کد خبر: ۱۴۲۷۲۲
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۰
وزیر اقتصاد در کاراکاس؛ بحران ارزی در ایران!

بعد از دلالی و احتکار این بار نوبت قاچاق ارز رسید!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «هیچ کس جز صرافی‌ها حق فروش دلار را ندارد.» این قانو نی بود که مجلس روز یک شنبه تصویب کرد تا دوشنبه چهارراه استانبول بدون حضور دلال‌هایی که در گوشه کنار خیابان دیده می‌شدند، سوت و کور باشد و عملا چهارراه استانبول به ناصر خسروی ثانی تبدیل شود و دلار مانند داروهای کمیاب، کالای قاچاق محسوب شود و قاچاقی به فروش برسد! حالا بعد از دلالی و احتکار، می‌توان قاچاق را هم به مزیت‌های نوسانات مداوم قیمت دلار برای بازار اضافه کرد. اما ماجرای قاچاق دلار از‌‌ همان روز یک شنبه آغاز شد. و قتی مجلس روز یکشنبه تصویب کرد که هیچ‌کس به جز صرافی‌های مجاز حق فروش ارز را ندارند... 

بعد از تصویب این قانون حتی شایعاتی درباره فیلتر کلمه دلار در پیام کوتاه نیز پیچید تا قاچاق محسوب شدن دلار جدی تر شود. در این میان اما تمامی اقتصادی ها از جمله وزیر اقتصاد در سفری به آمریکای جنوبی رئیس جمهور را همراهی می کنند و رئیس بانک مرکزی هم در جلسه مجلس حاضر نمی شود تا بحران ارزی ادامه داشته باشد.

حالا بعد از دلالی و احتکار، می‌توان قاچاق را هم به مزیت‌های نوسانات مداوم قیمت دلار برای بازار اضافه کرد.

اما ماجرای قاچاق دلار از‌‌ همان روز یک شنبه آغاز شد. وقتی مجلس روز یکشنبه تصویب کرد که هیچ‌کس به جز صرافی‌های مجاز حق فروش ارز را ندارند، دلال‌ها و واسطه‌ها با شنیدن این خبر دستپاچه و نگران دلار را به کمتر از هزار و ۶۰۰ تومان فروختند اما با گذشت تنها چند ساعت، تب و تاب اولیه که فروکش کرد و همه به این نتیجه رسیدند که از زمان تصویب در مجلس تا اجرا راه طولانی در پیش است، برای همین قیمت‌ها شبانه رو به صعود گذاشت و وضعیت به روال عادی روزهای اخیر برگشت تا دلار باز هم ۱۷۰۰ تومان را رد کند.

البته دلال‌ها و واسطه‌ها خیلی زود فهمیدند که با وجود مخالفت رسمی بانک مرکزی با این مصوبه، مجری‌های قانون، برای اجرای این مصوبه استثنا قائل شده‌اند و زود‌تر از معمول قدم در اجرای این قانون نو گذاشته‌اند.

دیروز خبر‌ها حاکی از جمع آوری دلالان و واسطه‌ها از چههارراه استانبول و کشیده شدن دلال‌ها به خیابان‌های اطراف بود. در این میان اما صرافی‌ها هم که مدت هاست ارز جدیدی به آن‌ها تزریق نشده است حاضر به فروختن اندوخته‌های ارزی خود به قیمت مصوب نشدند تا کلا نه ارزی به فروش برسد و نه ارزی خریداری شود و چهارراه استانبول بعد از روز‌ها هیاهو، سکوت غیر عادی را تحمل کند.

نتیجه این سکوت غیر عادی هم چیزی نبود جز، بالا رفتن قیمت دلار و واسطه‌هایی که از چهارراه استانبول به خیابان‌های اطرف کوچ کرده‌اند و قاچاقی دلار و ارز معامله می‌کنند.

در هر حال از شهرستان‌ها و به خصوص استان‌های مرزی خبر می‌رسد بعد از جمع‌آوری دلال‌ها و واسطه‌ها از بازارتهران، خرید و فروش در شهرستان‌ها رونق بیشتری گرفته و رشد قیمت در این شهر‌ها به خصوص در استان‌های مرزی شتاب بیشتری داشته است.

دیروز قیمت دلار بالاخره رسما به هزار و ۷۰۰ و حتی هزار و ۷۱۰ تومان رسید، این در حالی بود که خبر‌ها از استان کردستان حکایت از آن داشت که ارزش دلار در آن استان به هزار و ۷۴۰ و ۷۵۰ تومان هم رسیده است تا اتفاق جالبی در بازار ارز کشور بیافتد چرا که تا پیش از این معمول بود که قیمت‌ها در تهران چند قدمی از شهرستان‌ها پیش باشد.

به این ترتیب به نظر می‌رسد التهاب بازار ارز از تهران به سمت شهرستان‌ها در حال حرکت است و کوچ زمستانی خود را آغاز کرده است.

همزمان با رشد دلار و البته بالا رفتن قیمت جهانی طلا دیروز سکه هم‌گران شد و ارزش آن در میانه‌های روز به ۶۴۰ هزار تومان رسید. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود اگر دلار با روند رو به رشد قیمت طلا همراهی کند به زودی سکه هم رکورد‌های جدیدی به نام خود به ثبت برساند و حباب سکه حباب‌تر شود!

به نقل از شفاف ،آنچه مسلم است، از آشفته بازار ارز و سکه به نظر می‌رسد دولتی‌ها هیچ برنامه منسجمی برای کنترل و هدایت بازار ندارند. رئیس بانک مرکزی نیز که این روز‌ها درباره شایعه استعفا و برکناری‌اش سکوت کرده است، در جلسه مجلس نیز حاضر نشد و حتی با مصوبه جدید مجلس نیز مخالفت کرد تا اقتصادی‌های کشور همچنان به توافق نرسند و سردرگمی در بازار ارز و سکه ادامه دار شود.

باید منتظر ماند و دید، وضعیت آقای رئیس چه خواهد بود و محمود احمدی‌نژاد که این روز‌ها در این بحران ارزی وزیر اقتصاد را با خود به سفر آمریکای جنوبی برده است، چه تصمیمی برای طوفان ارزی در کشور اتخاذ خواهد کرد؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین