کد خبر: ۱۴۳۹۴۸
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۹

تولد فرزندانی با سه پدر و مادر!

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: محققان با هدف پیشگیری از انتقال بیماری‌های ارثی به نوزادان روش جدیدی برای لقاح مصنوعی ابداع کرده اند که در آن از تخمک‌های اهدایی با دی‌ان‌ای سالم استفاده می‌شود.

محققان دانشگاه نیوکاسل بر این باورند که با استفاده از این شیوه جدید تا سه سال دیگر می‌توان از انتقال بیماریهای ارثی جلوگیری کرد.

در این شیوه از یک تخمک مادر و یک تخمک اهدایی استفاده می‌شود که هسته تخمک اهدایی با هسته تخمک مادر تعویض می‌شود. در این حالت کودک هویت خود را از پدر و مادر خود به ارث می‌برد اما دی‌ان‌ای میتوکندری خود را از شخص اهداکننده دریافت می‌کند که به معنی دریافت مواد ژنتیکی از سه انسان است.

محققان انگلیسی اکنون توانسته‌اند شش میلیون پوند بودجه برای ارتقای این درمان پیشگامانه تضمین کنند.

این در حالی است که این روش مباحث اخلاقی فراوانی را در پی داشته چرا که در آن از انتقال دی‌ان‌ای والدین به یک تخمک اهدایی استفاده شده و از این رو میزان کمی از برنامه ژنتیکی شخص ثالث منتقل خواهد شد.

قانون‌گذاران در حال حاضر دانشمندان را از کاشت چنین تخمکهایی در بیماران منع کرده‌اند، اما شرکت ول‌کام تراست و دانشگاه نیوکاسل از یک کمک مالی 5.8 میلیون پوندی برای تحقیقات آزمایشگاهی به قصد ارزیابی ایمنی این شیوه خبر داده‌اند.

اگرچه 99.8 درصد دی‌ان‌ای انسان از جمله ویژگی‌های قابل مشاهده به طور مساوی از پدر و مادر به ارث رسیده و در هسته سلول‌ها ذخیره می‌شوند، کسر کوچکی در میتوکندری‌ها ساکن شده و تنها توسط مادر به فرزند منتقل می‌شود.

تاکنون محققان آمریکایی موفق به انجام این آزمایش بر روی میمون‌ها و موش‌ها شده‌اند که از فرزندان سالمی برخوردار بوده و بیماری منتقل نشده است.

به گزارش ایسنا، محققان انگلیسی نیز تاکنون تنها بر روی تخمک‌های غیر طبیعی و دورریختنی لقاح مصنوعی کار کرده‌اند که احتمال تبدیل آنها به جنین سالم بسیار کم است اما بودجه جدید به این محققان در برخورداری از شرایط آزمایشی بهتر و تخمک‌های سالم کمک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین