کشور را تا سالها از واردات آن بینیاز کرد
لاهوتی با بیان این که واردات برنج در سال ۸۷ به قدری بوده است که تا سالها به وارد کردن برنج نیاز نباشد، تصریح کرد: نیاز واردات برنج کشور حدود ۵۰۰ هزار تن در سال است که این مقدار هماکنون از باقیمانده حجم واردات سال ۱۳۸۷ قابل تأمین است و تأثیر این اشباع موجب انبار شدن برنجهای تازه برداشت در انبارها برای سالهای آینده میشود که این موضوع به معنای بینیازی از واردات برای چند سال آینده است.
وی تأکید کرد: حمایت از مصرفکنندگان تنها به معنای اشباع بازار از برنج بی کیفیت و غیراستاندارد خارجی نیست، بلکه مسئولان میتوانند با برنامهریزی مناسب برای خودکفایی در تولید برنج به سمتی حرکت کنند که مصرفکننده برنج با کیفیت و با قیمت مناسب مصرف کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین یادآور شد: هماکنون به دلیل قرار داشتن در فصل برداشت برنج، واردات این محصول ممنوع شده است، اما نکته این است که واردات برنج باید برای همیشه متوقف شود تا برنجهایی که در انبارها خاک میخورد، به بازار بیاید.