آفتابنیوز : آفتاب: معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با ایجاد مجتمعهای آموزشی و پرورشی، نوآموزان از دوره پیش دبستانی تا پایان دیپلم را در این مجتمعها سپری خواهند کرد، گفت: حیاط مجتمعها جدا از یکدیگر بوده و نوآموزان در ساعات تفریح ارتباطی با دانشآموزان سایر پایهها نخواهند داشت.
فاطمه قربان درباره برنامههایی که تحول بنیادین برای دوره پیش دبستانی تعریف و تدوین کرده است، افزود: بر اساس قانون دوره پیش دبستانی یک دوره غیررسمی و غیراجباری است، اما با توجه به اهمیتی که این دوره دارد، در مجتمعهای آموزشی و پرورشی ساختمان مجزا و جداگانهای برای این دوره دیده شده است.
وی ادامه داد: حضور نوآموزان پیش دبستانی در مجتمعها نباید این نگرانی را در بین خانوادهها ایجاد کند که آنها در کنار سایر دانش آموزان خواهند بود، چرا که بر اساس آیین نامههای تدوین شده برای مجتمعهای آموزشی، این مجتمعها با مدیریت یکپارچه اما با فضا و برنامههای جداگانهای اداره خواهند شد.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در توضیح بیشتر، گفت: اوقات فراغت و ساعات تفریح نوآموزان و دانش آموزان ابتدایی جدا از دانش آموزان پایههای بالاتر است، اما با توجه به اهدافی که تحول بنیادین برای آموزش و پرورش تعریف کرده، تمامی آموزشها از پیش دبستانی تا پایان دیپلم را در مجتمعهای آموزشی خواهند گذراند.
وی تصریح کرد: بر اساس قانون، دوره پیش دبستانی شامل کودکان چهار ساله تمام و پنج ساله تمام میشود و شش تا ۱۸ سالهها نیز جزو دورههای رسمی آموزش محسوب میشوند. همچنین پوشش کودکان صفر تا سه ساله نیز جزو وظایف مهدهای کودک محسوب میشود.
قربان گفت: در ساختار جدید وزارت آموزش و پرورش نیز، پیش دبستانی به عنوان یکی از دورههای مهم و تاثیرگذار در طول تحصیل با اولویت نوآموزان مناطق محروم، روستایی، عشایر و مناطق دوزبانه به آموزش و پرورش سپرده شده و این نو آموزان در طول سال تحصیلی باید حداقل ۱۰۰ ساعت آموزش این دوره را بگذرانند.
به گزارش ایسنا، وی هدف از برگزاری دوره پیش دبستانی را تقویت هویت ایرانی اسلامی در بین نوآموزان عنوان کرد و گفت: برای یکسان سازی آموزشها در این دوره کتاب راهنمای تولید محتوا از سوی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش تدوین شده و استانها موظفند بر اساس فرهنگ منطقه خود نسبت به تولید مواد آموزشی مناسب اقدام کنند.