کد خبر: ۱۴۲۷۱۷
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۲

ديگران زعفران ايران را به‌نام خود عرضه مي‌كنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو شوراي ملي زعفران مطرح كرد:
كاهش قيمت‌هاي جهاني زعفران به دليل بحران اقتصادي
مي‌دانيم ديگران زعفران ايران را به‌نام خود عرضه مي‌كنند اما...

عضو شوراي ملي زعفران از كاهش قيمت‌هاي جهاني زعفران در بازار‌هاي هدف به دليل بحران اقتصادي خبر داد و گفت: متاسفانه با وجود اينكه مي‌دانيم كشورهاي ديگر زعفران ايراني را با نام خود عرضه مي‌كنند اقدامي نمي‌شود. از سوي ديگر اسرار مسوولان بر صادرات زعفران با شرايط و فرهنگ ايراني با ماندن در رتبه اول توليد و صادرات اين محصول منافات دارد.

علي حسيني - نايب رييس انجمن توليد‌كنندگان و صادر‌كنندگان زعفران خراسان جنوبي - در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: در سال جاري حدود 100 تن زعفران به كشور‌هاي اروپا، خاور دور و حوزه‌ي خليج فارس صادر شده است.

وي از كاهش قيمت‌هاي جهاني زعفران در بازار‌هاي هدف به دليل مشكلات اقتصادي و بحران جهاني خبر داد و گفت: مشكل فعلي صادرات زعفران جابه‌جايي پول و عدم بازگشايي ال.سي است كه ريسك صادر‌كنندگان را بيشتر كرده و مشكلات صادراتي ايجاد شده است.

نايب رييس انجمن توليد‌كنندگان و صادر‌كنندگان زعفران خراسان جنوبي با اشاره به اين‌كه بحران‌هاي اقتصادي جهان به توليد و صادرات زعفران ايران لطمه وارد كرده است، افزود: صادرات اين محصول به كشور‌هاي اروپايي و خاور دور با مشكلات عديده‌اي مواجه شده است.

حسيني با اشاره به حضور رقباي جديد در توليد و صادرات اين محصول، اظهار كرد: هند و افغانستان همه تلاش خود را براي توسعه‌ي كشت زعفران به‌كار گرفته‌اند و در حالي كه اين دو كشور وارد‌كننده زعفران از ايران هستند، صادرات اين محصول را براي حفظ نام و برند كشورشان در پيش گرفته‌اند.

وي ميزان توليد زعفران در كشور هند را سالانه هشت تن و در افغانستان را سالانه 3.5 تن عنوان و اظهار كرد: افغانستان سالانه 50 هزار تن زعفران از ايران وارد مي‌كند كه به دليل بالا بودن تعرفه‌ي واردات، عمده‌ي اين محصول به صورت قاچاق از كشور امارات وارد چين و هند مي‌شود.

عضو شوراي ملي زعفران با ابراز تاسف از اين‌كه محصول زعفران ايران با نام‌هاي امارات و اسپانيا در بازار‌هاي جهاني عرضه مي‌شود، تصريح كرد: علي‌رغم اين‌كه مي‌دانيم كشور‌هاي ديگر محصول ما را به نام خودشان ثبت و در بازار‌هاي جهاني عرضه مي‌كنند، هيچ اقدامي در اين زمينه نكرده‌ايم؛ بخش خصوصي به تنهايي نمي‌تواند كاري كند و مسوولان دولتي هم در اين زمينه بسترسازي نكرده‌اند.

حسيني با تاكيد بر توسعه‌ي بازار‌هاي هدف و حمايت از صادر‌كنندگان موفق، گفت: متاسفانه در كشور ما اصرار مسوولان بر اين است كه زعفران با فرهنگ مصرف ايراني به دنيا صادر شود در حاليكه براي صادرات بايد سليقه و ميزان نياز بازار‌هاي هدف را بررسي و بر آن اساس محصول را صادر كرد.

نايب رييس انجمن توليد‌كنندگان و صادر‌كنندگان زعفران خراسان جنوبي افزود: مسوولان امر تصور مي‌كنند مصرف زعفران در كشور‌هاي خارجي همچون كشور ما بوده و فقط در منازل و خوراك غذايي به صورت خرد خريد و استفاده مي‌شود، درحالي كه عمده‌ي زعفران در كشور‌هاي هدف، مصرف صنعتي و دارويي است كه بايد در بسته‌هاي بزرگ عرضه شود اما تاكيد مسوولان عرضه‌ي بسته‌هاي زعفران در اوزان كم است و صادرات بسته‌هاي بالا بايد عوارض بپردازند.

وي خاطرنشان كرد: براساس سياست وزارت صنعت، معدن و تجارت براي صادرات زعفران با بسته‌هاي زير 10 گرم جايزه‌هاي صادراتي تخصيص داده مي‌شود. صادرات بسته‌هاي 10 تا 30 گرم مشوق و جايزه‌ي صادراتي ندارند و صادرات بسته‌هاي زعفران با وزن بيش از 30 گرم بايد پنج درصد عوارض به گمرك بپردازند.

وي اين شرايط را ضد سياست توسعه‌ي بازار صادرات دانست و تصريح كرد: اين سياست‌ها براي ماندن در رتبه اول توليد و صادرات زعفران منافات دارد.

حسيني با اشاره به اتمام برداشت زعفران از نيمه‌ي آذرماه، اظهار كرد: ميزان توليد امسال نسبت به سال گذشته كاهش و افزايش نداشته است.

به نقل از ایسنا ،به گفته‌ي عضو شوراي ملي زعفران سال گذشته حدود 210 تن زعفران از مزارع كشور برداشت شد كه امسال نيز به همين ميزان توليد شده است.

او گفت: بالغ بر 40 تن زعفران از مزارع استان خراسان جنوبي و بيش از 170 تن از مزارع خراسان رضوي برداشت شده است.

انتهاي پيام
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین