آفتابنیوز : 
ساينس مانيتور در اين گزارش در قالب گفت و گوهايي كه با صاحبنظران سياسي انجام داده، نوشته است: اين مناقشه براي هر دوطرف، پوششي بر بازي قدرت بين ايران و آمريكا است. پرسش واقعي اين است كه كداميك از آنها نظم منطقه را در اختيار خواهد گرفت.
به نوشته اين روزنامه آمريكايي ،ايران درباره ظهور شرق و ظهور آسيا صحبت ميكند. اگر ايران را به روسيه، چين و هند متصل كنيم، در آن صورت ايالات متحده قادر به انجام كاري نخواهد بود.
در گزارش ساينس مانيتور تصريح شده که روسها نيز تقريبا همين سخنان را مطرح ميكنند. آنها مودبانه از نفوذ ايالات متحده گله ميكنند.
روسها با حمايت از ايران درصدد اذيت آمريكائيها نخواهند بود ولي در عين حال انجام كار را براي آنها سهل نخواهند كرد.
ساينس مانيتور به نقل از ناتاليا گلدرينگ، تحليلگر مركز مطالعات امنيتي دانشگاه جورج تاون امریکا نوشته است كه ناتواني آمريكا و اتحاديه اروپا در جلب تعداد آراي كافي در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي هستهاي به منظور ارجاع برنامه هسته اي ايران به شوراي امنيت نمايانگر تغيير چارچوب منع گسترش هستهاي و قدرت نفوذ اندك آمريكا است.
وي با تشريح دلايل ضعف واشنگتن می گوید: هنگامي كه عناوين رسانهاي در ايالات متحده بهحمله پيشدستانه عليه كشورهاي فاقد سلاحاتمي و به طور همزمان به برنامه آمريكا براي توسعه و بهبود زرادخانه هستهاي خود اختصاص دارد ، در آن صورت قدرت نفود آن در حد صفر و يا منفي است.
گلدرينگ با اشاره به بينتيجه بودن اقدامات و تحريم هاي آمريكا عليه دو كشور هند و پاكستان پس از آزمايش هاي اتمي آنها گفت که ما به ايرانيان پيام دادهايم كهبراي ايجاد مانع در مسير آنها كار چنداني انجام نخواهيم داد.
اين تحليلگر در ادامه می افزاید: اگر من در ايران ميبودم، ميدیدم كه ايالات متحده در عراق، افغانستان و می سي سي پي ( ايالت طوفان زده جنوب آمريكا) زمين گير شده است. بنابراين ايران از آزادي بيشتري برخوردار است.