کد خبر: ۱۳۹۴۵۰
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۰ - ۲۳:۳۴

تحصیل ۸۰ هزار ایرانی در خارج کشور

رشته‌های پرطرفدار برای اعزام دانشجو
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیر کل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم با اشاره به تحصیل ۸۰٬۰۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های خارج از کشور، گفت: آماری از تعداد بازگشتی‌ها به داخل نداریم و تعداد این دانشجویان بعد از ارزیابی مدارکشان مشخص می‌شود. 

حسن مسلمی نائینی در حاشیه سومین همایش هم اندیشی موسسات اعزام دانشجو به خارج، در جمع خبرنگاران با اشاره به تعداد موسسات مجاز و غیرمجاز اعزام دانشجو گفت: همزمان با شروع فعالیت ما در سمت مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم، حدود ۷۰ موسسه فعال بودند که نظم خاصی نداشتند و حدود ۱۸۳ موسسه غیرمجاز هم فعال بودند و تبلیغات گسترده‌ای داشتند. 

تعداد موسسات مجاز اعزام دانشجو به خارج 

وی با اشاره به فراخوان برای فعالیت موسسات اعزام دانشجو به خارج، اضافه کرد: در فراخوانی که مردادماه سال گذشته برای فعالیت مجاز این دسته از موسسات اعلام کردیم، ۱۰۰ نفر در این فراخوان حاضر شدند و بعد از آن بیش از ۷۰ موسسه مجاز اعزام دانشجو راه‌اندازی شد. 

به گفته مدیر کل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم، این موسسات مجاز هم اکنون دارای تعریف مشخص هستند که محدوده فعالیت‌شان نیز در اساسنامه موسسات اعزام معین شده است. 

اعزام رایگان یک دانشجو 

مسلمی نائینی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اعزام دانشجو به خارج بر اساس نیازهای کشور صورت می‌گیرد، اضافه کرد: اعزام دانشجو باید بر اساس آمایش و با هدف صورت گیرد. در این راستا موسسات می‌توانند به ازای اعزام هر ۴ دانشجو یک دانشجو را هم که از لحاظ مالی امکان تحصیل ندارد، به صورت رایگان اعزام کنند. 

مسلمی نائینی در بخش دیگر سخنان خود در گفت‌وگو با خبرنگاران به مبارزه با موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو نیز اشاره کرد و گفت: تشکیل اساسنامه موسسات اعزام دانشجو به خارج، برگزاری جلسات و هم‌اندیشی‌ها یک راه مقابله با موسسات غیرمجاز اعزام است. 

تحصیل ۸۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های خارجی 

وی با اشاره به تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج کشور، اظهار داشت: حدود ۸۰٬۰۰۰ دانشجوی ایرانی در خارج از کشور و در دانشگاه‌های مختلف شاغل به تحصیل هستند که این آمار را از رایزن‌های علمی در کشورهای مختلف به دست آورده‌ایم. 

مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم در پاسخ به پرسش مهر درباره آماری از تعداد دانشجویانی که به کشور بازگشته‌اند؟، تاکید کرد: هیچ آمار دقیقی در این زمینه در دست نیست و آمار بازگشتی‌ها را نداریم زیرا تا به حال به این موضوع توجه دقیق نکرده‌ایم اما باید آمار این گروه از دانشجویان زمانی که برای ارزیابی مدارکشان مراجعه می‌کنند به دست آید. 

رشته‌های پرطرفدار برای اعزام 

به گفته مسلمی نائینی، اعزام دانشجو به خارج کشور بیشتر در رشته‌هایی صورت می‌گیرد که در داخل کشور کمبود آنان حس می‌شود. رشته‌هایی مثل فناوری اطلاعات، کامپیوتر، حسابداری، حقوق و معماری از جمله رشته‌های پرطرفدار برای اعزام هستند. 

وی همچنین به هزینه‌هایی که این موسسات از دانشجویان برای اعزام دریافت می کنند، اشاره کرد و گفت: هزینه‌های اعزام به اندازه مقرری ماهانه‌ای است که به دانشجویان ایرانی خارج از کشور پرداخت می‌کنیم. 

تحصیل ۷۵ درصد دانشجوی لیسانس در دانشگاه‌های خارج 

وی با بیان اینکه حدود ۷۵ درصد از این ۸۰٬۰۰۰ نفر دانشجوی مقطع کارشناسی هستند، تاکید کرد: این تعداد دانشجوی لیسانس وقتی در دانشگاه‌های خودمان صندلی خالی وجود دارد نباید از کشور خارج شوند. 

وی ادامه داد: موسساتی که دارای مجوز هستند می‌توانند با همکاری یکدیگر موسسات غیرمجاز را تشویق کنند تا آنان هم مجوز دریافت کنند. 

مدیر کل بورس و امور دانشجویان خارج با تاکید بر جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های داخل، گفت: با همکاری موسسات اعزام دانشجو به خارج باید به جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور کمک کرد و در حال حاضر در این زمینه ضعف داریم که باید برطرف شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین