آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان در حال كار بر روي راهي براي متلاشي كردن سياركها در فضا با استفاده از بمب اتم هستند.
اين برنامه ميتواند پيامدهاي نجات دهندهاي را براي جهان در زمان رويارويي با يك سيارك خطرناك در بر داشته باشد.
فيزيكدانان با استفاده از قويترين ابررايانهها در آزمايشگاه ملي لوسآلموس، به محاسبه تأثير يك انفجار اتمي بر روي يك سنگ فضايي در مسير زمين پرداختهاند.
اگرچه ناسا و ديگر سازمانهاي فضايي به طراحي نقشه بيشتر سياركهاي نزديك به زمين پرداختهاند، اما اثر برخورد ناگهاني يكي از آنها با زمين ميتواند بسيار فاجعهبار باشد؛ از اين رو برنامهريزي براي آن ارزشمند است.
رابرت ويور، دانشمند بخش تحقيق و توسعه در لوسآلموس با استفاده از سيلو، جديدترين ابررايانه اين بخش، به شبيهسازي اثر متلاشي كردن يك سيارك با سلاح اتمي پرداخته است.
البته به اعتقاد دانشمندان، سياركها با نيروي گرانش در كنار هم قرار گرفته و يك انفجار اتمي براي پراكنده كردن آنها به شكل غبار بدون خطر كيهاني كافي است.
اين محاسبات با استفاده از سياركي با شكل و اندازه سيارك ايتوكاوا كه از اندازه 500 متر در 250 متر برخوردار بوده انجام شده و تصور ميشود كه جنس آن از سنگهاي گرانيت است.
با قرار دادن يك مگاتن بمب هستهاي در كنار سيارك ايتوكاوا، اين شبيه سازي رايانهاي به نمايش چگونگي حركت موج شوك در آن از نقطه انفجار تا تبديل آن به غبار بيخطر پرداخته است.
به گفته ويور، با حركت رو به داخل اين موج شوك، در نهايت اين انفجار يك مگاتني به تخريب تمام سنگهاي موجود در توده سنگي اين سيارک پرداخته و در صورتي كه در مسير زمين قرار گرفته باشد، اين انفجار خطر آن را كاهش خواهد داد.
به گزارش ایسنا،شبيهسازي توصيف شده، تنها توسط اين ابررايانه قابل انجام بوده كه با 32 هزار پردازشگر كار كرده و ظرفيت محاسباتي آن را به ميزان قابل توجه 1.35 پتافلاپ رسانده است.