کد خبر: ۱۵۲۵۲۰
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۳

پاسخ مطهری به اعتراض معاون احمدی نژاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در ادامه بررسی طرح اصلاح مواد 196 و 197 آیین نامه داخلی مجلس که فوریت این طرح در جلسه علنی روز یکشنبه به تصویب رسیده بود نمایندگان پیشنهاداتی برای جایگزینی و یا حذف برخی از مفاد مواد 196 و 197 ارائه دادند.

بنابراین گزارش کامران نماینده مردم اصفهان پیشنهاد داد که سئوال از رئیس جمهور به جای ارجاع به کمیسیون های تخصصی به یک کمیسیون مشترک ارجاع داده شود تا نماینده رئیس جمهور فقط به یک کمیسیون مراجعه کند که این پیشنهاد به تصویب نمایندگان نرسید.

وی اعتقاد داشت اگر سئوالها به یک کمیسیون تخصصی برود و در آن بررسی شود خروجی بهتری دارد.

همچنین قسیم عثمانی یکی دیگر از نمایندگان مجلس با انتقاد از تبصره یک اصلاح مواد 196 طرح سئوال از رئیس جمهور اعتقاد داشت نباید محدودیتی برای سئوال کردن از رئیس جمهور در نظر گرفته شود چرا که به موجب تبصره یک ماده 196 تعداد سئوالات نباید از 5 سئوال بیشتر باشد ، اما نمایندگان به این پیشنهاد رای مثبت ندادند.

در ادامه محمدرضا میرتاج الدینی نماینده پارلمانی دولت در تذکر قانونی نسبت به ماده 196 و 197 آیین نامه داخلی مجلس، گفت: آنچه که در قانون اساسی آمده میثاق اصلی ماست و چه خود ماده واحده و چه تبصره هایش نباید مغایر با قانون اساسی باشد.

وی افزود: در مجلس هفتم طرحی در دستور کار قرار گرفت که انتخابات مجلس با ریاست جمهوری همزمان برگزار شود که لازمه آن این بود که مدت مجلس افزایش یابد و این طرح دو فوریتی نیز مرا به یاد آن طرح در مجلس هفتم انداخت. تبصره 2 از ماده 196 و تبصره یک و 2 ماده 197 مخالف قانون اساسی است.

معاون پارلمانی ریاست جمهوری تاکید کرد: در قانون اساسی آمده است سئوال از رئیس جمهور با یک چهارم نمایندگان عملی است اما تا زمانی که نمایندگان امضاهای خود را پس نگرفته باشند اما در این آیین نامه جدید آمده است که پس از ارسال سئوال یا سئوالات از سوی نمایندگان برای رئیس جمهور امکان کاهش یا افزایش امضاها وجود ندارد که این مغایر قانون اساسی است.

در ادامه علی مطهری یکی از طراحان طرح اصلاح سئوال از رئیس جمهور در پاسخ به میرتاج الدینی گفت: وقتی سئوال به کمیسیون ارجاع شود ظرف یک هفته نماینده رئیس جمهور برای شنیدن سئوالها و ارائه پاسخ به سئوال کنندگان وقت دارد که ارائه کند لذا سئوال کنندگان در این یک هفته می توانند قانع شوند و امضاهای خود را پس بگیرند اما زمانی که قانع نشوند و سئوالها به هیات رئیسه داده شود دیگر نمی توانند امضاهای خود را پس بگیرند.

وی افزود: این تبصره برای کاهش تهدیدها و فشارهایی است که از بیرون از مجلس بر نمایندگان مجلس وارد می آید و برای حفظ حیثیت مجلس است.

نماینده تهران با بیان اینکه در ماجرای سئوال از رئیس جمهور وزیران و استانداران تلفنی نمایندگان را تهدید می کردند، خاطر نشان کرد: حذف امکان پس گرفتن امضا پس از ارجاع سئوال به رئیس جمهور برای کاهش تهدیدها و جلوگیری از تاثیرگذاشتن لابی ها بر این طرح است.

به گزارش مهر،ادامه بررسی جزئیات طرح اصلاح مواد 196 و 197 مجلس به جلسه فردای مجلس شورای اسلامی موکول شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین