کد خبر: ۱۳۴۸۹۲
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۲

توكلی خطاب به رسانه‌های اصلاح‌طلب: با بازگرداندن اعتماد ملت به سيستم، برنده دور بعدی انتخابات باشيد

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: رییس مرکز پژوهش‌های مجلس از رسانه‌ها خواست که موضوع سوء استفاده اخیر مالی را سیاسی نکنند؛ چراکه این مسأله به ضرر ملت تمام خواهد شد.

احمد توکلی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که اگر اختلاس در دولت اصلاح‌طلب انجام می‌شد مجلس اصولگرا آن را به توپ نمی‌بست؟ گفت: همه شما(رسانه‌ها) به فساد، آدم‌های نالایق و انتصابات وابسته و غیرشایسته حمله کنید، صرف‌ نظر از این‌که اصولگرا یا غیراصولگرا باشد؛ این‌ها باعث می‌شود مسأله سیاسی شود و آن وقت نمی‌گذارند رسیدگی به آن به درستی انجام شود.

وی خطاب به رسانه‌ها تصریح کرد: همه شما کمک کردید به فساد رسیدگی شود و یکپارچه بگویید که دزد و پارتی‌باز و نالایق را هر کسی که باشد نمی‌خواهیم، ما معتقدیم افراد نالایق نباید سر کار باشند و مهم‌ترین کارها را به دست آن‌ها بدهند، شما می‌توانید بعد از این‌که به این ماجرا رسیدگی شد و مسببین، ‌حامیان، مروجین و پارتی‌بازهای آن مشخص شد آن وقت اصولگرایان را ملامت کنید لذا الان مسأله را اصلا سیاسی نکنید.

وی خطاب به روزنامه‌های جریان اصلاح‌طلبی نیز گفت: سعی کنید برای ملت ماهی بگیرید و برای گروه خود دنبال ماهی نباشید، اگر شما برای ملت ماهی گرفتید و ملت به نتیجه رسید و اعتمادش به کل سیستم برگشت ان‌شاءالله شما برنده دور بعد انتخابات باشید.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری اظهار کرد: اعتبارات 1800 میلیارد تومانی که این فرد گرفته در سال 90 بوده و اگر رییس‌جمهور از ماجرا مطلع بوده باید مستقیماً، پاسخ دهند.

وی اختلاس سه هزار میلیاردی اخیر را یک رسوایی غیرقابل تحمل عنوان کرد و گفت: فرد مجرم با تبانی با بانک‌ها برات گرفته و آن را نقد می‌کرد، او با پولی که از نقدهای برات‌های بعدی می‌گرفت پول قبلی‌ها را می‌داد، در سال 2009 بزرگترین رسوایی آمریکا اتفاق افتاد که نسبت آن به تولید ناخالص داخلی این کشور 46 صدم درصد بود اما رسوایی اخیر در کشور ما به نسبت تولید ناخالص داخلی 72 صدم درصد یعنی 5 / 1 برابر بزرگتر از بزرگترین رسوایی آمریکا بوده است.

وی با اشاره به این‌که «اعتماد قلب هر اقدام اقتصادی را تشکیل می‌دهد» یادآور شد: اگر اعتماد باشد، ریسک سرمایه‌گذاری پایین می‌آید و افراد بیشتری وارد جرگه سرمایه‌گذاری می‌شوند، اما اگر بی‌اعتمادی رخ دهد ریسک‌پذیری هزینه‌دارتر می‌شود و افراد زیادتری از میدان خارج می‌شوند این به معنای ادامه بیکاری جوان‌های ما و نقص در تولید اقتصاد ملی است.

توکلی خاطرنشان کرد: وقتی اخبار سوءاستفاده‌های متعدد به خوبی مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد، تبعیض در رسیدگی ایجاد می‌شود و وقتی افراد و مقامات بلندپایه‌ای که متهم‌اند اما به اتهام‌شان رسیدگی نمی‌شود، نوعی امنیت را به جامعه فاسدها نشان می‌دهد که می‌توانند دست به هر کاری بزنند.

وی با تاکید بر «تاثیر بد رسوایی اخیر در اعتماد مردم به نظام بانکی و مسئولان و همچنین تاثیر منفی آن روی سرمایه‌گذاری و کاهش بهره‌وری» و هم‌چنین با اشاره به «گزارش سازمان شفافیت بین‌المللی درباره وضع فساد در ایران» خاطرنشان کرد: وقتی ما نسبت به فساد قاطعانه برخورد نکنیم و فقط شعار بدهیم، مسلم بدانید که افراد فاسد و به اصطلاح زرنگ و رند علامت مثبت می‌گیرند و احساس امنیت می‌کنند تا دست به این جنایات غیرقابل تصور بزنند.

وی با بیان این‌که «مطالعات علمی رابطه مستقیمی را بین تولید داخلی و سرمایه اجتماعی نشان می‌دهد» ادامه داد: ببینید که این حادثه چه بلایی بر سر اعتماد مردم آورده و چه رفتار فرهنگی را منجر خواهد شد؛ چهارشنبه صبح در بازار روز قزل‌قلعه در صف ترازو بودم، یکی از مشتریان در صف، بامیه خریده بود، برخی از آن‌ها را که خراب بودند جدا می‌کرد، به او گفتم اینجا درهم می‌فروشند و معامله شما خراب می‌شود گفت؛ این چه حرفی است که می‌زنید، سه هزار میلیارد تومان خورده‌اند، شما به من گیر می‌دهید، گفتم که این جنایات نافی مسئولیت شما نیست. مطمئناً اکثر افراد به شکل طبیعی تحت تاثیر عظمت این رسوایی بزرگ که الفاظ از شرح آن عاجز هستند قرار می‌گیرند و به این نتیجه می‌رسند که کارهای آن‌ها کوچک و قابل گذشت است و این نتیجه فرهنگی بسیار مخربی را در پی خواهد داشت.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم‌چنین با بیان این‌که «در تمام بحران‌های مالی دنیا فساد از علل مهم و اساسی بحران بوده است» یادآور شد: ما اکنون در شرایطی هستیم که این تبعیض‌ها ادامه دارد، در رسیدگی تبعیض وجود دارد و دستگاه قضاییه کوتاهی می‌کند در حالی که نباید سبک و سنگین و چاق و لاغر کند، اگر پیش از این به اتهام صاحبان قدرت متهم به فساد رسیدگی می‌شد، شاید این اتفاق نمی‌افتاد.

وی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر دخالت جریانی خاص در این سوءاستفاده مالی تاکید کرد: رییس بانک مرکزی گفته که ما علم غیب نداشته‌ایم، معلوم است که آن‌ها علم غیب ندارند، اما نظام بازرسی را هم برای کشف غیب طراحی کردند. آقای «پ» معاون بانک مرکزی که دکترا ندارد و خود را دکتر معرفی می‌کند مسئول نظارت بر بانک‌ها، ‌صدور مجوز بانک‌ها و تنظیم مقررات اعمالی برای نظارت است، اما به کدام وظیفه‌اش عمل کرده است؟ توکلی افزود: وقتی افراد فاسد و کسانی که معوقه دارند جواز بانک می‌خواهند، چطور یک‌روزه کار آن‌ها راه می‌افتد؟ چطور وقتی بانک مرکزی مطلع است که اختلالی در پرداخت‌های یک فرد وجود دارد، باز به او جواز بانک می‌دهند؟ وقتی افراد غیرشایسته ولی وابسته سمت می‌گیرند، همین اتفاقات می‌افتد، مطالعه علمی بانک جهانی نشان داده که نسبت معکوسی بین سلامت و وابسته‌سالاری وجود دارد به این معنا که هرچه وابسته‌سالاری بیشتر باشد و شایسته‌سالاری بیشتر نادیده گرفته شود فساد در سیستم هم بیشتر می‌شود پس جای تعجبی وجود ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین