کد خبر: ۱۳۶۲۱۵
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۴

رادان: احساس افزایش امنیت در جامعه ایجاد کنیم!/ طرح امنیت اجتماعی ادامه خواهد داشت

پلیس قطعاً با حکم قضایی اقدام به جمع آوری ماهواره‌ها و تجهیزات ماهواره‌ای می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت‌ که مرزهای کشور برای انسداد کامل نیازمند سه هزار میلیارد اعتبار است.

سردار احمدرضا رادان با بیان این‌که باید بتوان با ابزار امنیت احساس افزایش امنیت را در جامعه ایجاد کنیم با اشاره به پرونده‌های اخیر جنایی هم‌چون قتل روح‌الله داداشی، حادثه پل مدیریت، خمینی شهر و کاشمر گفت: انتشار این‌گونه اخبار در جامعه مانند بمبی در جامعه منفجر شد به گونه‌ای که افراداحساس می‌کردند امنیت در جامعه کم رنگ شده است.

وی افزود: با رخ دادن این حوادث مردم در حالی احساس عدم امنیت می‌کردند که بر اساس آمارهای موجود در نیروی انتظامی و دستگاه قضایی جرایم خشن از جمله قتل، سرقت مسلحانه، سرقت به عنف، سرقت تحت پوشش مامور، راهزنی و گروگانگیری در سال جاری کاهش معنادار و مطلوبی داشته است.

رادان با بیان این‌که در برخی موارد انتشار اخباری هم‌چون پرونده پل مدیریت، کاشمر و ... یک مرتبه موجی از احساس ناامنی را در مردم ایجاد می کند، گفت: در مقابل عملکرد مثبت نیروی انتظامی در برخی پرونده‌ها هم‌چون دستگیری سارقان مسلح بانکی در کرمانشاه، موجی از احساس امنیت را در جامعه ایجاد می‌کند.

وی با بیان این‌که باید همه دستگاه‌ها و مردم تلاش کنند تا وقوع این دسته از جرایم در جامعه کاهش یابد به شعار هفته ناجا مبنی بر (سهم من در امنیت و آرامش) اشاره کرد و گفت: در این شعار سه ضلع ایجاد امنیت از جمله مردم، حاکمیت و پلیس مد نظر هستند. که تمامی این سه ضلع در ایجاد احساس امنیت و امنیت پایدار در جامعه نقش به سزایی را ایفا می‌کند.

جانشین فرمانده ناجا در ادامه برنامه تلویزیونی نگاه 2 با اشاره به تحقیقات انجام شده در مراکز تحقیقاتی نیروی انتظامی گفت: هیچ طرح و ماموریتی در نیروی انتظامی بدون پشتوانه پژوهشی انجام نمی‌گیرد.

وی در توضیح سخنان خود به اجرای طرح مبارزه با اراذل و اوباش که در راستای طرح امنیت اجتماعی اجرا شد، گفت: وضعیت جامعه به گونه‌ای شده بود که مردم از حضور و فعالیت اراذل و اوباش رنج می‌بردند اما به دلیل برخی مسایل و صلاحدید خود آن را مطرح نمی‌کنند و از سویی دیگر پلیس با اراذل و اوباش سابقه داری روبه رو بود که بیش از 20 مرتبه دستگیر شده بودند و این مساله سبب شده بود که این اراذل و اوباش در محافل خود کسوتی برای خود ایجاد کنند که با انجام کار پژوهشی مبنی بر چگونگی دستگیری و برخورد با این افراد طرح مبارزه و دستگیری اراذل و اوباش در سطح محلات اجرا شد.

به گفته وی با دستگیری اراذل و اوباش وقوع جرایم خشن به شدت کاهش و بر اساس آمارهای موجود احساس امنیت در جامعه بیش از 17 درصد افزایش یافت.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان این‌که طرح امنیت اجتماعی تا رفع دغدغه مردم ادامه خواهد داشت، گفت: امروز دغدغه مردم نسبت به فعالیت اراذل و اوباش کاسته شده است حتی بر اساس تحقیقات انجام شده بیش از 90 درصد از اراذل و اوباش دستگیر شده شرارت خود را کنار گذاشته و به زندگی عادی بازگشتند.

وی با بیان این‌که 10 درصد از اراذل هم‌چنان بر انجام شرارت‌های خود اصرار دارند همواره در کنترل اطلاعاتی پلیس قرار دارند، گفت: طرح برخورد با سارقین خورد و بد پوش‌شان و هم‌چنین طرح ارتقاء امنیت اخلاقی در جامعه هم‌چنان ادامه خواهد داشت.

رادان در بخش دیگری از سخنان خود با مطلوب ارزیابی کردن وضعیت امنیتی کشور گفت: امنیت ایران با عموم کشورهای همسایه قابل قیاس نیست و اساساً نمی‌توان وضعیت امنیتی ایران را با برخی از کشورهای همسایه مقایسه کرد چرا که شاخص‌های امنیتی ایران در برخی از جرایم از جمله وقوع قتل و جرایم به عنف بسیار کمتر ازکشورهای همسایه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که تجهیزات پلیسی که در کشورهای دیگر برای کنترل و ارتقاء امنیت استفاده می‌شود در کشور ما وجود ندارد، گفت: با این حال فرهنگ مردم ایران اجازه بروز و شیوع برخی از جرایم را نمی‌دهد.

جانشین فرمانده ناجا در ادامه با اشاره به بحث انسداد مرزها با بیان این‌که در سال‌های کنونی امکانات و نیروی زیادی به پلیس مرزبانی تزریق شده است، گفت: با این حال این مقدار امکانات و نیرو در مرزبانی کافی نیست و بر اساس برآوردهای انجام شده برای انسداد مرزها به سه هزار میلیارد اعتبار نیازمند هستیم.

وی در خصوص وضعیت و چگونگی انسداد مرزها با بیان این‌که اولویت مرزبانی انسداد مرزها در مرزهای شمال غرب و جنوب شرقی است، گفت: بر اساس گزارشات دریافتی مرز زابل در استان سیستان و بلوچستان به طور کامل مسدود شده است و در حال حاضر نیز در مرزهای جنوب شرقی نیز ماموران مرزبانی اقدام به توقف خودروهای مشکوک می‌کنند.

به گفته وی در صورت تزریق اعتبارات به مرزبانی، مرزبان می‌توانند افرادی که به صورت پیاده و انفرادی قصد ورود به داخل کشور را دارند را نیز مورد بازرسی قرار دهند.

رادان در ادامه با اشاره به بحث جمع آوری ماهواره‌ها و انجام عملیات راپل و جمع آوری دیش‌های ماهواره گفت: پلیس قطعاً با حکم قضایی اقدام به جمع آوری ماهواره‌ها و تجهیزات ماهواره‌ای می‌کند.

وی با بیان این‌که پلیس در ابتدا جمع آوری دیش‌های آشکار را در دستور کار خود قرار داده بود گفت: با جمع آوری این دیش‌های آشکار دیگر لزومی به انجام عملیات راپل نیست اما هر گاه لزوم انجام این عملیات احساس شود این عملیات انجام می‌شود.

جانشین فرمانده ناجا با بیان این‌که ماهواره وسیله‌ای از طرف دشمن برای ضربه زدن به بنیان خانواده است، گفت: پلیس برای جمع آوری تجهیزات ماهواره‌ای در مشاعات نیز با حکم قضایی ورود پیدا می‌کند.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی در ادامه با اشاره به تشکیل پلیس فضای تبادل اطلاعات گفت: هر‌اندازه که بستر رشد فناوری در جوامع ارتقاء می‌یابد پیچیدگی‌های جرایم نیز رو به افزایش می‌گذارد.

وی با بیان این‌که زمانی سارقان برای سرقت از کلید مخصوص و تجهیزات تخریبی استفاده می‌کردند، گفت: امروزه سارقان در پشت لب تاپ شخصی خود می‌نشینند و از این طریق اقدام به سرقت از دیگران می‌کنند.

وی با بیان این‌که از سال گذشته پلیس فتا به عنوان یکی از پلیس‌های تخصصی در نیروی انتظامی به فعالیت می‌پردازد، گفت: این نیرو در مدت زمان کوتاه تشکیل خود توفیقات بسیار زیادی داشته است.

رادان در سخنان خود با اشاره به تصویب لایحه‌ای در شورای امنیت وزارت کشور مبنی بر کنترل خرید و فروش البسه انتظامی در کشور گفت: زمانی سهم نیروهای مسلح از لباس انتظامی پارچه بود که بایستی پارچه‌ها را به خیاط‌هایی تحویل داده تا لباس انتظامی از آن‌ها تولید کند.

وی با بیان این‌که طبیعتاً افرادی به عنوان فروشنده لباس نظامی شروع به فعالیت کرده‌اند گفت: برخی ناهماهنگی در عرضه این‌گونه البسه موجب بروز برخی از مشکلات در جامعه شده است که به گونه‌ای که فروشندگان سندی مبنی بر نظامی بودن خریدار، ‌ از وی دریافت کنند لباس نظامی با درجات مختلف در اختیار آنان قرار می‌دادند که با توجه به جلسات متعددی که در مورد محدود کردن این مهم صورت گرفت مصوباتی در این زمینه داشته‌ایم که با اجرا شدن این مصوبات کمتر شاهد سوء استفاده از این لباس هستیم. 

جانشین فرمانده نیروی انتظامی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به توفیقات پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: در سال 80 بیش از چهار میلیون خودرو در کشور تردد می‌کردند و میزان تلفات تصادفات در این سال بالغ بر 26 هزار نفر بود واین در حالی است که در سال 90 با آنکه بیش از 14 میلیون خودرو و در کشور تردد می‌کنند اما تلفات نسبت به افزایش خودرو کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که سال گذشته 23 هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست داده‌اند، گفت: در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش یک هزار و 300 نفری کشته‌های تصادفات بوده‌ایم.

به گفته‌ی وی در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان مجروحین نه هزار نفر کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که تلاش پلیس برای کاهش روند تلفات تصادفات ادامه خواهد داشت، گفت: این میزان تلفات تصادفات و کشته‌ها در‌شان مردم ایران نیست.

رادان با اشاره به برخی از انتقادات مردم مبنی بر سخت گیری پلیس گفت: گذشت پلیس در این مقطع و موضوع مناسب نیست چرا که وقتی تصادفی رخ دهد و اصطلاحاً کار از کار بگذرد گذشت پلیس معنا پیدا نمی‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین