آفتابنیوز : آفتاب: حسن اختری درباره فساد مالی گروه امیرمنصور آریا اظهار داشت: پرونده اختلاس اخیر در سیستم بانکی که عمده آن از طریق بانکهای دولتی یا به توصیه برخی بانکهای دولتی با استفاده از برخی بانکهای خصوصی انجام شده بود انصافا یک فاجعه بزرگ در دوران انقلاب بود.
وی ادامه داد: این اتفاق روی بحث اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی تاثیر بسیار منفی گذاشت اما باید از نگاه دیگر هم این موضوع را بررسی کرد و آن این است که سیستمی که توانست خودش این فساد را کشف کند حاکی از سلامت و سالم بودن آن است یعنی بدنه نظام اسلامی سلامت دارد.
دبیر سابق انجمن روزنامهنگاران مسلمان، خاطرنشان کرد: این موضوع ضمن اینکه فاجعه است ولی نگاه مثبت به آن این است که یک اراده در حاکمیت نظام اسلامی وجود دارد و این اراده به دنبال مبارزه با فساد است و باعث شده که پرونده کشف و به دادگاه ارجاع شود و در دادگاه هم مورد بررسی قرار گیرد.
انتصاب محسنیاژهای به مردم اطمینان قلبی داد
اختری با بیان اینکه ارزیابی از مجموعه عملکرد قوه قضائیه کاملا مثبت است چرا که عواملی که به کار گرفتهاند مانند آقای اژهای شخصیتی است که از هر جهت مورد اطمینان مردم است گفت: همان روزهایی که رئیس قوهقضائیه اژهای را به عنوان ناظر ویژه تعیین کرد یک اطمینان قلبی به افکار عمومی داده شد و در این مدت هم با جدیت پیگیری شده و دیدیم در اولین فرصت اولین جلسه محاکمه برگزار شد.
وی افزود: انتظاری که افکار عمومی دادگاه دارد این است که واقعاً در این رسیدگی به میزانی که عمق فاجعه بوده مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد و یقیناً مردم به دنبال انصاف و اجرای عدالت هستند. نوع عملکرد دادگاه نشان داده که اراده قوی برای برخورد با مفسدان وجود دارد و نتیجه دادگاه میتواند تا حدود زیادی به ضربه وارده به سرمایه اچتماعی را ترمیم و اصلاح کند.
رئیسجمهور خواستار برخورد با مفسدان است، بقیه کاسه داغتر از آش نشوند
اختری گفت: در روزهای اخیر میبینیم برخی از جراید به جای اینکه وظیفه حرفهای خود را ایفا کنند اقداماتی انجام داده و میدهند که با این وظیفه حرفهای همخوانی ندارد ممکن است گفته شود این پرونده در جهت تضعیف دولت است در حالی که شخص رئیس جمهور وقتی در جریان این پرونده قرار گرفت در یکی از سفرهای استانی به صراحت گفت با عواملی که در این فساد دخیل هستند باید در هر پست و مقامی که باشند برخورد شود.
وی افزود: وقتی رئیس دولت خواهان این برخورد است بقیه عوامل نباید کاسه داغتر از آش شوند.
اختری اظهار داشت: اکثر مجموعههایی که در این پرونده دخیل بودند چه بانکها و چه عواملی که اقدامات را تایید، تسریع و تسهیل کردند عوامل دولت بودند و این اقدام، موضوعی غیرقابل انکار است ولی اینکه بخواهیم دولت را متهم کنیم نباید اینگونه باشد و دولت نباید مورد اتهام باشد و الان هم اینگونه نیست ولو اینکه بخش اندکی از دولت در این قضیه بودند.
اختری گفت: بانکهایی که وارد شده بودند و امکانات مورد استفاده اغلب دولتی و توصیهها هم از سوی مقامات دولتی بوده و غیر قابل انکار است. ولی اینکه بخواهیم این را به پای دولت بنویسیم اینگونه نیست چرا که نه دادگاه و نه کلیت نظام به دنبال اتهامزنی به دولت نیست.
وی با بیان اینکه افکار عمومی و رسانهها باید فضایی را فراهم کنند تا دادگاه بتواند به دور از شانتاژ و فشار عدالت را پیاده کند، در پاسخ به این سوال که چرا شخصی مانند معاون اول رئیسجمهور در سفر به همدان خطاب به برخی از مردم و در دفاع از یکی از متهمان پرونده گفت حلال مشکلات شما در زندان است اظهار داشت: یکی از انتقاداتی که به رئیس جمهور با وجود همه تلاشها و اقدامات مثبتش وارد بوده این است که عناصری که در کنار وی هستند در مظان اتهام هستند.
رطبخورده منع رطب کی کند/ رحیمی اجازه دهد به اتهامات خودش هم رسیدگی شود
اختری با بیان اینکه رطبخورده منع رطب کی کند افزود: شخصی مانند رحیمی ابتدا باید اجازه دهد به پرونده خودش رسیدگی شود و حتی از او رفع اتهام شود و ممکن است در پرونده تبرئه هم بشود ولی اینکه خودش در مظان اتهام است اظهرمنالشمس است و نمیتواند در اینگونه زمینهها اظهارنظر کند.
حذف 59 شورا در یک شب توسط رئیسجمهور
دبیر سابق انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: یکی از اشکالاتی که به دولت نهم و دهم وارد بود وجود شوراهای مختلفی مانند شوراهای عالی بود که به عنوان سوپاپ اطمینان عمل میکردند. وجود این شوراهای تصمیمگیری سوپاپ اطمینانی بود که وقتی یک جریانی خواست در موضوعی رخنه کند در مراحل مختلف مورد رسیدگی قرار گیرند که یکی از مشکلات این بود که رئیس جمهور یک شبه 59 شورا را منحل کرد.
اختری با بیان اینکه وقتی این شوراها منحل شد راه برای خیلی از کارها باز میشود گفت: درست است وقتی که دولت روی کار آمد دست پاک بود و کسی در این باره شک نداشت ولی آیا عناصر و عواملی که توسط برخی نزدیکان رئیس جمهور به کار گرفته شدند معصوم بودند؟ این اتفاق طبیعی است که وقتی ضابطه را برداریم رابطه جایگزین میشود و در مورد 59 شورای منحل شده هم، تعدادی که مصوبه مجلس داشتهاند احیاء شدند هر چند در مدتی که خلآ ایجاد شد ضربه مهلکی به ما وارد شد.
عدم توجه رئیسجمهور وجود شوراها را تشریفاتی و بیخاصیت کرد
وی افزود: هرچند به لحاظ دیدگاهی که رئیس دولت داشت بهای کافی و لازم را به این شوراها نداد و این یعنی وجود یک شورا وقتی مصوبات آن مورد توجه قرار نگیرند یک موضوع تشریفاتی و بیخاصیت است. وقتی ضابطه رابرداریم رابطه جایگزین میشود.
به جای زمینهسازی کاذب به قوهقضاییه اعتماد کنید
اختری گفت: پروندهای در دادگاه در حال رسیدگی است که باید به جای فرار به جلو و زمینهسازی کاذب به قوه قضائیه اعتماد داشته باشیم که این اعتماد در بین افکار عمومی وجود دارد. این اتفاق ضربه مهلکی به سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم زده و میتوان به عنوان نمونه به وضعیت بانکها اشاره کرد که بعد از این چه اتفاقی برایشان افتاد.
برخورد قاطع با مفسدان اصلیترین اهرم برای بازگشت اعتماد عمومی
وی با بیان اینکه این عدم اعتماد باید ترمیم شود و برمیگردد به نوع قاطعیت در رسیدگی پرونده گفت: ما نمیخواهیم از اسلام جلو بیفتیم و آنچه اسلام و شرع مقدس پیشبینی کرده مردم هم همان را میخواهند. اصلیترین اهرم برای بازگشت اعتماد عمومی برخورد قاطع و اجرای حکم با متهمان و حتی مسئولان ارشد دخیل در این پرونده است.
اختری گفت: قوه قضائیه در زمینه اطلاعرسانی باید رسانهها را سهیم بداند زیرا در زمینه اطلاعرسانی بسترسازی و فراهم کردن زمینه برای اجرای حکم میتواند نقش مهمی داشته باشد و قوه قضائیه باید یک مقدار بهای بیشتری به رسانهها بدهد و از ظرفیت آنها برای بازگو کردن واقعیات استفاده کند.
دبیر سابق انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: آنچه که واقعیت موجود در این پرونده است باید مورد بررسی قرار گیرد و هر جریان دخیل در پرونده هم باید محاکمه شود و همچنین باید اجازه داد دادگاه بدور از جنجال به اصل پرونده رسیدگی کند.
به گزارش فارس،اختری گفت: هر نوع جوسازی توسط هر نشریهای و هر مجموعهای که در جهت تخطئه دادگاه حرکت کند قطعا در این فساد باید ذیفنع باشد چرا که تازه اول راه است و کیفر خواستی قرائت شده و دلیلی ندارد عدهای اینگونه جوسازی کنند زیرا کیفرخواست به معنای صدور حکم نیست و ممکن است دلایل متهمان و دفاعیات آنها مورد قبول باشد.