کد خبر: ۱۴۵۰۸۴
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۰

مراسم پاياني بخش بين‌الملل جشنواره‌ي فيلم فجر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم اختتاميه بخش بين‌الملل سي‌امين دوره‌ي جشنواره بين‌المللي فيلم فجر گفت: يك دوره از تاريخ سينماي ايران امشب به پايان مي‌رسد و فردا دوره‌ي جديد آغاز خواهد شد.

جواد شمقدري كه شب گذشته ـ 17 بهمن ماه ـ در تالار وحدت سخنراني مي‌كرد، ابتدا با اظهار اميدواري از اينكه مهمانان خارجي حاضر در جشنواره، ايام خوبي را در ايران گذرانده باشند، ادامه داد: اخيرا در صفحات برخي روزنامه‌ها و مجلات آمريكايي، شيپور جنگ زده مي‌شود و متاسفانه كساني كه سوداي تسلط بر جهان را دارند بر طبل جنگ مي‌نوازند و در عين حال ادعاي‌ فرهيختگي و تمدن نيز مي‌كنند.


وي ادامه داد: البته اين اواخر مردم آمريكا هوشيار شدند و در چندين شهر تظاهراتي را برپا كردند اما وظيفه‌ي اصلي و سنگين بر عهده‌ي نخبگان، فرهيختگان و هنرمندان است، زيرا اساسا هنرمند، پيام‌آور صلح، دوستي و عشق‌ورزي است.


شمقدري در بخش ديگري از سخنانش اظهار اميدواري كرد: اميدوارم اين جشنواره و جشنواره‌هاي مشابه فرصت همدلي و همگرايي بيشتري را بين آحاد هنرمندان دنيا ايجاد كنند.



او با اشاره به اينكه در هيچ دوره‌ي تاريخي كار فرهنگي و هنري اينگونه در خدمت سردمداران و افرادي كه مي‌خواهند بر دنيا تسلط داشته باشند، نبوده است، گفت: اين يك عيب بزرگ براي سينماست، زيرا سينماي خوب و آرماني مي‌تواند باعث پالايش روح و تعالي انسان در جهت كمال باشد، همان‌طور كه سينماي ايران پس از انقلاب اسلامي اينگونه بوده است.


معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ابراز اميدواري از اينكه سيطره‌ي فيلم‌هاي پاك بيشتر باشد، خاطر نشان كرد: امشب در پايان يك دوره از تاريخ سينماي ايران هستيم و خوب است نويسندگان مسير مديريتي سينماي ايران را در دوره‌هاي مختلف بررسي كنند زيرا از فردا دوره‌ي جديدي آغاز مي‌شود.



وي با بيان اينكه اميدوارم در دوره‌ي جديد با مديريت سازمان سينمايي، فعاليت بهتري وجود داشته باشد، گفت: پس از انقلاب اسلامي بيش از 400 كارگردان سينمايي در اين حوزه فيلم ساخته‌اند و اكنون تلاش ما اين است كه در سال، 100 فيلم سينمايي را توليد كنيم و پيش‌بيني مي‌كنيم در پنج سال آينده 300 فيلم بسازيم.


شمقدري تاكيد كرد: يكي از اهداف ما، حضور در عرصه‌هاي جهاني و بازارهاي بين‌المللي وسرمايه‌گذاري‌هاي مشترك با تهيه‌كنندگان و كمپاني‌هاي بين‌المللي است.


وي خبر داد: يكي ديگر از رويكردهايي كه سال آينده دنبال خواهيم كرد به حضور فيلم‌هاي ايراني كه در سرتاسر دنيا توليد مي‌شوند، مربوط مي‌شود.


معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين باره به همه‌ي فيلمسازان ايراني كه در دنيا فيلم مي‌سازند، اعلام كرد: آن‌ها مي‌توانند فيلم خود را در جشنواره نمايش دهند، البته اينكه فيلم ايراني چه فيلمي است بايد تعريف شود تا قواعد آن با استانداردهاي بين‌المللي نيز هماهنگ باشد. 


در بخش اهداي جوايز «جلوه‌گاه شرق» كه جايزه‌ي آن با حضور داوران و نيز شون استون پسر اليور استون اهدا شد، شيرين يزدان‌بخش به عنوان بهترين بازيگر آسيا، پس از دريافت جايزه‌اش گفت: از خانم‌ها و مخصوصا مادران عزيز مي‌خواهم فيلم «بوسيدن روي ماه» را با دقت بيشتر نسبت به فيلم‌هاي ديگر ببينند و اگر خود را به جاي كاراكتر اصلي بگذارند مشخص مي‌شود كه اين زن در زندگي‌اش چه كرده است.


داريوش مهرجويي هم پس از دريافت سيمرغ بلورين‌اش در بخش «جلوه‌گاه شرق، سينماي آسيا» گفت: سوپريز جالبي بود، حدود 25 ـ 30 سال است كه گاهگاهي روي اين صحنه مي‌آيم و مي‌روم ولي اين قيافه عوض نمي‌شود.


او با اشاره به تنديس سيمرغي كه در دست داشت، به شوخي گفت: امشب اميدوار بودم كه يك مجسمه بگيرم ولي با اين حال خوشحالم از اينكه هنوز پس از 30 سال اين قضايا ادامه دارد و سينما پابرجاست.


عليرضا زرين‌دست نيز پس از دريافت ديپلم افتخار خود در بخش جام جهان‌نما براي فيلم «ملكه» گفت: از برادرم محمد زرين‌دست كه عامل اصلي ورود من به حرفه سينما بود و نيز از پرويز نوري براي نقدهايي كه در ابتداي كارم داشت، تشكر مي‌كنم.


در بخش ديگري از اين مراسم، «درك تيد» بازيگر 86 ساله‌ي فيلم «صداي تيره» بهروز افخمي، با تشكر از تمام كساني كه باعث حضور او در اين فيلم و ايران شده‌اند، گفت: حضور در اين فيلم، اين جشنواره و نيز حضور در ايران تجربه‌ي بسيار جالب و بزرگي در زندگي من بود. از ميهمان‌نوازي ايرانيان بسيار تشكر مي‌كنم.


به گزارش ايسنا، آيين اختتاميه بخش بين‌الملل سي‌امين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم فجر در تالار وحدت با حضور هنرمنداني چون رسول صدرعاملي، بهروز افخمي، مرجان شيرمحمدي و نيز برخي مسوولان سينمايي همانند عليرضا سجادپور، حسن نجاريان، احمد ميرعلايي و... برگزار شد.


در حاشيه:


ـ جواد شمقدري در بخشي از سخنان خود با اشاره به صحبت‌هاي داريوش مهرجويي درباره‌ي مجسمه‌ي سيمرغ جشنواره، خطاب به وي گفت: آن نمونه دير به دست ما رسيد و امكان طراحي بيش از 40 سيمرغ وجود نداشت،البته شايد قسمت اين بود كه اين طراحي نيز با تغيير شكل دوره‌ي سينماي ايران همراه باشد.


ـ داريوش فرهنگ يكي از داوران جشنواره‌ي فيلم فجر به دليل مشغله‌ي كاري در پيغامي از عدم حضورش در مراسم عذرخواهي كرد.


ـ در بخشي از مراسم رسول صدرعاملي به عنوان يكي از كارگردان سينماي ايران به روي صحنه آمد و جوايز بخش جام‌ جهان‌نما را اهدا كرد.


ـ در اين مراسم كه با دقايقي تاخير در ساعت 18:45 دقيقه آغاز شد، سالن اصلي تالار وحدت به طور كامل پر شد ولي ناهماهنگي‌هايي در اجراي برنامه وجود داشت كه گاهي با سكوت طولاني مجري همراه مي‌شد.


ـ همچنين با توجه به حضور ميهمانان و هنرمندان متعدد خارجي به دليل نبود مترجم بسياري از صحبت‌هاي برگزيدگان ايراني و مسوولان سينمايي براي مهمانان خارجي ترجمه نشد، البته در بخش‌هاي كوتاهي از برنامه امير اسفندياري ـ مدير بخش بين‌الملل جشنواره‌ي فيلم فجر ـ با مهمانان خارجي به زبان انگليسي صحبت كرد.


_ماشين‌هاي اهدايي به برگزيدگان در بيرون تالار وحدت پارك شده بود.


**************


در بخش جام جهان‌نما (مسابقه فيلم‌هاي بين‌الملل) سيمرغ بلورين بهترين فيلم‌ به رشيد بوشارب و ژان برآ براي فيلم «عمر قاتل من است» از کشور فرانسه اهدا شد.


سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني هم به ماريوس هولست براي فيلم «سلطان جزيرهء شيطان» محصول مشترک کشورهاي نروژ، فرانسه، سوئد و لهستان تعلق گرفت.


سيمرغ بلورين بهترين فيلم‌نامه به رشيد بوشارب و اوليوير لورل براي فيلم «رود لندن» محصول‌مشترک‌کشورهاي فرانسه، الجزاير و انگلستان اهدا شد.


ديپلم افتخار بهترين بازيگري به درک تيد براي «صداي تيره» از کانادا تعلق گرفت.


ديپلم افتخار بهترين دستاورد فني يا هنري هم به عليرضا زرين‌دست (فيلمبردار) براي «ملکه» از ايران اهدا شد.



در بخش جلوه‌گاه شرق ـ سينماي آسيا


سيمرغ بلورين بهترين فيلم‌ به داريوش مهرجويي براي فيلم «نارنجي‌پوش» از کشور ايران اهدا شد.


سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني هم به بانمي تاکاهاشي براي فيلم «پروندهء هاکامادا» از کشور ژاپن تعلق گرفت.


سيمرغ بلورين بهترين فيلم‌نامه هم به جانگ جين براي فيلم «آسمان عشاق» از کشور کره جنوبي اهدا شد.


ديپلم افتخار بهترين بازيگري هم به شيرين يزدان‌بخش براي «بوسيدن روي ماه» از ايران تعلق گرفت.


ديپلم افتخار بهترين دستاورد فني يا هنري به جون سونگ دونگ و دونگ جين سونگ (فيلمبردار) براي «11 گل» از چين اهدا شد.


در بخش سينماي سعادت: سيمرغ بلورين بهترين فيلم به فابين وونيه براي فيلم «آزادگان» از کشور فرانسه رسيد.


سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني هم به به اسماعيل فروخي براي فيلم «آزادگان» از کشور فرانسه اهدا شد.


سيمرغ بلورين بهترين فيلم‌نامه هم به عبدل قدوس الامين براي فيلم «ريسماني نزديک‌تر از رگ» از کشور لبنان رسيد.


ديپلم افتخار بهترين بازيگري به پريوش نظريه براي «در انتظار معجزه» از ايران تعلق گرفت.


ديپلم افتخار بهترين دستاورد فني يا هنري هم به به مرتضي هدايي (فيلمبردار) براي «در انتظار معجزه» از ايران رسيد.


جايزه بين‌المذاهب


جايزه بين‌المذاهب به فيلم «نارنجي پوش» به کارگرداني داريوش مهرجويي اهدا شد.


ديپلم افتخار اين بخش به فيلم «روزهاي زندگي» به کارگرداني پرويز شيخ طادي تعلق گرفت.


ديپلم افتخار اين بخش به فيلم «يکي مي‌خواد باهات حرف بزنه» به کارگرداني "منوچهر هادي" اهدا شد.


ديپلم افتخار اين بخش به فيلم «روئيدن در باد» رهبر قنبري تعلق گرفت.



جايزه ويژه بيداري اسلامي


بدينوسيله لوح تقدير جايزه ويژه دبير سي‌امين جشنواره بين المللي فيلم فجر، به بهترين فيلم با رويکرد بيداري اسلامي به خاطر تصاوير حماسه‌هاي معنوي، انساني و پيوندهاي اصيل الهي و تقويت روح ظلم ستيزي و عدالت گستري تقديم شد به فيلم «ريسماني نزديک‌تر از رگ» به تهيه‌کنندگي علي ضاهر و مرتضي شمسي از کشور لبنان.


جايزه ويژه دبير جشنواره براي بيداري اسلامي اهدا شد به «هجده روز» به کارگرداني ده کارگردان به نام‌هاي " شريف ارفاء"، "بلال فدل"، "عباس ابوالحسن"، "شريف البندري"، "عاتف ناشل"، "احمد حلمي"، "ماريام ابواوف"،"احمد عبداله"، "تامر"


جايزه حقوق بشر اسلامي


ديپلم افتخار دبير سي‌امين جشنواره بين المللي فيلم فجر براي نمايش فضيلت‌هاي حقوق بشر اسلامي به فيلم

«روزهاي زندگي» به کارگرداني پرويز شيخ‌طادي و تهيه کنندگي سعيد سعدي و سيما فيلم از ايران اهدا شد.


جايزه بيرق طلايي مصطفي عقاد


جايزه "بيرق طلايي" اهدا شد به فيلم «راه بهشت» به کارگرداني مهدي صباغ‌زاده از ايران.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین