آفتابنیوز : آفتاب: به گفته عباسپور رییس جبهه «صدای ملت» یا جبهه «منتقدان دولت دهم»، پاسخ به مطالبات مردم، جلوگیری از قانون گریزیها، بازگرداندن دولت به مسیر قانون و مقابله با سوء مدیریتها و نابسامانیها در حوزههای مختلف اداره کشور از جمله دلایل تشکیل این جبهه، به منظور رقابت در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
علی عباسپور تهرانی فرد، با بیان این مطلب گفت: متاسفانه با دولتی روبرو هستیم که بر اساس اصول قانون اساسی حرکت نمیکند و خود را در جایگاه مرجع خوب و بد میبیند و برهمین اساس نیز همواره قانون را با رای و نظر خود تفسیر و تغییر داده است.
وی افزود: یعنی دولت دهم در راستای منافع شخصی و گروهی خود هر جا با مانع و سد بلند قانون روبرو شد نه حاضر به ابلاغ آن و نه حاضر به اجرای آن بوده است بر همین اساس در طول دوران این دولت، رییس مجلس چندین نوبت قانونهای تصویب و تایید شده از جانب شورای نگهبان را ابلاغ کرده است.
رییس کمیسیون آموز و تحقیقات مجلس هشتم گفت: این دولت وقتی هم که احساس میکند ناچار به اجرای قوانین است بر خلاف آن آیین نامههای تهیه میکند تا قوانین را باب میل خود به اجرا بگذارد همانند آنچه که در اجرای قانون هدفمندی یارانهها شاهد بودیم.
وی افزود: اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به رغم تلاش بسیار مجلس برای ایجاد توافق بین دولت و مجلس و با وجود مخالفت بسیاری از نمایندگان تصویب شد، اما باز دیدیم در اجرای این قانون همان حرف اول رئیس جمهور عمل میشود و در حال حاضر هم یکی از اشکالات وضعیت اقتصادی فعلی کشور همان وضع ناقص و نامطلوب اجرای قانون هدفمند کردن یارانه هاست.
عباسپور با تاکید بر اینکه تخلف دولت در اجرای قوانین به یک یا چند مورد محدود نمیشود گفت: از جمله تخلفات دیگر دولت در اجرای قوانین عدم ابلاغ بودجه شرکتهای دانش بنیان است.
وی افزود: مساله حمایت از شرکتهای دانش بنیان، برای ما راهبردی است؛ این قانون چند ماه پیش تصویب شد و آئین نامه اجرایی آن تا به حال بایستی به تصویب دولت میرسید که نرسیده است؛ این در حالی است که در سال ۹۰ هم حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای صندوق نوآوری و شکوفایی، اعتبار اختصاص دادهایم.
رییس جبهه «صدای ملت» گفت: دولت دهم بارها نشان داده است که نه مجلس شورای اسلامی، نه شورای نگهبان و نه مجمع تشخیص مصلحت نظام را به عنوان ارکان نظام و قانون اساسی را قبول ندارد که این دیدگاه و نظر به هیچ عنوان پسندیده نیست و باید در راستای تغییر آن، نهادهای نظارتی از جمله مجلس در برابر دولت بایستد.
وی با تاکید بر اینکه در برشهای مختلف دولت دهم رای و نظر مقام معظم رهبری را هم نادیده گرفته است گفت: جدا از تاخیر در برکناری اسفندیار رحیم مشایی از معاون اولی دولت دهم و برکناری وزیر اطلاعات دولت دهم نسبت به مقوله بیداری اسلامی گفتمان دیگری را مخالف با گفتمان نظام و مقام معظم رهبری برگزیده است.
عباسپور تصریح کرد: وقتی نظام و مقام معظم رهبری بر تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا نام «بیداری اسلامی» را برمی گزیند باید سیاستگذاریها هم بر همین مبنا باشد اما وقتی دولت بر «بیداری انسانی» تاکید میکند بالطبع سیاستگذاریها متفاوت میشود و یک نوع سردرگمی در حوزه سیاست خارجی حاکم میشود.
وی با بیان اینکه مجلس هشتم همواره تلاش کرده تا با دولت دهم تعامل مناسب را داشته باشد گفت: نمونه همین تعامل در تصویب قانون هدفمندی یارانهها ظهور و بروز پیدا کرد آنچنان که مجلس تا جایی که ممکن بود از نظرات خود کوتاه آمد تا نظرات دولت را تامین کند ولی با وجود این تعامل دولت باز هم راه خود را در مسیر اجرای هدفمند کردن یارانهها میرود.
رییس کمیسیون آموز و تحقیقات مجلس هشتم گفت: بنابراین معتقدیم که بیش از این سکوت مجلس در برابر تخلفات دولت به صلاح نیست و دولت با سوء استفاده از تعامل مجلس در گریز از قانون مصرتر شده است.
عباسپور با تاکید بر اینکه باید یکبار دیگر برای این دولت ارکان نظام به خوبی تبیین و تشریح شود گفت: دولت دهم باید بداند که نظام جمهوری اسلامی ایران از سه قوه تشکیل شده است که در راس آن مقام معظم رهبری قرار دارند که نقش هماهنگ کننده این قوا بر عهده ایشان است، بنابراین شخص رییس جمهور محترم باید بدانند که همانگ کننده قوا ایشان نیستند و ایشان نه شخص اول مملکت بلکه شخص دوم هستند.
وی با بیان اینکه بیتفاوتیهای دولت نسبت به اقتصاد هم از جمله نگرانی و دلایل تشکیل جبهه منتقدان دولت دهم بوده است گفت: این دولت همواره برای بحرانها و مشکلات ریز و درشت از ارایه راهکار منطقی و کارشناسی عاجز بوده و تنها به شعارهای توخالی بسنده کرده است که نمونه آن را در وضعیت اقتصادی کشور و کاهش شدید ارزش پول ملی شاهد هستیم.
رییس جبهه «صدای ملت» گفت: ممکن است تحریمها برای اقتصاد کشور موانع و مشکلاتی را ایجاد کرده باشد با این حال معتقدیم که تاثیر تحریمها به مراتب کمتر از سوء مدیریتهای دولت در مدیریت اقتصاد کشور بوده است.
عباسپور افزود: اقتصاد کشور در دوران جنگ تحمیلی شرایطی به مراتب بدتر از تحریمهای کنونی را پشت سرگذاشته است با این حال این اقتصاد تا این حد نابسامانی را متحمل نشده بود، حتی در دورانی قیمت نفت به کمتر از ۱۰ دلار رسید و کشور به خوبی اداره شد اما این دولت با درآمد نفتی قابل توجه ناتوان از اداره کشور بوده است.
رییس کمیسیون آموز و تحقیقات مجلس هشتم گفت: بنابراین با وجود نابسامانیها و سوء مدیریتها در بخشهای مختلف اداره کشور معتقدیم که مجلس آینده باید مجلس منتقد باشد تا دولت را وادار به تمکین قانون و اجرای صحیح مصوبات مجلس و شورای نگهبان کند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا با وجود نابسامانیها و سوء مدیریتهای که دیگر برای بسیاری از ناظران روشنتر از آفتاب شده است هنوز برخی از گروههای اصولگرا به دنبال فرستادن وکیل الدولهها به مجلس هستند گفت: بله متاسفانه این دوستان با وجود آنکه سوء مدیریتها را به عینه میبینند و صدای نارضایتیهای مردم را میشنوند، تحت فشارها و تطمیعهای دولت به ضد و بندهای سیاسی تن میدهند و دست به سازش میزنند.
به گزارش فرارو،عباسپور در خاتمه در پاسخ به این سوال که آیا کنار گذاشتن نام علی مطهری، علی عباسپور و حمید رضا کاتوزیان را باید پاداش انتقادهای صریح آنها از دولت در طول دوران نمایندگیشان در مجلس هشتم دانست گفت: انتظار این رفتارها و تاثیرگذاریها بر رای و نظر اصولگریان را داشتیم و پیش بینی چنین برخوردهای چندان سخت نبود، همچنین انتظاری برای دریافت پاداش به دلیل عمل به وظیفه بر اساس قسم نمایندگی که خورده بودیم را نیز نداشتیم، تنها امیدواریم که در پیشگاه مردم و مقام معظم رهبری سربلند باشیم و حرف آخر را نیز مردم پای صندوقهای رای خواهند زد.