کد خبر: ۱۴۸۱۴۶
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۲

جاماندن زنان سر‌شناس از نمایندگی مجلس

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: انتخابات مجلس نهم برگزار شد اما آنچه در این دوره نسبت به دوره‌های قبل مشهود‌تر است کاهش تعداد زنان نماینده و قرار نگرفتن آن‌ها در صدر لیست منتخبین است.

از میان زنان نماینده مجلس هشتم تا کنون در لیست ۴۰ نفره پیشتازان تهران تنها نام ۴ زن دیده می‌شود و زهره طبیب‌زاده نوری رئیس سابق مرکز امور زنان که در مجلس هشتم نماینده نبود توانسته با سبقت گرفتن از سایر کاندیداهای زن ۸۹ هزار و ۱۳۴ رای را کسب کرده و در صدر کاندیداهای زن قرار بگیرد.

اتمام سرشماری در شهرهای کوچک نیز از راه‌یابی دو زن نماینده به مجلس نهم حکایت دارد مهناز بهمنی از سراب و شهلا می‌رگلو از ساوه به عنوان نمایندگان زن حضور خود را در مجلس نهم قطعی کردند همچنین نیره اخوان توانست به عنوان سومین زن از شهر اصفهان با کسب ۱۶۵ هزار رای وارد مجلس شود.

سرشماری آراء تا این لحظه نشان می‌دهد چهره‌های سر‌شناس مجلس هشتم همچون زهره الهیان، طیبه صفایی و فاطمه آلیا بر‌خلاف پیش بینی‌ها در‌میان نفرات بالای لیست تهران قرار ندارند به‌گونه‌ای که فاطمه آلیا با کسب ۱۵۱ هزار و ۹۷۹ رای رتبه ۲۹ و زهره الهیان با ۱۳۹ هزار و ۷۴۵ رای رتبه ۳۱ را در لیست ۴۰ نفره پیشتازان تهرانی به خود اختصاص داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که طبیه صفایی رئیس فراکسیون زنان مجلس در لیست ۴۰ نفره پیشتازان نمایندگی تهران قرار ندارد.

لاله افتخاری مخبر فراکسیون زنان مجلس نیز در مقایسه با سایر رقبای انتخاباتی خود وضعیت بهتری دارد و توانسته با کسب ۱۶۵ هزار و ۳۶۳ رای پس از زهره طبیب‌زاده نوری دومین کاندیدای زنی باشد که بیشترین آرا را به خود اختصاص داده است؛ افتخاری هم‌اکنون در رتبه ۲۴ لیست ۴۰ نفره پیشتازان تهرانی قرار دارد.

همچنین پروین احمدی‌نژاد عضو شورای شهر که از حوزه انتخابیه گرمسار برای حضور در مجلس نهم کاندید شده بود با وجود سر‌شناس بودن از راهیابی به مجلس نهم بازماند.

بر اساس آمار غیررسمی که اعلام می‌شود از حوزه انتخابیه تهران تا‌کنون ۷ نفر شانس زیادی برای حضور در بهارستان دارند که نام هیچ یک ازکاندیداهای زن در میان آن‌ها نیست و احتمالا مابقی افراد برای ورود به بهارستان در دور دوم انتخابات به رقابت می‌پردازند؛ شاید با کشیده شدن انتخابات به دور دوم زنان بیشتری بتوانند صندلی‌های سبز بهارستان را به خود اختصاص دهند.

اغلب صاحب‌نظران معتقدند پیگیری مشکلات بانوان جامعه نیازمند حضور پررنگ نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی دارد چون زنان نماینده مشکلات بانوان کشور را بهتر درک کرده و با تلاش بیشتر در جهت پیگیری و حل آن‌ها تلاش می‌کنند همچنین بایدفرهنگ سازی مناسبی صورت بگیرد تا نمایندگان مرد هم به‌‌ همان میزان زنان نماینده به فکر پیگیری مشکلات زنان جامعه باشند.

به گزارش فارس،بیمه زنان خانه‌دار وسرپرست خانوار، تأمین امنیت شغلی زنان و دختران به ویژه پس از مرخصی زایمان، افزایش مدت مرخصی زایمان، تأمین امنیت زنان و مقابله با خشونت خانگی جزء محورهای مهمی است که در مجلس هشتم پیگیری و ادامه آن به مجلس نهم موکول می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین