آفتابنیوز : آفتاب: آن دسته از پروژههای مسکونیمهر که دولت برای متقاضیان تهران تدارک دیده، نه تنها بار سنگین تقاضا در بازار مسکن را کاهش نداده که هر روز به یک چالش جدید نیز برخورد میکند.
هماکنون از یکسو انبوه آپارتمانهایی که قرار بود نیمه تابستان در شهرهای جدید اطراف پایتخت تحویل داده شود به لیست افتتاحهای پاییزی وزارت راهوشهرسازی منتقل شده و از سوی دیگر در معدود واحدهایی که خرداد امسال در پایتخت مسکنمهر – پرند- به متقاضیان واگذار شد، مشکلات زیرپوستی بروز کرده است.
طبق آخرین آمار اعلام شده، از ۱۵۰ هزار واحد مسکونیمهر که در سه شهر جدید اطراف تهران در حال ساخت است، نزدیک به ۳ هزار واحد -در دو شهر- تا این لحظه تحویل شده که در نیمی از آنها، تبعات «افتتاح پیشاز موعد» موانع جدیدی را برای ساکنان به وجود آورده است.
در پروژه ۱۱۰۰ واحدی مسکنمهر پرند که حدود سه ماه از افتتاح آن میگذرد، تعدادی از آپارتمانها به انباری پیمانکاران ساختمانی تبدیل شده طوری که متقاضیان با «برگه تحویل بهدست» در مراجعه به واحدهایشان با انواع مصالح و کارگرانی روبهرو میشوند که اجازه ورود را به آنها نمیدهند.
مابقی این آپارتمانها نیز اگر چه به خدمات دولتی همچون آب، برق و گاز متصل شده اما به دلیل برخی ضعفهای فنی، استفاده از برخی از این انشعابات چالشزا شده است، به طوری که تا هفته گذشته چون که خطوط فاضلاب برخی از این ساختمانها به شبکه اصلی فاضلاب شهر متصل نشده بود انتشار گازهای بدبو در منطقه، شرایط طبیعی محیط را تحت تاثیر قرار داده بود.
براساس گزارش خبرنگار «دنیایاقتصاد» طی چند روز اخیر، مشکل وصل فاضلاب به شبکه اصلی مرتفع شده، اما با اخطاری که همزمان به ساکنان واحدهای مسکونیمهر پرند داده شد، چالش جدیدتری به میدان مسکنمهر آمد.
مسئولان آب شرب منطقهای در اخطاری به ساکنان از آنها خواستهاند سهمیه ۴۰۰ هزار تومانی حقانشعاب آب که حدود ۷ ماه از مهلت پرداخت آن گذشته را باید حداکثر تا پایان مهر بپردازند در غیر این صورت تزریق آب به لولهها متوقف خواهد شد.
این در حالی است که قبل از تحویل واحدها، از ساکنان توسط تعاونیهای مسکنمهر حدود ۷ تا ۹ میلیون تومان بابت انواع هزینهها از جمله هزینه انشعابات دریافت شده و حالا مشخص نیست چرا هشدارهای اینگونه برای آنها صادر میشود. خانوارهایی که تاکنون واحدهای مسکونیمهر را تحویل گرفتهاند به جز برگهای که شماره واحد آنها را مشخص میکند، هنوز مدارکی که دال بر ریز هزینهها و قیمت تمامشده این واحدها باشد را دریافت نکردهاند و به این ترتیب مشخص نیست که مبالغ پرداختی بابت کدامیک از فاکتورهای ساختوساز این پروژهها بوده است.
هرچند ابهام در قیمت نهایی مسکنمهر اوایل امسال در سفری که وزیر مسکن به پرند داشت، مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای هر پروژه، صورتحساب هزینههای انجام شده به رویت متقاضیان برسد، اما در تنها پروژه افتتاحی، تاکنون این توصیه وزیر رعایت نشده است.
در پروژه ۱۱۰۰ واحدی مسکنمهر در پرند که با روشهای صنعتیسازی احداث شده، ضعف خدمات شهری شامل فضای سبز و روشنایی کامل، به عنوان معضل جدی مطرح است و در برخی دیگر از واحدها فشار بیش از حد آب در خطوط بعضا منجر به بروز مشکلاتی شده است.
گزارش خبرنگار «دنیایاقتصاد» از اوضاع مسکنمهر در شهرهای جدید اطراف تهران حاکی است: این واحدها با دو دسته مشکلات درگیر هستند.
دسته اول شامل کمبود خدمات روبنایی همچون مراکز تجاری و آموزشی و فاصله دور با شهر اصلی –تهران- است که ریسک بهرهبرداری از این واحدها را افزایش داده و دسته دوم نیز ایراداتی است که به دلیل ضعف نظارت بر فعالیت پیمانکاران مسکنمهر، در جریان بهرهبرداری بروز میکند و باعث نارضایتی میشود خانوارهایی که به امید دریافت مسکن ارزانقیمت سالها انتظار کشیدهاند.
ظاهرا عجله مسوولان مسکنمهر برای افتتاح و تحویل سریع واحدها باعث شده برخی، کیفیت را در اولویت آخر قرار دهند و با چشمپوشی از اصول فنی بدیهی در ساختوساز، سرعت را به صورت کاذب افزایش دهند.
خبرنگار «دنیایاقتصاد» اوضاع سکونت در واحدهای افتتاح شده را روز گذشته برای تعدادی از مسوولان وزارت راهوشهرسازی تشریح کرد و در پاسخ شنید: «از مشکلات جدید بیاطلاع هستیم اما ظرف همین هفته از پروژهها بازدید میکنیم و به آنها رسیدگی خواهیم کرد.»
به نظر میرسد اگر قرار باشد واگذاری آپارتمانهای مسکنمهر در تهران با روشی که در اولین پروژه اتفاق افتاد، ادامه پیدا کند، هدف نهایی که مسکونیشدن این واحدها است، محقق نخواهد شد. پیگیریهای اخیر خبرنگار «دنیایاقتصاد» از پروژههای در دست افتتاح نشان میدهد در یکی دیگر از فازهای شهر جدید پرند بیشاز ۲ هزار واحد ساختهشده توسط مپسا، به تحویل نزدیکشده اما خدمات زیربنایی هنوز در آنجا برقرار نشده است.