آفتابنیوز : آفتاب: حسن خسروجردي با بيان اينكه تحريمهاي صورت گرفته عليه ايران به كشور ضربهاي نميزند، گفت: اتحاديه اروپا بسيار زيركانه تحريمها را انجام داده، بهگونهاي كه در اين تحريمها تنها دولتهاي اروپايي هستند كه قادر نيستند براساس تحريمهاي صورت گرفته از ايران نفت وارد كنند. اين درحالي است كه بخش خصوصي اروپا واردكنندهي نفت ايران است.
وي تحريمهاي صورت گرفته را بيشتر در جهت فشار بر مسوولان و ايجاد تفرقه ميان آنها عنوان كرد و گفت: اگر از تحريم به كشور ضربهاي وارد شود، نتيجه عملكرد داخلي است.
رييس اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفتي، گاز و پتروشيمي با تاكيد بر اينكه قطع صادرات نفت خام ايران به انگليس و فرانسه تصميم درستي بود، اظهار كرد: با توجه به اينكه اين بازي را اتحاديه اروپا شروع كرده است، پس بايد عوارض آن را نيز پس بدهد.
او با اشاره به اينكه قطع صادرات نفت به اتحاديه اروپا به كشور صدمهاي نميزند، گفت: معتقديم بخش خصوصي پارتيزانهاي كشور در جنگ كلاسيكي هستند كه غرب عليه ايران آغاز كرده است.
وي افزود: بخش خصوصي پيشنهاد خود را براي صادرات 20 درصد از نفت خام صادراتي متوقفشده به دولت اعلام كرده كه براين اساس اين نفت يا در پالايشگاههاي خارجي تبديل به فرآورده شود و آنگاه به فروش برسد، يا آنكه اين نفت بدون برند شركت ملي نفت در بازارهايي كه نفت ايران تحريم شده به فروش رسد.
به گفته وي، پول نفت خريداريشده توسط بخش خصوصي به دولت به صورت ريال پرداخت خواهد شد. البته براي آنكه در اين زمينه دولت مشكل تامين ارز نداشته باشد، راهحلهايي ارائه خواهيم داد كه قابل رسانهاي شدن نيست.
رييس اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفتي، گاز و پتروشيمي با اشاره به جلساتي در همين زمينه با بانك مركزي داشتهايم، گفت: در آينده نزديك نيز با وزارت نفت جلسه خواهيم داشت.
وي تاكيد كرد: نفتي كه در اختيار بخش خصوصي براي صادرات قرار خواهد گرفت، به قيمت ارزانتر فروخته نخواهد شد، بلكه در صورت داشتن مشتري اقدام به صادرات آن ميكنيم، در غير اين صورت در يك پالايشگاه خارجي تبديل به فرآورده خواهد شد.
خسروجردي با اشاره به افزايش قيمت نفت گفت: اين موضوع سبب شده است قيمت فرآوردهها نيز افزايش يابد كه در نهايت اين موضوع منجر به بستهشدن بسياري از پالايشگاهها در اروپا شدهاند.
* * صادرات فرآورده به انگليس و فرانسه نداريم
خسروجردي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا با توجه به نفت قطع صادرات نفت خام ايران به دو كشور انگليس و فرانسه صادرات فرآورده نيز قطع خواهد شد؟ گفت: در حال حاضر صادرات فرآورده به اين دو كشور نداشتهايم.
وي يادآور شد: اما اگر در اين زمينه صادراتي هم صورت ميگرفت به كار خود ادامه ميدهيم، مگر اينكه نتيجه كار ما موجب صدمه به تصميم دولت ميشد.
* * سواپ تقريبا متوقف است
خسروجردي با تاكيد بر اينكه سواپ تقريبا متوقف است، گفت: وزارت نفت با هزينه بسيار زياد نفت سفيد را به مازوت تبديل ميكند و اين درحالي است كه ميتوان نفت سفيد را با هزينهي بسيار پايينتر به قير تبديل كرد، اما وزارت نفت براي تامين سوخت نيروگاههاي خود، از دادن خوراك به واحدهاي توليدكنندهي قير خودداري ميكند و نفت سفيد را با هزينهي بالا تبديل به سوخت مورد نياز نيروگاهها ميكند.
وي با اشاره به اينكه ميتوان از طريق سواپ فرآوردههاي نفتي مازوت مورد نياز نيروگاههاي كشور را با هزينهي كمتر تهيه كرد، گفت: مانعتراشيهاي بدنه وزارت نفت در اين زمينه يا از ناداني است، يا خيانت.
* * وزارت نفت تمايلي به راهاندازي بورس نفت ندارد
رييس اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفتي، گاز و پتروشيمي با بيان اينكه وزارت نفت به گونهاي نفت خام را در بورس عرضه كرد كه نشان دهد اين بخش خصوصي است كه نميتواند نفت خام را بخرد، گفت: عرضه كم نفت خام، بالابودن نرخ آن، واريز پول به يكي از بانكهاي خاص و پرداخت نقدي پول توسط بخش خصوصي از جمله موانعي بود كه عمدا بر سر راه بخش خصوصي براي خريد نفت خام در بورس قرار داده شد.
* * نگذاريد بورس انرژي دولتي شود
وي با اشاره به اينكه وزارت نفت در ابتدا مخالف تشكيل بورس انرژي بود، گفت: اكنون كه قرار است اين بورس تشكيل شود، اين وزارتخانه اصرار دارد كه سه نفر از هفت عضو هيات مديره اين بورس از مسوولان اين وزارتخانه باشد. با توجه به اينكه وزارت نيرو نيز اصرار دارد دو نفر از اعضاي اين هيات مديره نيز از مسوولان وزارت نيرو باشد، در واقع آنها در تلاشند كه بورس انرژي را دولتي كنند.
وي افزود: افرادي هم كه از سوي وزارت نفت براي تصدي اين سمت معرفي شدند، صلاحيت اين كار را ندارند.
به گزارش ايسنا،وي در پايان تاكيد كرد: دولت نبايد اجازه دهد كه بورس نفت دولتي شود، چرا كه ماهيت بورس كه وابسته به بخش خصوصي است، از بين خواهد رفت.