آفتاب: مدیر کل دفتر امور روستایی و عشایری استانداری گیلان گفت: تولید کمپوست، راهکاری مطمئن در جهت کاهش آلودگیهای زیست محیطی روستاهاست.
"عیسی مهدوی" توضیح داد: تاکنون خانوارهای 96 روستای گیلان برای تولید کمپوست ورمی از زبالهها آموزش دیدهاند و برنامه داریم 30 مورد آموزش را در 30 خانوار دیگر به زودی آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه هر خانواده روستایی در گیلان، روزانه 400 گرم زباله تر شامل اضافههای مواد غذایی، تولید میکند، عنوان کرد: طبیعت زیبای روستاهای گیلان، زباله دان 51 هزار تن زبالهی تری است که سالانه در روستاهای گیلان تولید میشود.
مهدوی با بیان اینکه استفاده از کرم خاکی برای تجزیه و تبدیل زبالههای تر به کود، روشی قدیمی است که در گذشتهها و در مناطق روستایی گیلان رایج بوده است، تصریح کرد: با شتاب گرفتن روند توسعه روستاها، این روش مفید و کارا که نام امروزی آن بیوکمپوست است به فراموشی سپرده شد؛ ما بار دیگر درصدد احیای آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: این طرح هماکنون در برخی از روستاهای گیلان در حال اجراست و آموزش آن نیز در حال انجام است.
مهدوی افزود: در این روش، زبالههای تر روستایی در چالههایی دفن شده و چون در خاک مناطق روستایی، کرم خاکی به وفور یافت میشود این حشره مفید ظرف 15 روز، زباله تر را تجزیه و به کود آلی قابل استفاده در کشاورزی تبدیل میکند.
وی گفت: گیلان دومین استانی است که پس از مازندران، اجرای طرح بیوکمپوست را در مناطق روستایی آغاز کرده است.