کد خبر: ۱۳۴۸۶۹
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۲

بدهی 1360 میلیارد تومانی دولت به تولیدکنندگان برق

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر سندیکای تولیدکنندگان برق خصوصی گفت: در حال حاضر دولت 1360 میلیارد تومان بابت تولید برق به تولیدکنندگان بخش‌ خصوصی بدهکار است و همین امر، موجب بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران در خرید نیروگاه‌ها شده است. 

علی‌اصغر آریانی‌پور با بیان اینکه احداث نیروگاه‌های بخش‌خصوصی از سال 80 در کشور آغاز شده است، گفت: امکان فعالیت سرمایه‌گذاران غیردولتی در تولید برق از سال 1380 و در راستای تحقق بند ب ماده 122 قانون برنامه سوم توسعه فراهم شد که البته در ماده 20 قانون برنامه چهارم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفت.

دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق افزود: در آن زمان متقاضیان با آوردن سرمایه‌ای قابل توجه و تامین بقیه منابع مالی لازم از محل حساب ذخیره ارزی یا فاینانس خارجی نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده‌اند و در حال حاضر، حدود 20 درصد برق کشور از سوی شرکت‌های تولیدکننده غیردولتی برق به شبکه تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد: تاخیر در پرداخت بهای برق از سوی شرکتهای تابعه وزارت نیرو، خسارات فراوانی را به سرمایه‌گذاران غیردولتی تولیدکننده برق وارد می‌کند؛ این درحالی است که تامین هزینه‌های نیروگاه‌های احداث شده و همچنین خریداری‌شده از طریق سازمان خصوصی‌سازی و پرداخت به موقع اقساط آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گفته آریانی‌پور، با توجه به اینکه شرکت‌های تولیدکننده غیردولتی برق بابت تحویل انرژی الکتریکی تولید شده تا پایان مردادماه سال جاری، نزدیک به 1216 میلیارد تومان از توانیر و 144 میلیارد تومان از شرکت مدیریت شبکه برق کشور طلبکار هستند، اما تولید برق آنها به دلیل فقدان نقدینگی ناشی از عدم پرداخت بهای برق تحویل شده به وزارت نیرو با خطر توقف روبرو است.

وی اظهار داشت: این حجم مطالبات، توان تامین مواد مصرفی و لوازم یدکی مورد نیاز، انجام بازرسی‌های فنی و تعمیرات برنامه‌ریزی شده تجهیزات و پرداخت حقوق پرسنل را از بخش غیردولتی سلب کرده است و در چنین شرایطی، نیروگاه‌ها صرفا با تصمیمات مدیریتی قابلیت ادامه کار ندارند.

آریانی‌پور خاطرنشان کرد: در این میان تسریع در پرداخت صورت‌حساب‌های فروش برق که همواره بعد از تولید و تحویل برق صادر می‌شود، ضروری بوده و در غیر این صورت سرمایه‌گذاران در آینده نه چندان دور ورشکسته خواهند شد. به علاوه اینکه این امر تبعاتی از قبیل بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران جدید به احداث نیروگاه یا خرید نیروگاههای در معرض فروش را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار داشت: مزایده نیروگاه طوس در استان خراسان و لوشان در استان گیلان که برای نوبت دوم و سوم اعلام شده بود، هیچ متقاضی نداشته است. این موضوع همچنین برای چند نیروگاه دیگر در اواخر سال گذشته و اوایل امسال اتفاق افتاده است.

آریانی‌پور معتقد است که در صورت استمرار وضعیت موجود، فعالیت اغلب نیروگاه‌های غیردولتی متوقف خواهد شد.

وی افزود: از سوی دیگر، دستورالعمل بند "و" ماده 133 قانون برنامه پنجم توسعه که از سوی وزارت نیرو تدوین شده است، تاکنون برای تصویب به شورای اقتصاد ارسال نشده است، این درحالی است که قرار بود این آیین‌نامه جایگزین آیین‌نامه بند "ب" ماده 122 قانون برنامه چهارم که تا پایان سال گذشته معتبر بود، شود.

آریانی‌پور گفت: این آیین نامه همچنین به دلیل اینکه مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاران را حذف کرده و ریسک سرمایه‌گذاری در صنعت برق را بالا برده است، خود عامل عدم رغبت سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی خواهد شد. وی معتقد است که دولت باید هرچه زودتر اعتماد مجدد را به تولیدکنندگان برق بازگرداند.

به گفته آریانی‌پور، در حال حاضر حدود ده هزار مگاوات برق از سوی بخش خصوصی در کشور تولید می‌شود که معادل 20 درصد از کل برق تولیدی کشور است. البته هدفگذاری بخش‌خصوصی این است که تا پایان برنامه پنجم توسعه، 50 درصد ظرفیت شبکه برق کشور را تامین کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین