کد خبر: ۱۴۹۴۹۳
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۸

شمقدری با یکی از رهبران حماس دیدار کرد

تولید فیلم استراتژیک جنگ غزه در دستور کار سازمان سینمایی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پس از ساخت فیلم استرات‍‍‍‍ژیک ۳۳ روز در باره جنک اسراییل علیه حزب الله در لبنان که تاثیرات زیادی برگسترش مقاومت و بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه داشت به ابتکار سازمان سینماپی ساخت فیلم استراتژیک ۲۲ روز که روایت جنگ اسراییل در غزه است در دستور کار سازمان قرار گرفت. 

در این ملاقات شمقدری با اشاره به اینکه پیام فیلم ۳۳ روز توجه به این نکته مهم بود که ثابت شود مقاومت مسلحانه پیروزی را به ارمغان آورد و راه حل نهایی ایستادگی در برابر اسراییل است. 

وی تاکید کرد که رویکردهای آشتی جویانه راهکار مقابله با اسراییل نیست زیرا همانگونه که شاهد بودیم فرایند مذاکرات نتیجه ای بدنبال نداشت لذا هر افتخاری که در جنگ های ۳۳ روز و ۲۲ روز بدست آمد از برکت مقاومت و آشتی ناپذیری این حرکت در منطقه بوده است.
 
شمقدری با تاکید بر اینکه بیداری اسلامی در خاورمیانه محصول برکات و آثار و پیامدهای مقاومت و پیروزی بر رژیم صهیونیستی در جنگ‌های ۳۳ روز و ۲۲ روز بود که برای اولین بار شکست را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد مقاومت را به عنوان تنها گزینه مورد توجه قرار داد. 

شمقدری افزود که این رمز موفقیت و پیروزی است و لذا در ادامه باید تلاش کرد که ضمن حفظ وحدت در گروههای مقاومت رویکرد ضد صهیونیستی در جریان تحولات اسلامی منطقه تقویت تا پیروزی نهایی محقق و سرزمین های اشغالی آزاد گردد.
 
وی با اشاره به اهمیت ساخت فیلم ۲۲ روز تاکید کرد که صهیونیسم و لابی اسراییل که بر غرب سیطره دارد از طریق کنترل رسانه ها و بویژه سینما دنیا را اداره می کند کما اینکه بیشتر صاحبان و سرمایه گذاران استودیوها و مراکز تصمیم گیری در هالیوود صهیونیست ها هستند لذا مقاومت و بیداری اسلامی منطقه برای مقابله با سیطره صهیونیست ها نیاز به یک سازمان مستقل سینمایی دارد تا بتوانند کارهای مشترک انجام داده و سینمای جایگزین پاک در برابر هالیوود ارایه دهند.
شمقدری گفت که سازمان سینمایی جمهوری اسلامی ایران با این هدف جزو اولین مراکزی بود که پس از پیروزی انقلاب ها در منطقه هیاتی از سینماگران و هنرمندان در مصر و تونس را به ایران دعوت کرد. اما در این سفر روشن شد که سینماگران دو کشور خیلی پایبند به اسلام نبودند و برخی بااسلام رابطه نداشتند و حتی مخالف بودند. در حقیقت دو جریان فضای هنری سینمای کشورهای اسلامی را در دست دارد. یکی جریانی که عقبه روشنفکری چپ دارد و دیگری جریانی که از غرب تغذیه می کند و غرب زده است. این مساله نشان داد که اسلامی ها از صحنه هنر سینما غایب هستند و این غیبت برای آینده اسلامگرایی در منطقه خطرناک است. به هرحال توجه و پیگیری شما در این فضا برای ساخت این فیلم اهمیت زیادی دارد و امیدوارم پس از این بتوانیم وارد مرحله جدی تری برای ساخت این فیلم بشویم. شمقدری همچنین نکات اصلاحی و اصلاحاتی نیز در باره فیلمنامه به طرف فلسطینی پیشنهاد کرد. 

به گزارش سینماپرس به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، دکتر الزهار با اظهار قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مقاومت و قضیه فلسطین بویژه ساخت این فیلم اشاره کرد که من با سینمای ایران پس از انقلاب آشنا هستم. 

سال ۱۹۹۲ که به اردوگاههای فلسطینی در مرز لبنان تبعید شدم در خیمه ها سرگرمی خانواده ها تلویزیون سیاه سفید بود که فیلم های ایرانی را نمایش می داد. من نسل قدیم و جدید فیلم های مصر را دیدم. سینما و سریل های مصر بر کشورهای عربی سیطره داشت.
من آنجا فرق بزرگی در فیلم های ایرانی دیدم و توجهم به فیلم های ایرانی جلب شد. حتی سینمای ترکیه چه در محتوی و چه در شکل و ظاهر اصلا اسلامی نیست. من به شدت تحت تاثیر فیلم ۳۳ روز قرار گرفتم. این فیلم هیچ چیزی از نظر هنری و قصه پردازی و تکنیک های فنی سینمایی کم نداشت. من با اینکه ۳ بار کل سریال یوسف صدیق را مشاهده کردم هر بار مطلب جدیدی از مشاهده آن کشف کردم به نحوی که ما در تفاسیر آیات قرآن این نکات را متوجه نشدیم. اگر بازهم امکان پیش بیاید مایلم با رغبت مجددا کل سریال را ببینم. وی افزود به علت علاقه شخصی خود به ادبیات و سینما فیلمنامه ای در باره عماد عقل نوشتم. او کسی بود که رابین را که در آن زمان وزیر جنگ اسراییل بود دیوانه کرده بود. 
تا جایی که خود رابین در آن زمان که غزه در اشغال اسراییلی ها بود به پدر عماد عقل مراجعه کرده و گفته بود که من ضمانت می دهم او از غزه خارج شود به او کاری نداریم. اما او با مبارزات چریکی توانسته بود اسراییل را به چالش بکشد. من سعی کردم در مصر فیلمی در باره وی بسازم اما مصری ها نگذاشتند لذا آن را با امکانات ضعیف در غزه ساختم. خیلی تاثیرگذار بود استقبال زیادی شد و هر که آن را مشاهده کرد گریه گرد. فیلم دیگری نیز در باره یکی دیگر از مجاهدین به نام عوض سلمی تحت عنوان عاشق تفنگ ساختم.

لذا هنگامی که اعلام خبر ایران را برای ساخت فیلم ۲۲ روز شنیدم پیشنهاد نگارش فیلمنامه را دادم. در واقع من با تکیه بر حوادث متعدد گذشته و جنبه هایی از واقعیت های جنگ ۲۲ روزه این فیلمنامه را نوشتم. اما توصیه هایی که در ارتباط با تکمیل اطلاعات این فیلمنامه اشاره کردید حتما تکمیل خواهم کرد. اما آنچه مهم است شما اختیار تام دارید تا هر اصلاحی که می خواهید بر این فیلمنامه بزنید تا در سطح فیلم ۲۲ روز تاثیرگذار و قوی تولید شود. الزهار در خاتمه با تشکر مجدد از اهتمام ایران به ساخت فیلم ۲۲ روز آمادگی حماس را برای هرگونه اطلاعات و همکاری برای ساخت این فیلم اعلام کرد و اظهار امیدواری نمود که ایران بتواند کادر جوان سینمایی فلسطین را آموزش دهد تا سینماگران بزرگ فلسطینی در آینده تربیت شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین