کد خبر: ۱۴۸۵۳۷
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۱:۳۰

20 مورد تهدید هسته‌ای جهان توسط آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر «گرت هاریگل» از ۳۰ سال پیش تا کنون در زمینه فیزیک هسته‌ای در آزمایشگاه‌ها و مراکز مختلف علمی غرب تحقیق می‌کند. وی از سال ۱۹۶۴ ساکن سوئیس بوده و در حال حاضر رئیس موسسه مطالعات بین المللی تحقیقات امنیتی این کشور است.

کار‌شناس سازمان تحقیقات سازمان اروپایی برای سلاحهای هسته‌ای در سوئیس در گفتگو با خبرگزاری مهر به تشریح وضعیت امنیت هسته‌ای جهان و نقش آمریکا در این میان پرداخت و گفت: آمریکایی‌ها بر این باورند که هر چه قدرت نظامیشان بیشتر باشد بهتر می‌توانند مسائل جهانی را کنترل کنند. وقتی به شمار تهدیدات اتمی کشورهای جهان توسط واشنگتن توجه می‌کنیم می‌بینیم که این تهدید‌ها به ۲۰ مورد می‌رسد.

وی افزود: این مطلب در کتاب «دانیل ارتزبرگ» با عنوان «امپراطوری بمب» به خوبی تشریح شده است. بر این اساس، آمریکایی‌ها می‌خواهند همچنان دست بالا را در عرصه بین المللی داشته باشند، اما این رویکرد سبب شده که دیگر کشورهای جهان نیز به سمت ساختن بمب اتمی حرکت کنند، آن‌ها اینگونه استدلال می‌کنند که اگر کشوری بمب اتمی دارد چرا ما نداشته باشیم؟

هاریگل در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: با توجه به این رویکرد می‌توان رویکرد هسته‌ای ایران را درک کرد. من به هیچ وجه نمی‌خواهم بگویم که ایران به دنبال ساخت بمب هسته‌ای است. تا کنون هیچ مدرکی هم برای این ادعا به دست نیامده است، اما با نگاهی کوتاه به وضعیت منطقه می‌بینیم که با توجه به اینکه اسرائیل، پاکستان، هند و روسیه دارای بمب هسته‌ای هستند و از سوی دیگر آمریکا به دنبال استقرار سامانه دفاع موشکی در ترکیه است، تلاش ایران برای دستیابی به فناوری هسته‌ای توجیه پذیر است.

وی تاکید کرد: این در حالی است که ایران معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌ای را امضا کرده و از نظر اعضای این پیمان وجود حتی یک بمب اتمی در جهان بسیار زیاد است. جالب اینجا است که بیش از ۸۰ درصد بمب‌های اتمی جهان متعلق به آمریکا و روسیه است.

عضو موسس شبکه بین المللی مسئولیت مهندسین و دانشمندان هسته‌ای با ابراز تردید درباره عملی شدن وعده خلع سلاح هسته‌ای «باراک اوباما» گفت: هر چند طی سالهای گذشته بین مسکو و واشنگتن مذاکراتی برای کاهش سلاحهای هسته‌ای در جهان انجام شده، اما من درباره اینکه این دو بتوانند دست به خلع سلاح هسته‌ای بزنند، بسیار بدبین هستم. تا کنون نیز صحبتهایی که بین اوباما و مدودف در این زمینه رد و بدل شده عملا هیچ دستاوردی نداشته است.

اینکه کاهش سلاحهای راهبردی در زرادخانه‌های دو کشور آمریکا و روسیه به چه معنا است من به درستی درک نمی‌کنم. آیا این به معنای کاهش تعداد کلاهکهای هسته‌ای است و یا اینکه قرار است تنها به خارج سازی تعدادی از سامانه‌های موشکی از این زرادخانه‌ها اکتفا شود. همچنین گفته می‌شود که سیستم شمارش این کلاهک‌ها تغییر کرده و مثلا بمبی که از پنج قسمت مجزا تشکیل شده و نقل و انتقال این بخش‌ها به صورت جداگانه انجام می‌شود به عنوان یک بمب اتمی شمارش شده است.

به گفته دکتر هاریگل، درباره خلع سلاح هسته‌ای تنها تلاش شده که مسائلی در ظاهر جذاب برای سرگرم کردن مخاطبان اعلام شود و این در حالی است که در عمل اتفاق خاصی رخ نداده است. اگر ایالات متحده واقعا به دنبال چنین اقدامی است باید سلاحهای هسته‌ای خود را کاهش دهد در حالی که این کشور همچنان به سرمایه گذاری و فعالیتهای تحقیقاتی خود در زمینه هسته‌ای نظامی ادامه می‌دهد. ما می‌بینیم که آزمایشگاههای نظامی آمریکا تنها در سال گذشته میلادی 8. 5 میلیارد دلار بودجه اضافه دریافت کرده‌اند.

به گزارش مهر،وی در پایان تاکید کرد: تصمیم گیری دولت آمریکا درباره سلاحهای هسته‌ای روند پیچیده‌ای دارد که با توجه به مصالح سیاسی، صنعتی و نظامی توسط سیاستمداران واشنگتن انجام می‌شود. آن‌ها نمی‌خواهند زرادخانه‌ها و آزمایشگاههای نظامیشان را از دست بدهند و این موضوعی است که همگان از آن مطلع هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین