آفتابنیوز : آفتاب: فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به انجام اقدامات تروریستی اخیر در استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ما به دنبال استقرار امنیت پایدار بر این منطقه هستیم، گفت: هر چه مرزهای این منطقه قویتر باشد، امنیت افزایش مییابد.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در حاشیه همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با موادمخدر درباره اقدامات امنیتی پلیس برای کاهش اقدامات تروریستی در استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کنترل مرزها از جمله اقداماتی است که در استان سیستان و بلوچستان در دستور کارقرار دارد، گفت: هرچقدر مرزهای قویتر داشته باشیم شاهد رخداد حوادث کمتری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه انجام فعالیتهای اطلاعاتی زمینهساز کاهش اقدامات تروریستی سازمانیافته در این استان است، گفت: خوشبختانه ساز و کارهای اطلاعاتی و امنیتی در استان سیستان و بلوچستان فراهم شده است که در پی آن شاهد کاهش تلفات، ترور و قاچاق هستیم.
احمدیمقدم با توجه به سیاستهای اتخاذ شده به دنبال رسیدن به امنیت پایدار در این منطقه هستیم، به نحوه اجرایشدن قانون جدید مبارزه با موادمخدر صنعتی اشاره کرد و گفت: قانون جدید مبارزه با موادمخدر صنعتی تدوین شده است و برای مجرمان احکام لازم صادر شده که هنوز این احکام اجرایی نشده است.
وی با اشاره به تاکیدات رئیسقوهقضاییه مبنی بر تاکید ویژه در امر مبارزه با موادمخدر صنعتی گفت: قطعا شاهد اجرای احکام سنگین برای تولید و توزیعکنندگان این مواد خواهیم بود.
احمدیمقدم همچنین با اشاره به اینکه کمکهای جهانی در عرصه مبارزه با موادمخدر در حد شعار باقی مانده است، گفت: در سالهای اخیر حضور در مجامع بینالمللی و انجام سفرهای دیپلماتیک قرار داشته است.
وی با بیان اینکه ما باید با استفاده از ظرفیت رسانههای داخلی و خارجی سطح افکار عمومی را در زمینه مبارزه با موادمخدر افزایش دهیم، گفت: پلیس ایران در پنج سال گذشته متهم به کمکاری یا حتی همکاری با کشورهای تولیدکننده مواد مخدر بوده است اما امروزه و با توجه به اقدامات انجام شده از سوی پلیس مبارزه با موادمخدر، نه تنها ایران متهم نیست بلکه به عنوان مطالبهگر نیز شناخته شده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه متاسفانه کمکهای کشورهای اروپایی در امر مبارزه با موادمخدر در حد شعار باقی مانده است، گفت: کمکهای اروپاییان تنها یک درصد از کل هزینههای صرف شده در بخش مبارزه با موادمخدر را به خود اختصاص داده است.
فرمانده نیروی انتظامی همچنین در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر از کاهش شدید ترانزیت موادمخدر از فرودگاههای کشور خبر داد.
احمدی مقدم با بیان اینکه انقلاب اسلامی پس از گذشت 33 سال از گذرگاههای سختی عبور کرده است، گفت: دشمنان به دلیل متناسب نبودن اهداف انقلاب با اهداف و منابع آنان با انقلاب سر دشمنی دارند.
وی با بیان اینکه منافع نظام ایران در تضاد با منافع قدرتهای بزرگ است، گفت: انقلاب اسلامی ایران نه تنها محصور به مرزهای خود نیست بلکه الگوساز و الهامبخش جهانیان نیز هست.
فرمانده ناجا، با بیان اینکه نگاه انقلاب اسلامی به انسان نگاهی مبتنی بر محورهای انسانی و پایبندی به مقوله استقلال و عدالت است، گفت: این در شرایطی است که کشورهای غربی به این اصول و مفاهیم هیچ تعهدی ندارند و به دنبال بهانهای برای درگیرشدن با ایران هستند، تا زمانی که ایران در جهت منافع آنان و در زمین آنان بازی نکند دشمنان با ایران سرناسازگاری میگذارند.
احمدیمقدم با بیان اینکه موادمخدر به یکی از ابزارهای مقابله دشمن در عرصههای امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با ایران تبدیل شده است، گفت: دشمنان با استفاده از موادمخدر به دنبال از کار انداختن نیروهای مولد کشور و تبدیل آنان به نیروهای مخرب هستند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه دشمن با ترانزیت موادمخدر خانوادهها را مورد هدف قرار داده است، گفت: پلیس در زمینه مبارزه با موادمخدر به هیچ وجه کوتاه نمیآید و به وظایف خود پایبند هستیم.
وی با بیان اینکه موادمخدر صنعتی در کشور تولید و به کشورهای جنوبشرق آسیا منتقل میشود به کنترلهای شدید در بخش فرودگاهی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه شاهد کاهش شدید ترانزیت موادمخدر از فرودگاههای کشور هستیم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه متاسفانه خروج موادمخدر صنعتی از بخش زمینی صورت میگیرد به تقویت گمرک در امر مبارزه اشاره کرد و گفت: مقابلهای همزمان با عرضه، تقاضا و ادامه روند پیشگیری باید مورد اهتمام پلیس قرار گیرد.
به گفته وی؛ مجموعه اقدامات صورت گرفته در ساختار پلیس، سازمان ملل را به اعتراف واداشته است که ایران پیشگام در عرصه مبارزه با موادمخدر است.
احمدیمقدم با اشاره به افقهای ترسیم شده در برنامه پنجم توسعه در امر مبارزه با موادمخدر گفت: با توجه به تغییر تهدیدات باید تقویت ساختارها در این پلیس تخصصی را در دستور کار خود قرار دهیم تا بتوانیم ضمن اختصاص منابع لازم تهدیدات را خنثی کنیم.
احمدیمقدم با بیان اینکه بطور کلی حجم ورود موادمخدر از سمت مرزهای شرقی و شمال شرقی کاهش یافته است، گفت: موادمخدر عمدتا از مرزهای جنوب شرقی و سیستان و از سمت کشور پاکستان به کشور منتقل میشود.
فرمانده ناجا افزود: در مکانهایی که پلیس اقدام به دیوارکشی و انسداد مرز کرده است هماکنون شاهد هستیم که افراد اقدام به حمل موادمخدر در کوله و در مقادیر کم وزن میکند.
وی با بیان اینکه هماکنون حدود 200 کیلومتر از مرزهای کشور در سیستان و بلوچستان خالی از سکنه است، گفت: پلیس تلاش دارد تا در سه سال آینده با استقرار در تمامی مرزها، کنترل مرزها را در اختیار گیرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه استقرار و انسداد مرزها از سیاستهای کلی پلیس است، گفت: در همین راستا توجه ویژهای را به بخش دریا داشتهایم و به دلیل تفاوت داشتن نوع و جنس کار در دریا نیازمند تقویت دریابانی هستیم.
وی با بیان اینکه دریابانی باید تا پنجم برابر تقویت شود، گفت: در پایان برنامه پنجم توسعه شاهد تحولی عظیم در کنترل دریا هستیم.
احمدیمقدم با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد بودیم که برخی از افراد برای مصرف شخصی اقدام به حمل موادمخدر در ایام حج میکردند، گفت: در این رابطه نیز تعدادی دستگیر میشدند که خوشبختانه در دو سال اخیر هیچ یک از حجاج اقدام به انتقال موادمخدر نکردند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه پلیس باید عدمورود موادمخدر به کشور را یکی از اهداف اساسی خود قرار دهد، گفت: باید ورود مواد مخدر به کشور کاهش یابد.
وی با اشاره به انجام عملیاتهای اطلاعاتی و اشراف اطلاعاتی پلیس گفت: انجام عملیات ایست و بازرسی و عملیاتهای کور دیگر برای پلیس پرهزینه است و باید ماموران به سمت عملیاتهای اطلاعاتی و نفود در باندهای بزرگ و ضربهزدن به سرمنشا این باندها تمرکز کنند.
فرمانده ناجا درباره بعد اجتماعی مبارزه با موادمخدر گفت: پلیس میتواند در آگاهیبخشی به مردم و همچنین افزایش آگاهی مردم بر امر مبارزه با موادمخدر گام بردارد.
احمدیمقدم با بیان اینکه آگاهیدادن پلیس به مردم امری بسیار زیبا است، گفت: پلیس میتواند در مدارس، محلات و مساجد اطلاعرسانی کند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اقتدار پلیس در کنترل جریان موادمخدر است، به ماموران توصیه کرد کاری انجام ندهید که مردم از پلیس ناامید شوند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه با وجود تمامی اقدامات موثر پلیس در امر مبارزه با موادمخدر باز هم مردم نمره کمی به پلیس در امر مبارزه میدهند، گفت: عملیاتهای پلیس باید متناسب با ظرفیتهای دستگاه قضایی باشد و نباید پلیس به گونهای عمل کند که امروز موادفروشی را دستگیر کند اما مجددا این فرد پس از مدت کوتاهی در محله حضور یابد و به انجام اقدامات مجرمانه خود مبادرت کند.