کد خبر: ۱۵۳۴۵۲
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۵
شهرداري تهران اعلام كرد

اولتيماتوم به سازه‌هاي ناتمام

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شهرداري‌ به انبوه‌سازان كارت‌زرد داد
اولتيماتوم به سازه‌هاي نيمه‌كاره تهران
تمديد پروانه‌ساختماني ساخت‌وسازهاي قبل‌ از سال91، براساس مفاد طرح تفصيلي جديد انجام مي‌شود
تغيير ناگهاني كاربري در انتظار سازه‌هاي نيمه‌كاره
ريسك تاخير در تكميل واحدهاي ‌مسكوني افزايش يافت 

مديران مسوول اجراي طرح‌تفصيلي در شهرداري‌تهران روز گذشته اولين نشست‌خبري براي تشريح كليات طرح تفصيلي جديد پايتخت را برگزار كردند و بدون آنكه نقشه كامل اين طرح را در اختيار رسانه‌ها قرار دهند، يك هشدار ريسك‌زا روانه بازار انبوه‌سازان كردند. 

براساس آنچه ديروز عليرضا جاويد، معاون شهرسازي و معماري شهرداري‌تهران اعلام كرد، از اين پس تاخير عمدي يا سهوي در عمليات فيزيكي احداث آپارتمان در پايتخت منجر به صدور «پروانه‌ساختماني منطبق با مقررات قيد‌شده در طرح تفصيلي جديد» خواهد شد به طوري كه بعد از پايان مهلت پروانه‌هايي كه تا قبل از سال91 براي سازنده‌ها صادر شده، پروسه تمديد پروانه براساس طرح جديد انجام مي‌شود. 

با اين تصميم كه شهرداري‌تهران مطابق ابلاغيه طرح تفصيلي جديد قصد دارد به آن عمل كند، احتمال تغيير كاربري و ميزان تراكم در ساختمان‌هاي نيمه‌كاره افزايش پيدا مي‌كند و به اين ترتيب تاخير در تكميل واحدهاي مسكوني در حال ساخت مي‌تواند حتي بهره‌برداري از آن ساختمان را براي هميشه مردود كند. 

به گزارش دنياي‌اقتصاد، در مجوزي كه شهرداري‌تهران تحت عنوان پروانه‌ساختماني براي سازنده‌هاي مسكن صادر مي‌كند، حدمشخصي براي ساخت‌وساز تعيين شده كه در صورت تاخير سازنده و تجاوز از حد زماني، پروانه بايد مراحل تمديد را طي كند. 

تا پيش از اجراي طرح تفصيلي جديد، از آنجا كه مقررات ساختماني فاقد سند و نقشه از پيش‌نوشته شده بودند، در پروسه تمديد پروانه‌ها شرايط ساخت تغييري پيدا نمي‌كرد اما از امسال تحت تاثير تحول در ميزان تراكم و كاربري پلاك‌ها، مهم‌ترين خطري كه ساختمان‌هاي نيمه‌كاره را تهديد مي‌كند «تغيير كاربري اين املاك براساس پهنه‌هاي شكل‌گرفته در طرح تفصيلي جديد» است. 

هشدار روز گذشته معاون شهردار تهران اگر ضمانت اجرايي داشته باشد از دو جنبه در بازار مسكن اثر مي‌گذارد. 

برخورد مطابق طرح‌تفصيلي جديد، با ساختمان‌هاي نيمه‌كاره باعث جلوگيري از خريد‌وفروش مكرر اين نوع ساختمان‌ها مي‌شود و از آنجا كه معامله سازه‌هاي نيمه‌كاره در بازار مسكن اغلب در قالب «زمين» انجام مي‌شود و منجر به رشد كاذب قيمت زمين مي‌شود، اين اقدام در سال‌جاري مي‌تواند نوسان قيمت زمين را منطقي كند. 

از سوي ديگر افزايش ريسك نگهداري ساختمان‌هاي نيمه‌كاره در تهران باعث خواهد شد سرعت تكميل بيش‌از 300 هزار واحدمسكوني كه طي سال‌هاي 89 و 90 براي آنها پروانه ساخت صادر شده در سال جاري افزايش يابد و «انتظار فراواني عرضه در سال91» محقق شود. 

اطمينان به سرمايه‌گذاران
عليرضا جاويد، معاون شهرسازي و معماري شهرداري‌تهران روز گذشته در تشريح كليات طرح تفصيلي به سرمايه‌گذاران ساختماني بابت عدم تغيير ضوابط‌ طرح‌تفصيلي اطمينان داد و گفت: در گذشته اواخر هر سال سرمايه‌گذاران از ترس تغيير مقررات در سال بعد، براي اخذ پروانه ساختماني به شهرداري هجوم مي‌آوردند اما از امسال تا 5 سال آينده ضوابط موجود براي ساخت‌وساز هيچ تغييري نمي‌كند. 

وي گفت: طرح تفصيلي جديد تهران تا پايان سال 1405 اعتبار دارد و هر پنج‌سال يكبار در صورت لزوم تغييراتي در آن اعمال خواهد شد. 

جاويد همچنين درباره املاكي كه با اجراي طرح تفصيلي كاربري آنها تغيير پيدا كرده است، گفت: مالكان اين املاك نگران نباشند. ما امسال را به عنوان سال اول اجراي اين طرح، سال تدقيق طرح‌تفصيلي تعيين كرده‌ايم و امكان بررسي و برطرف كردن چالش كاربري‌هاي تغيير داده‌شده وجود دارد. 

سخنگو تاكيد «دنياي‌اقتصاد» را تاييد كرد
در جلسه روز گذشته مديران شهرداري‌تهران، محمدهادي ايازي سخنگوي شهرداري خطاب به خريداران هر نوع ملك در پايتخت تاكيد كرد: قبل از انجام معامله ملكي، درباره كاربري ملك و ساير مشخصات آن از طريق سايت اينترنتي طرح‌تفصيلي استعلام كنند.ايازي مطابق آنچه «دنياي‌اقتصاد» چند روز پيش در گزارشي با عنوان «احتياط در خريد ملك» هشدار داده بود، اعلام كرد: خريداران ملك بايد قبل از تنظيم قرارداد از كاربري جديد آن ملك مطلع شوند. 

بلندمرتبه‌سازي به صورت موردي
سخنگوي شهرداري‌تهران در ادامه با بيان اينكه ضوابط بلندمرتبه‌سازي هم‌اكنون در دست تهيه قرار دارد و بعد از تصويب در شوراي‌عالي شهرسازي و معماري كشور ابلاغ مي‌شود، گفت: در حال حاضر متقاضيان احداث بلندمرتبه در تهران مي‌توانند درخواست موردي‌شان را به كميسيون ماده5 ارائه كنند تا در مورد آن تصميم‌گيري كنيم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین