کد خبر: ۱۵۱۱۳
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۸۴ - ۲۳:۰۱

خوش بینی کار دستمان داد

آفتاب‌‌نیوز : نتیجه تلاش ها در شورای حکام آژانس فقط رای منفی ونزوئلا به نفع ایران بود که آن هم نتوانست مانع تصویب قطعنامه پیشنهادی اروپا شود که این قطعنامه به نفع تهران نبوده و ایران را یک گام به شورای امنیت سازمان ملل نزدیک تر می کند بطوری که پس از تصویب آن، مقامات ایرانی بر غیر عادلانه بودنش تاکید کردند. 

یکی از مشکلاتی که وجود دارد برخوردهای شعاری و غیر واقع بینانه با مسایل و واقعیت هاست زیر از همان ابتدا مشخص بود که روسیه و چین و حتی هند قابل اعتماد نبوده و غیر متعهد ها نیز آنچنان پراکنده هستند که نمی توانند مواضع یکسان و هماهنگی اتخاذ کنند. به همین دلیل آنچه از قبل پیش بینی می شد تحقق یافته و در شرایط خاص و حساس ایران تنها گذارده شد تا بار دیگر خوش بینی کار دستمان بدهد. 

روزی که دکتر احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل طرح خود را درباره فعالیت های هسته ایران اعلام کرد عده ای بدون توجه به واقعیت ها فریاد برآوردند که این طرح امریکا و دوستانش را مات کرده و در تنگنا قرار داده است. در این شرایط در عوض این که مقامات ایرانی تضمین های لازم را از کشورهایی که خود را دوست و طرفدار تهران می نامند بدست بیاورند بی گدار به آب زده و متاسفانه فریب حمایت های ظاهری آنها را خوردند. در نهایت نیز تنها کسی که از خواسته ایران پشتیبانی کرد ونزوئلا بود که از موضع قدرتمندی در شورا و آژانس برخوردار نیست. به همین دلیل تهران باید از همین امروز تلاش های خود را شدت بخشیده و برای حضور در اجلاس بعدی آماده شود. 

آنچه در شورای حکام به تصویب رسید اگر چه مانع ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل شد اما با توجه به اتهاماتی که متوجه تهران شده، راه را برای اقدامات حادتر علیه ایران هموار کرد به طوری که اتهاماتی به ایران وارد شده که بر اساس بند 2 قطعنامه رسیدگی به آنها در حدود اختیارات شورای امنیت است زیرا این نهاد مسئولیت اصلی حفظ صلح و امنیت بین الملل را بر عهده دارد. بر اساس این قطعنامه، آژانس برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نیازی به رای شورای حکام نخواهد داشت و دبیر کل آژانس می تواند در زمینه قالب گزارش خود، خواستار رسیدگی شورای امنیت به فعالیت های تهران شود. 

اگر چه ممکن است عده ای فریاد بر آورده و خود را پیروز چالش با شورای حکام قلمداد کنند اما واقعیت این است که آنچه در شورای حکام به تصویب رسید و مخالفت و اعتراض چین، روسیه، هند و غیر متعهدها را در پی نداشت می تواند در آینده برای تهران مشکل ساز گردیده و امریکا و دوستانش به استناد آن، بر فشارهای خود به ایران بیفزایند به همین دلیل باید از هم اکنون تلاش وسیعی صورت بگیرد تا حمایت های واقعی و راستین جلب شده و زمینه مثبت و مساعدی برای اجلاس جدی شورای حکام فراهم گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین