کد خبر: ۱۳۹۵۸۸
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۵

عذرخواهی داور ایرانی‌آلمانی از پدرش، پس از تلاش برای خودکشی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بابک رفعتی، داور ایرانی‌آلمانی، پس از تلاشی که برای خودکشی کرد، از پدرش پوزش خواسته است. از سوی دیگر رئیس فدراسیون فوتبال آلمان گفته است، رفعتی جان خود را مدیون سه دستیارش است که تمام تلاش خود را برای نجات جان او کردند.

فوتبال آلمان پس از انتشار خبر خودکشی نافرجام بابک رفعتی داور ایرانی‌آلمانی شوکه شد. رئيس فدراسیون فوتبال آلمان، تئو تسوانتسیگر، شنبه شب (۱۹ نوامبر / ۲۸ آبان) در حالی که آشکارا از آنچه رخ داده، متأثر و بهت‌زده به نظر می‌رسید، به خبرنگاران گفت که پای فرد مقصر دیگری در کار نیست. وی گفت، یادداشت‌هایی به دست آمده که این ادعا را تایید می‌کند و البته هنوز این یادداشت‌ها در دست بررسی دقیق‌تر هستند.

ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه روز شنبه بابک رفعتی در جلسه مشورتی‌ای که قرار بود تیم داوری پیش از انجام بازی کلن و ماینتس در همان روز داشته باشد، حاضر نشد. عدم حضور بموقع رفعتی موجب شک و نگرانی سه کمک داوری گشت که قرار بود رفعتی را در داوری بازی روز شنبه همراهی کنند.

این سه به اتاق بابک رفعتی در هتلی در شهر کلن مراجعه کرده و پس از آنکه کسی در را باز نکرد، با کمک مسئولان هتل وارد اتاق شده و داور ۴۱ ساله ایرانی‌آلمانی را در حالی که رگ‌های دستش بریده و خون‌آلود بود، در وان حمام یافتند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، تئو تسوانتسیگر در حالی که معلوم بود سخت از این ماجرا تکان خورده است، از رفعتی به عنوان فردی بیطرف و بدون وابستگی‌های سیاسی نام برد. وی گفت، به اطلاع او رسانده‌اند که خون زیادی در محل حادثه به چشم می‌خورده است. خبرگزاری آلمان می‌نویسد، رئیس فدراسیون فوتبال آلمان مایل نبود جزییات بیشتری در این باره ذکر کند.

قدردانی از امدادگران

خبر خودکشی نافرجام بابک رفعتی و به هم خوردن بازی‌ای که قرار بود بین کلن و ماینتس با داوری وی برگزار شود، موجب شوکه شدن لیگ فوتبال آلمان شد. باقی بازی‌ها طبق برنامه انجام شد. تسوانتسیگر گفت عدم برگزاری بازی «بجا و درست» بوده است.

تسوانتسیگر گفت که عکس‌العمل سریع سه کمک مربی بسیار مهم بوده و باعث شده که تا رفعتی از مرگ نجات یابد. وی افزود که پلیس جنایی آلمان هم این موضوع را تایید کرده است. به گفته رئیس فدراسیون فوتبال آلمان، سه دستیار رفعتی، پاتریک ایتریش، هولگر هنشل و فرانک ویلنبورگ بودند. وی گفت اگر این پیش‌بینی صحیح باشد که دیگر خطری جان رفعتی را تهدید نمی‌کند، از این سه دستیار آن گونه که شایسته است قدردانی خواهد شد.

پرسش از پی علت و انگیزه

تسوانتسیگر همچنین از وضعیتی فوق‌العاده نام برد که در آن یکی از «داوران برجسته» در آلمان دست به خودکشی زده است. تسوانتسیگر افزود: «فشار در ورزش حرفه‌ای وحشتناک بالاست. ما نمی‌توانیم به راحتی تعادل لازم را برقرار کنیم. اما جنبه‌های دوست‌داشتنی‌ای هم وجود دارد. نباید انقدر در چیزی غرق شویم که خود را در بن بست ببینیم.»

رئیس فدراسیون فوتبال آلمان گفت: «امیدواریم که او دوباره زندگی را از سر بگیرد و سلامت خود را بازیابد. طبیعی است که این وظیفه پلیس کلن است که درباره علل و چگونگی اقدام رفعتی به خودکشی تحقیق کند و به پرسش‌ها پاسخ بدهد.»

رئیس اتحادیه لیگ فوتبال آلمان، راینهارد راوبال، هم در حالی که بهت‌زده به نظر می‌رسید گفت: «من اصلا باور نمی‌کردم چنین اتفاقی در آستانه برگزاری یک بازی بوندس لیگا ممکن باشد. خیلی خوشحالم که خطر مرگ دیگر او را تهدید نمی‌کند و توانستند به موقع جان او را نجات دهند.» وی افزود: «امیدوارم که او این خطر را پشت سر بگذارد و بعد بتواند با دلایلی که باعث شده دست به چنین کاری بزند مقابله کند.»

مصاحبه با پدر بابک رفعتی در هانوفر

بابک رفعتی چند سالی است به جمع داوران فوتبال آلمان پیوسته است. اولین بازی‌ای که او داوری آن را بر عهده داشت در ۶ اوت ۲۰۰۵ میان کلن و ماینتس بود، یعنی میان دو تیمی که قرار بود دیروز شنبه (۱۹ نوامبر) به مصاف یکدیگر بروند.

رفعتی در رشته بانکداری تحصیل کرده و در شهر هانوفر رئیس شعبه یک بانک بود. او از سال ۱۹۹۷ به عنوان داور عضو فدراسیون فوتبال آلمان شد.

به گزارش "بیلد ام زونتاگ" و "برلینر کوریر"، جلال رفعتی، پدر بابک رفعتی، در هانوفر از این رخداد دردناک باخبر شد. او به خبرنگاران گفت نمی‌فهمد و نمی‌تواند توضیح دهد چرا پسرش دست به چنین عملی زده است.

جلال رفعتی به "برلینر کوریر گفت: «پسرم هیچگاه از افسردگی یا خستگی مفرط صحبت نکرده، اگر صحبت کرده بود، می‌توانستم واکنشی نشان دهم.» پدر بابک رفعتی همچنین گفت که این رخداد نمی‌تواند ربطی هم به فعالیت بابک رفعتی به عنوان داور داشته باشد. وی افزود: «او بسیار راضی بود. من نمی‌توانم بفهمم چرا بابک این کار را کرده است.»

جلال رفعتی گفت چند ساعت پیش از شروع بازی با پسرش تلفنی صحبت کرده و بابک به او گفته است که حالش چندان خوش نیست. پدرش به او پیشنهاد کرده که به مسئولان بگوید که نمی‌تواند در بازی شرکت کند و مسئولیت داوری به فردی دیگر سپرده شود. بابک رفعتی می‌خواسته دوباره با پدرش تماس بگیرد. اما سپس این پلیس بوده که بجای او به هانوفر زنگ زده است. سرانجام پدر توانسته با پسرش صحبت کند. در تماس تلفنی‌‌ای که این دو با هم داشته‌اند، بابک رفعتی از پدرش عذرخواهی کرده که دست به خودکشی زده است.

هنوز روشن نیست که انگیزه بابک رفعتی برای اقدام به خودکشی چه بوده است. به گزارش "بیلد ام زونتاگ" رفعتی از داورانی نیست که بخاطر نپرداختن مالیات در آلمان زیر پیگرد قانونی باشد. هنوز روشن نیست که آیا او به دلایل ورزشی دست به خودکشی زده یا نه.

به گزارش نشریه آلمانی"فوکوس" او را از لیست داوران فیفا در سال ۲۰۱۲ خط زده‌اند و دلیل آن را "تغییرات ساختاری مربوط به سن" ذکر کرده‌اند؛ اگرچه رفعتی در مصاحبه‌ای گفته است که مشکلی با این مسئله ندارد. افزون بر این مجله ورزشی "کیکر" در طول چهار سال، سه بار رفعتی را به عنوان بدترین داور منتخب از سوی بازیگران بوندس‌لیگا معرفی کرده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین