کد خبر: ۱۴۸۳۰۴
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۹
رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد:

کسب رتبه نخست تا سوم ایران در تولید برخی داروها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرویس اقتصادی- طاهره کاظمی: رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ایران در برخی محصولات تولیدی دارویی در رتبه نخست تا سوم دنیا قرار دارد افزود: ولی این مسئله هنوز کافی نیست و ما باید در راستای ارائه خدمات به جامعه از ابزار سلامت که در دستان صنایع دارویی است به نحو بهتری استفاده کنیم. 

به گزارش آفتاب، رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت ایران که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، با بیان اینکه نباید این گونه فکر کنیم که دریافت این جایزه‌ها به معنای آن باشد که تمام کارهایمان درست است، ادامه داد: کسانی که جایزه نمی‌گیرند نباید فکر کنند که در سیستم آنها مشکلی وجود دارد بلکه کسانی که این جایزه را می‌گیرند در زمینه کیفیت‌محوری گام بر می‌دارند و پیام این جایزه به سازمانها در زمینه ارتقا رقابت سالم است. 

شیبانی با توصیه‌ای به دبیرخانه جایزه ملی کیفیت غذا،‌ دارو و بهداشت ایران اظهار داشت: توصیه می کنم سازمانهای مختلف از موازی کاری در اهدای جوایز در بخشهای مختلف صنعت کشور جلوگیری نمایند. 

وی به صاحبان صنایعی که به عنوان قطب‌های اقتصادی در زمینه سلامت جامعه تلاش می‌کنند، توصیه کرد: بنده به عنوان کارشناس دارویی به صنایع دارویی توصیه می‌کنم که در زمینه ارتقاء کیفیت محصولات و شناسایی مزیت‌ها گام بردارند. 

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در دوره قبل جایزه ملی کیفیت غذا،‌ دارو و بهداشت برخی صنایع را نداشتیم و امروز در این دوره صنایع بهداشتی و تجهیزات جدیدی را مشاهده می‌کنیم، ادامه داد: صنعتگران باید به دنبال شناسایی مزیت ها باشند به خصوص در حوزه دارو، بهداشت و تجهیزات زیرا زمانی حرف نخست را در این حوزه کمیت می‌زد ولی امروز و با توجه به بازار رقابت شناسایی مزیت‌ها و ارتقاء کیفیت بسیار الزامی است که می‌توان به مواردی همچون مشتری‌مداری اشاره کرد.
وی ادامه داد: ما امروز دیگر نیازی به کارخانه‌های بزرگ نداریم و کمیت‌ها دیگر باعث رونق و ارزیابی شرکت‌های دارویی نیست چرا که حرف نخست بازار رقابتی دارو را هم اکنون کیفیت می‌زند و ضرورتی ندارد که ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها با محصولات مشابه پر شود که در نهایت در ارائه محصولات مشتریان،‌شرکت ها با مشکل برخورد کنند و مجبور شوند به روش‌های غیرمتعارف دست زنند. 

شیبانی با بیان اینکه ظرفیت‌های خالی شرکت‌های دارویی باید با محصولات نوترکیب پر شود، گفت: انتظار داریم این مسئله را شرکت‌های دارویی به جایی برسانند که دیگر در زمان صحبت و درد و دل‌کردن‌های خودمان مبحث بدهکاری صحبت نشود بلکه خود بازار، رقابت دارویی را تعریف کند. 

شیبانی اظهار داشت: به هر حال این جایزه‌ها باید یک دستاورد و پاسخگوی مسئله‌ای باشد و یکی از این پاسخ ها و دستاوردها می‌تواند صادرات باشد البته با توجه به تلاش‌های بسیاری که در شرکت‌های دارویی و تاسیسات پزشکی در کشورمان صورت پذیرفته متاسفانه هنوز در صادرات دارو و تاسیسات پزشکی موفق نبوده‌ایم و باید یک نگاه برون مرزی در این زمینه برای پر کردن ظرفیت‌های خالی شرکت‌ها در حوزه صادرات صورت پذیرد. 

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اظهار داشت: مجموع صنایع دارویی که بتوانند جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت را دریافت کنند بر اساس دستورالعملی که سال گذشته تهیه کرده‌ایم در روند کار اداری آنها تسریع می‌شود. 

دکتر شیبانی همچنین در حاشیه مراسم و در جمع خبرنگاران با اشاره به شکستن انحصار داروی MS اسرائیلی توسط صنایع دارویی کشورمان اظهار داشت: خوشبختانه انحصار این دارو توسط صنایع دارویی کشورمان شکسته شد و هم اینک نیز در بازار دارویی کشورمان توزیع می‌شود. 

نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر چگونگی تنبیه شرکت‌هایی که مواد بی‌کیفیت تولید می‌‌کنند اظهار داشت: مسلماً در راستای تشویق شرکت‌های معتبر که برنامه امروز نیز با اهدای جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت صورت پذیرفت تنبیه نیز برای شرکت‌هایی که مواد بی‌کیفیت تولید می‌کنند در نظر داریم که البته تاکنون گزارشی در این زمینه ارائه نشده و فقط چند مورد تذکر حتی تا حد تعطیلی خط تولید دارو نیز داشته‌ایم. 

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ظرف 2 تا 3 سال اخیر در زمینه مواد مجاز و غیر مجاز برچسب‌های اصالت را تعریف کردیم تا مردم بتوانند با تشخیص مواد مجاز و غیر مجاز این اقلام را خریداری کنند و مردم باید توجه کنند که مواد غذایی و به خصوص داروها را از محصولاتی تهیه کنند که مجوز وزارت بهداشت داشته باشند. 

وی در خصوص مصرف فست‌فودها با بیان اینکه بنده خود در زندگی از فست فود استفاده نمی‌کنم، ادامه داد: رژیم غذایی یک مسئله فرهنگی است که هم اینک نیز در کشور تولید‌کنندگان این مواد تولیدات خود را دارند و خریداران نیز این مواد را خریداری می‌کنند ولی مهم این است که مردم برای حفظ سلامت خود از میوه‌ها و فیبرها استفاده کنند و توصیه وزارت بهداشت نیز همیشه بر استفاده از مواد دارای مجوز از طرف وزارت بهداشت است. 

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره تبلیغات داروهای ماهواره‌ای گف: وزارت بهداشت در قبال خرید و فروش محصولات ماهواره‌ای هیچ مسئولیتی ندارد و توصیه ما این است که مردم به خصوص از خرید کالاهای ماهواره‌ای از جمله داروها خودداری کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین