آفتابنیوز : آفتاب: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: در حال حاضر 27 روستا را در منطقه تحت پوشش شرکت نفت در جلگه خلج پلدخترهستند، که 11 روستای آنها با مشکل آب شرب مواجهه هستند.
خرمآباد، علیرضا کاکاوند ظهر امروز در جمع خبرنگاران در خرمآباد با اشاره به اینکه شرکت نفت برای حل مشکلات روستاهای پلدختر به تعهدات خود عمل نکرده است، گفت: آب شرب سالم این روستاها در گذشته از منبع چاه تأمین میشد، که به دلیل ترکیدگی خط لوله نفت در سال 88 خسارات زیادی به بخشهای کشاورزی، دام و به خصوص آب شرب ساکنین این منطقه وارد کرد و متأسفانه مشکل آلودگی آب شرب این روستاها همچنان وجود دارد.
وی با اشاره به برآورد 350 میلیارد ریالی برای اعتبار هزینههای انتقال در منطقه توسط شرکت آبفار گفت: در ابتدا مقرر شد که این اعتبار را شرکت نفت تأمین و پرداخت کند، اما متأسفانه این میزان توسط هیئت مدیره شرکت نفت به 200 میلیارد ریال کاهش یافت.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: برای آبرسانی به مورانی و جلگه خلج 7 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
کاکاوند یادآورشد: شرکت نفت تنها 10 درصد از تعهد خود را انجام داده است، این در حالی است که پروژه 90 درصد پیشرفت دارد.
وی اضافه کرد: در راستای حل مشکل این روستاییان در مراحل اولیه اجرای طرح آبرسانی از منطقه گل گل تا افرینه پلدخترحدود پنجاه میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شد تا در قالب هشت هزار و 500متر خط انتقال آب در منطقه ایجاد شود و با توجه به صعبالعبور بودن منطقه هزینه انتقال خط لوله بیش از اعتبار پیشبینی شده انجام گرفت.
کاکاوند از مسئولان شرکت نفت خواست در رفع مشکل این روستاها به تعهدات خود عمل کند.
وی در ادامه افزود: استان لرستان در مجموع دارای 2 هزار و 836 روستا با 144 هزار و 395 خانوار و 682 هزار و 700 نفر جمعیت است.
کاکاوند اظهار داشت: از این تعداد یک هزار و 929 روستا با جمعیتی معادل 628 هزار و 500 نفر از شبکه آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند که یک هزار و 370 روستای آن دارای جمعیتی بالای 20 خانوار و 559 روستا نیز کمتر از 20 خانوار جمعیت دارند.
وی گفت: در حال حاضر سرانه مصرف آب آشامیدنی در مناطق روستایی استان لرستان 128 لیتر در هر شبانه روز است و این درحالی است که میزان تولید آب در مناطق روستایی لرستان حدود 170 تا 200 لیتر در طول شبانه روز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: شاخص بهرهمندی مردم روستاهای لرستان از آب آشامیدنی 75,34 درصد است، که قرار است این شاخص تا پایان سال جاری به 87,5 درصد و تا پایان برنامه پنجم توسعه به 92 درصد برسد.