آفتابنیوز : آفتاب: در اسناد و نقشههایی که در مرکز نقشه برداری مصر به چاپ رسیده است (مربوط به سال 1908) از نام صحیح خلیج فارس استفاده شده که هم اکنون در مراکز رسمی مصر، قابل دستیابی است.
"جمال عبدالناصر" بارها از نام تاریخی خلیج فارس در اظهارات و نوشتههای خود استفاده میکرد و اسناد تاریخی بر این موضوع گواهی میدهد. مصریها به عنوان یک کشور دارای فرهنگ و تمدن قدیمی فهم این موضوع را داشتند که بازی با اسامی قدیمی و تاریخی، بازی بچه گانهای است که کشورهای با سابقه از آن ضرر خواهند کرد. به همین علت مصریها صرف نظر از اقدامات سیاسی که گاه برای اعمال فشار در صحنه سیاسی از آن سود میبردند، در صحنه عملی همواره نام صحیح و کامل خلیج فارس را به کار میبردند.
نمونه این نگرش صحیح را به نام واقعی خلیج فارس در مراجعه به نقشههای تاریخی که در مصر به چاپ رسیده، میتوان مشاهده کرد. در اسناد و نقشههایی که در مرکز نقشه برداری مصر به چاپ رسیده است (مربوط به سال 1908) از نام صحیح خلیج فارس استفاده شده که هم اکنون در مراکز رسمی مصر، قابل دستیابی است.
موضوع مهم دیگر، وجود خیابانی به نام خلیج فارس در قاهره است. این خیابان که در نزدیکی خیابانهای ایران، تهران و مصدق قرار دارد و کمی دورتر، خیابانی به نام قمبیز (معرب شده کمبوجیه و کامبیز) ناشی از همین نگاه صحیح مصریها به واقعیتهای تاریخی است. مصریها در دوره اخیر نام خلیج فارس را بر اساس مسائل سیاسی زودگذر تغییر داده و آن را ابتدا به نامی مجعول تبدیل کردند، اما گویا به خطرناکی بازی با اسامی تاریخی پیبردند و آن را با نام "عبدالمحسن سلیمان" عوض کردهاند؛ که هنوز تابلوهای قدیمی هر 3 نام قابل مشاهده است.
به گزارش فارس،بدون تردید چندان دور از ذهن نیست که با گذشتن موجی که سالها میخواست مصر را از تاریخ و تمدن و هویت خود دور کند و به رفتاری شبیه به رفتار برخی کشورهای نوظهور و ماجراجو بکشاند، جای خود را به رفتاری متناسب با ملت ریشه داری چون مصر بدهد و بار دیگر نام خلیج فارس را بر یکی از خیابانهای مهم مصر شاهد باشیم. اقدامی که تحقق آن از سوی دولتی برآمده از یک انقلاب مردمی، چندان دور از انتظار نیست.
{$old_album_153969}