کد خبر: ۱۰۱۲۱۶۱
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷

گوشت قرمز و خطر پنهان: راز آنوریسم فاش شد

سطح بالای TMAO در خون، محصول جانبی هضم گوشت قرمز، با افزایش خطر ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی (AAA) مرتبط است. محققان می‌گویند این یافته جدید می‌تواند به پیشگیری و درمان آنوریسم آئورت شکمی بدون نیاز به جراحی کمک کند و نقش رژیم غذایی را در سلامت عروق پررنگ‌تر سازد.
گوشت قرمز و خطر پنهان: راز آنوریسم فاش شد
آفتاب‌‌نیوز :

محققان در یک مطالعه جدید، به ارتباطی نگران‌کننده میان سطح بالای TMAO (تری متیل آمین N-اکسید) در خون و افزایش خطر ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی (AAA) دست یافته‌اند. TMAO یک محصول جانبی مهم از هضم گوشت قرمز و سایر غذا‌های حیوانی توسط باکتری‌های روده است. این کشف می‌تواند رویکرد‌های جدیدی را در پیشگیری و درمان این بیماری عروقی خطرناک ارائه دهد.

آنوریسم آئورت شکمی زمانی رخ می‌دهد که یک برآمدگی خطرناک در آئورت، شریان اصلی که خون را در بدن توزیع می‌کند، ایجاد شود. در صورت پاره شدن این برآمدگی، در ۸۰ درصد موارد منجر به مرگ می‌شود، به خصوص اگر پارگی در خارج از بیمارستان اتفاق بیفتد. دکتر اسکات کامرون، محقق ارشد از کلینیک کلیولند، تأکید می‌کند که هدف قرار دادن سطح TMAO ممکن است به پیشگیری و درمان آنوریسم بدون نیاز به جراحی کمک شایانی کند.

میلیون‌ها بیمار سالانه با بیماری آنوریسم آئورت شکمی درگیر هستند. دیواره آئورت به طور معمول قوی است تا فشار خون را تحمل کند، اما ضعف در بخشی از آن منجر به تشکیل آنوریسم می‌شود. با بزرگ‌تر شدن آنوریسم، خطر پارگی و عواقب مرگبار آن افزایش می‌یابد. در حال حاضر، تنها گزینه‌های درمانی شامل جراحی یا استنت‌گذاری است و هیچ آزمایش خونی برای پیش‌بینی خطر ابتلا به آنوریسم موجود نیست.

بیماران مبتلا به AAA اغلب هیچ علامتی ندارند تا زمانی که آئورت پاره شده و خونریزی داخلی گسترده‌ای رخ دهد. در این مطالعه، داده‌های ۲۳۷ اروپایی و ۶۵۸ آمریکایی، شامل افراد سالم و مبتلا به آنوریسم آئورت، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطح بالای TMAO در خون با خطر بیش از سه برابری ابتلا به AAA و بیش از دو برابری آنوریسم با رشد سریع مرتبط است.

این یافته مهم، امیدبخش است که افراد در معرض خطر AAA می‌توانند با کاهش مصرف گوشت قرمز و محصولات حیوانی، گام‌هایی برای محافظت از سلامت خود بردارند. عواملی مانند پیری، سیگار کشیدن، و سایر مشکلات پزشکی نیز از ریسک‌فاکتور‌های شناخته‌شده برای این اختلال عروقی هستند.

دکتر استنلی هازن، رئیس علوم قلب و عروق و متابولیک در کلینیک کلیولند، بیان کرد: «TMAO توسط میکروب‌های روده تولید می‌شود و سطح آن با مصرف محصولات حیوانی و گوشت قرمز افزایش می‌یابد. دارو‌هایی که این مسیر را هدف قرار می‌دهند، در مدل‌های پیش‌بالینی مانع از تشکیل و پارگی آنوریسم می‌شوند، هرچند هنوز برای انسان در دسترس نیستند.»

وی افزود: «به اشتراک گذاشتن این نتایج بسیار حیاتی است، زیرا اهمیت رژیم غذایی را در پیشگیری یا درمان بیماران مبتلا به اتساع آئورت یا آنوریسم اولیه در مقایسه با روش بالینی فعلی که تنها نظارت تا زمان نیاز به جراحی است، نشان می‌دهد.» با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای اثبات مستقیم ارتباط رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز با AAA، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین