آفتابنیوز : آفتاب: سید احمد آوایی درخصوص تاثیرات شش سفر گذشته احمدینژاد به مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: معتقدم سفرهای رئیسجمهور بیشتر مصرف داخلی دارد تا بینالمللی. البته ممکن است تاثیر بینالمللی هم داشته باشد که این امر قابل انکار نیست.
وی با اشاره به گفتوگویهای احمدینژاد در طول سفر با رسانههای غربی، افزود: بهطور کلی تاثیرگذاری بر مخاطب غربی کار سختی است چه احمدینژاد باشد و چه غیر او؛ چرا که آنها با شیوههای خاص حرفهای دست به سانسور میزنند.
آوایی افزود: نمیگویم این مصاحبهها بیتاثیر بوده است چرا که این بیانصافی است، ولی طبیعی است که رئیسجمهور باید مواضعی بگیرد که پخته باشد و اگر درباره جامعهای حرف میزنیم آن را بشناسییم و در عین حال، در حد فهم آنها سخن بگوییم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: معتقدم آقای احمدینژاد در برخی موارد اشراف کامل نداشتهاند و طرح موضوعی مثل هولوکاست بحثی بیجا و پرهزینه برای کشور بود که اگر هم 100 درصد جا میافتاد تازه ما به اینجا میرسیدیم که هیتلر را تبرئه کنیم.
هولوکاست از جمله موضوعات مناقشهبرانگیز عرصه بینالملل است که بر اساس آن یهودیان مدعی نسلکشی نزدیک شش میلیون یهودی در طی جنگ جهانی دوم بهدست آلمان نازی از ۱۹۴۱ تا انتهای ۱۹۴۵ در اردوگاههای آلمان نازی هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین با انتقاد از ترکیب همراهان احمدینژاد در سفر به نیوریورک، گفت: البته این ایراد تنها به دولت ایشان وارد نیست چرا که دولتهای قبلی هم همین رویه را داشتند و هیئتهای همراه آنان متناسب با ماموریت نبوده و بعضاً افرادی را «به عنوان تشویق» با خود همراه میکردند و اصلاً به این امر توجه نداشتند که وجود این فرد چه خاصیتی برای هیئت ایران دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه، مجید نامجو وزیر نیرو، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت، عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمیدبقایی معاون رییسجمهوری در امور اجرایی، اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رییس دفتر رییسجمهوری، علی سعیدلو معاون بینالملل رییسجمهوری و مریم مجتهدزاده مشاور رییسجمهوری و رییس مرکز امور زنان و خانواده احمدینژاد وی را در نیویورک همراهی میکنند.
آوایی بابیان اینکه مواضع احمدینژاد در عرصه بینالملی بلندپروازانه است و تحلیلهای ایشان بیش از آنکه مبتنی بر واقعیات باشد براساس آرزوها شکل میگیرد، افزود: این امر به دلیل «نخبهگدازی» است و تا زمانی که نیروهای کارآمد را کنار بگذاریم به هیچکدام از اهداف خود نمیرسیم.