کد خبر: ۱۴۸۴۰۸
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۵۴

مخالفت جدی اعراب با حمله به ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: "رونو ژرار" در گزارشی نوشت: باوجود تفاوت مواضع کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درقبال ایران، همه این کشورها امروزه اتفاق نظر دارند که هرگونه اقدام نظامی جدید در این منطقه برای اقتصاد و ثبات سیاسی آنها فاجعه آمیز خواهد بود.

لوفیگارو نوشت: در مقابل عربستان سعودی بدون هیچ شکی از تحریم های اقتصادی غرب ضد ایران حمایت می کند، و آماده است در این زمینه از سازمان ملل حمایت کند؛ بصورتیکه ریاض متعهد شده است تولید نفت خام خود را برای جبران خودداری اروپا از خرید نفت ایران، افزایش دهد .. بنابراین اکنون نفت به سلاح نخست جنگ سرد در منطقه خلیج فارس تبدیل شده است.

خبرنگار لوفیگارو نوشت: در شبه جزیره قطر که نزدیک به سواحل ایران قرار دارد، هیچگونه فعالیتی برای آماده باش نظامی دیده نمی شود، چراکه در صورت بروز جنگ، قطر نخستین کشوری خواهد بود که هدف قرار خواهد گرف. قطر بزرگترین پایگاه مرکزی آمریکا در خارج از این کشور است، که کل منطقه شرق و حتی آسیای میانه را پوشش می دهد.

نویسنده این مقاله با بیان اینکه شیخ حمد همپیمان آمریکایی ها است، تأکید کرد که قطر این روزها درحال دخالت در چند پرونده بین المللی از جمله لیبی، فلسطین، افغانستان، و سوریه است.

لوفیگارو افزود: قطر با وجود پافشاری برای دخالت نظامی در سوریه، به دنبال حل دیپلماتیک برنامه هسته ای ایران است .. قطر در بهره برداری از یک چاه گاز بزرگ گاز، با ایران شریک است.

رونو ژرار خاطرنشان کرد: درصورت بروز جنگ، قطر در معرض خطر قرار می گیرد زیرا جمعیت قطر از ۲۳۰ هزار نفر فراتر نمی رود .. به همین دلیل امیر قطر اکنون تلاش می‌کند تا آمریکایی‌ها را قانع کند هر اقدام لازمی را برای جلوگیری از حمله اسرائیل به ایران اتخاد کنند.

در ادامه این مقاله آمده است: عربستان سعودی به صورت علنی از توانایی های نظامی ایران طی ده سال اخیر اظهار نگرانی می کند. سعودی ها این پیشرفتها را تهدیدی برای خود می دانند، و در مقابل تصمیم گرفتند بر تسلیحات خود بیفزایند، و در همین راستا اخیرا قراردادی ۴۰ میلیارد دلاری برای خرید سلاح پیشرفته از آمریکا امضا کردند.

به گزارش العالم،این خبرنگار فرانسوی درباره دیگر کشورهای عربی منطقه گفت: در دبی ۴۰۰ هزار ایرانی زندگی می کنند و سالانه ۱۰ میلیارد دلار از این منطقه به ایران کالا صادر می شود؛ بنابراین دبی دیپلماسی را درقبال ایران ترجیح می دهد. عمان هم باوجود امضای معاهده دوستی با آمریکا از سال ۱۸۳۱؛ همچنان به روابط خوب خود با ایران ادامه می دهد. در کویت نیز شاهزدادگان این کشور درحالیکه از جانب ایران احساس خطر می کنند، ترجیح می دهند از علنی کردن مسائل خودداری کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین