آفتاب: یک عضو کمیسیون عمران مجلس هشتم با بیان این که واردات سیب و پرتقال در آستانه سال نو ضربات جبران ناپذیری به کشاورزان وارد کرد، اظهار داشت: متاسفانه این موضوع سبب شد سیب و پرتقال تولید داخل در انبارها فاسد شود.
این نماینده مجلس در گفتوگو با خانه ملت گفت: میزان تولید میوه در کشورمان پاسخگوی نیاز داخلی است و طبق قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت حق دخالت در امر واردات میوه را ندارد اما باز هم شاهد دخالت های این وزارتخانه در واردات میوه هستیم.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد واردات میوه به قانون پایبندی ندارد، اظهار داشت: زمانی که پایبندی به قانون نادیده گرفته شود نتیجه ای به جز واردات بی رویه میوه و فاسد شدن میوه تولید داخل ندارد.
وی با تأکید بر اینکه زیر پا گذاشتن قانون توسط مسئولان غیرقابل تحمل است، افزود: متأسفانه این بی قانونی ها ضرر و زیان بسیاری را برای کشاورزان و مصرف کنندگان به دنبال دارد.
بائوج لاهوتی با بیان اینکه میوههای وارداتی قیمت چند برابری نسبت به میوههای داخلی دارد، گفت: در شرایطی بخشی از میوههای تولید داخل در انبارها فاسد شد که مردم در ایام نوروز میوه را با قیمت بالایی خریداری کردند.
سیل واردات میوه خارجی میوههای تولید داخل را بیمشتری گذاشت
در همین حال همشهری آنلاین گزارش داد که واردات بیرویه سیب، پرتقال و میوههای لوکس موجب فاسد شدن میوههای ذخیرهسازی شده داخلی و گرانی این محصولات شده است.
بر اساس این گزارش، عرضه محدود پرتقالهای یخزده و تلخمزه و سیبهای درختی فاقد کیفیت در چارچوب طرح تنظیم بازار در ایام نوروز در حالی گلایههای مصرفکنندگان را موجب شده که انواع سیب، پرتقال و نارنگی وارداتی و سایر میوههای لوکس با قیمتهای چندین برابر به مردم عرضه میشود.
بر اساس این گزارش، حقوق ورودی و سود بازرگانی واردات سیب و پرتقال بهرغم مخالفت وزارت جهاد کشاورزی و اعلام این وزارتخانه مبنی بر کفایت تولید داخلی این محصولات در حالی به ۴ درصد کاهش یافته که پیش از آن نیز انواع مرکبات وارداتی در بازار مصرف داخلی با قیمتهای گزاف به مردم عرضه و گلایههای تولیدکنندگان را موجب شده بود.
از سوی دیگر در حالی که تعرفه واردات برخی میوهها برای تنظیم بازار شب عید کاهش یافته و ممنوعیت واردات اغلب محصولات کشاورزی براساس قانون افزایش بهرهوری همچنان پا برجاست اکنون انواع میوههای لوکس خارجی مانند توت فرنگی، زرد آلو و… در بازار عرضه میشود.
دبیر اتحادیه بار فروشان با اشاره به واردات مرکبات و سیب از کشورهای مختلف قیمت هر کیلوگرم سیب خارجی را ۴ برابر و پرتقال خارجی را دو برابر میوه ایرانی دانسته و اعلام کرده است با این شرایط محصولات داخلی در انبارها فاسد میشود.
به گفته علی حاجفتحعلی، با وجود ذخیرهسازی مناسب مرکبات و سیب در ایام نوروز سیل واردات پرتقال از کشورهای چین، مصر و ترکیه، سیب از ایتالیا و فرانسه و نارنگی از پاکستان به کشور سرازیر شد. اکنون میوههای داخلی در سردخانهها از بین میرود و میوههای خارجی با چندین برابر قیمت به فروش میرسد.